שלום

שבלולקה

New member
שלום

אני אמורה להתגייס עוד כמה חודשים. אני לא רוצה להתגייס. מאז שאני זוכרת את עצמי לא רציתי להתגייס. מכל מיני סיבות - לא רק פציפיזם. הדבר התחזק כשחבר שלי התגייס כשהייתי בכיתה י"א. שמעתי דרכו על הטמטום, על הדיכוי, הוא סבל שם. בסוף יצא על 21. בתחילת כיתה י"ב חשבתי לתת לזה צ'אנס. אולי לי יילך יותר טוב שם. אולי אני אצליח לשנות משהו, "לנער" את המערכת, לגבור על האטימות. לי זה לא יקרה. כמובן שנוכחתי לדעת שזה בלתי אפשרי. אני לא יודעת למה בכלל המשכתי ללכת לכל מיני מיונים - אולי כדי להוכיח לאנשים שאני שווה משהו, אולי כדי לבחון את עצמי (למרות שבדיעבד המבחנים שלהם לא יאמרו ולא יעידו על טיבי דבר), אולי כדי לא לאכזב את הקרובים אליי, לא להתנהג שוב כ"לא נורמלית" בעיניהם. ניסיתי גם עתודה - לא התקבלתי. כשאני חושבת על זה - היה בהרשמה למסלול מין ניסיון לדחות את הקץ. היה ברור לי שגם אם אתקבל, הסיכויים שאשרת לאחר הלימודים יהיו מאד קטנים. לא התקבלתי לאף מסלול שאליו ניסיתי להתמיין. המבחנים ה"אינטלקטואלים" היו בסדר. תמיד דיווחו לי שנפלתי בראיון האישי. שיעיד על מה שיעיד. חייתי במין אשליה אופטימית שיהיה טוב. אשליה שהתנפצה לי שוב ושוב בפנים. הטיפשות עיצבנה אותי, האטימות שברה אותי. הכעס, העלבון, והתמיהה כלפי המערכת הצבאית רק גברו. אני לא יודעת כבר מה לעשות. אני בספק אם אני מספיק חזקה לעמוד מול ועדת מצפון כמו שקראתי שכמה חברי פורום עשו. חשבתי גם אני לצאת על 21. האם זה באמת יותר קל? האם אם לא אעבור את הועדה זה ייפגע בסיכויי לצאת על 21? תודה.

preversia

New member
תהיי שלמה

עם עצמך ואם דעותייך... האם את באמת רוצה לחיות חיים שלמים בתחושת החמצה רק כדי לרצות את הסביבה ואת הקרובים לך? הם צריכים להבין שאם את באמת חושבת שזה מה שטוב לך וזו באמת דעתך ואמונתך - אם הם רוצים בטובתך הם יקבלו אותה כחלק ממך...ואם הם לא יקבלו אותה הם לא באמת מקבלים אותך כפי שאת...אלא מישהי אחרת... צריך לה]סיק לפחד מועדות מצפון ...השמועות על הקושי שלהן מבריחות אנשים מללכת אליהן...סך הכל אם תבואי בטוחה בעצמך תעשי עם עצמך שיעורי בית טוב טוב - אין שום סיבה שה לא ילך ... וגם אם זה לא ילך זה לא יפגע בסיכוייך להוציא פרופיל 21 אצל הקב"ן...אולי זה רק יתרום (פציפיסט וחולה נפש מבחינת הצבא הם בגדר לא נורמליים) בהצלחה.

שבלולקה

New member
תודה על העידוד...

אלו לא רק הקרובים אליי - זוהי החברה כולה שרואה בצבא כ"חוויה לחיים". "לכי לצבא...יהיה לך כיף", "מה עובר עלייך? כולם הולכים" , "בצבא מכירים אנשים חדשים ומתחשלים" ומהצד הגברי - "לך לצבא - תחזור גבר" ודומיהם... אני לא מסכימה לאמרות הנ"ל, אבל חשופה אליהן באופן מטריד. "השמועות על הקושי שלהן"... האמנם אלו רק שמועות? אני מפחדת לעמוד מולם בלי יכולת להוציא מילה מהפה, בעוד שאצל הקב"ן, כביכול, אני יכולה "להשתפך".

שבלולקה

New member
ועוד

רציתי לשאול על ההליך הטכני של ועדת מצפון: מתי, איך ולאן אני צריכה לשלוח בקשה/מכתב? האם בכלל יש לי סיכוי (לאור מה שציינתי קודם שכבר עברתי בצבא)? תודה רבה!

../images/Emo60.gifכמה שאני יכולה../images/Emo60.gif

קודם בקשר לכל מה שהחברה אומרת.. אז תראי, בתור בנאדם עם דעות מאד נחרצות ובנאדם שאוהב להתווכח.. אנשים אכן לא אוהבים את זה שלא מתגייסים. הם טוענים שאנחנו טפיליי המדינה. ברגע שאת לא רוצה להיות בצבא, ואת נגד המוסד הזה, את באמת חושבת שזה משנה מה החברה אומרת? את חושבת שתפיקי מהצבא דברים טובים? זכרי תמיד, שאת יכולה לתרום לחברה, ואת יכולה לעבור את התרומה הזו במסגרת שמתאימה יותר לתפיסות שלך כמו שירות לאומי.. אגב, רב האנשים נאלמים פה כאשר אני אומרת שאני הולכת לעשות שירות לאומי. בקשר למכתב ולפרוצדורות זהו זמן מצויין להתיישב ולהתחיל לכתוב את המכתב. כדאי שהוא יישלח בהקדם האפשרי כמובן. אנחנו פה כדי לעזור לך לכתוב אותו.. אנחנו פה כדי לעזור להכין אותך לועדה. וזכרי, כל איש שעומד בפני ועדת מצפון ראשונה לא יודע מה יהיה, כי גם אם ישנן שאלות צפויות כל ועדה מתנהלת שונה.. את צריכה להבין שברגע שאת נחושה בדעותייך, שום קצין נרגן לא יכול להפיל אותך.. נכון, זה מלחיץ, נכון זה מפחיד.. אבל אם אלו עמדותייך אין סיבה שלא תעמדי מאחוריהן איתנה! ובקשר לשאלתך הראשונה, נכונה התשובה, אם דוחים אותך מהועדה הראשונה, תמיד יכולות להיות עוד ועדות כאשר בכל שלב את יכולה "לנשור" מההליך המצפוני ולעבור להליך נפשי. ואכן, זה נכון.. נשירה מהליך מצפוני ועבירה לנפשי הופכת את היציאה על 21 נפשי למסיבת גן. כאן בשבילך, אסיה.

שבלולקה

New member
../images/Emo20.gifתודה

כל חברי הפורום שכתבו מכתב לועדה קיבלו באמת פטור? ואחרי כמה זמן? אתמול בלילה ניסחתי מכתב - אבל ראיתי שהמכתבים האחרים שהועלו במאמרים הם שונים במבנה. יש מבנה מוסכם לכתיבת המכתב או שזה ניתן לשינוי? יעזור לי נורא לדעת שזה לא בלתי אפשרי....

אני יודעת

שמיקי ועוד כמה אנשים מהפורום קבלו פטור.. ויש עוד כל כך הרבה שקבלו פטור בכלל לא מהפורום שאף אחד לא שמע עליהם. אני יכולה להבטיח לך משהו אחד, אם תהיי נחרצת ונחושה, את תצאי. אם לא בועדה הראשונה, אז בשנייה. כמובן שיש גם את אלו שהחלו בהליך מצפוני ופרשו באמצע.. הכל תלוי בנחישות. אבל מה שבטוח, זה שאם את נחרצת בדעתך לצאת מהצבא, בדרך זו או אחרת, תצאי. בקשר למבנה, המבנה של כל מכתבי המצפון בפורום נארה כך מכיוון שזהו נוסח תצהירי. מקובל לכתוב כך מכתב. מכיוון שאת לא מספרת סיפור, או כותבת לחבר, יש לכתוב את מכתב המצפון כהצהרה, מכיוון, פשוטו כמשמעו, כי הוא כזה. נהוג לפרט בנקודות צפציפיות מה מניע את סירובך, לעשות הקדמה וסיכום. לכל אחד יש את הטיוטה הראשונה שלו. שלי בטוח נראית הרבה יותר גרוע משלך.. אבל התייעצתי ונעזרתי ובסוף יצא לי מכתב שאני מאד מאד גאה בו. יש לך אותי, יש לך את מיקי ועוד אנשים שישמחו לעזור לך בהגעה למקסימום התחבירי של המכתב תוך הבעה מקסימאלית של דעותייך. בהצלחה בינתיים.
אסיה.

למעלה