שלום...

שלום...

היי... דבר ראשון... תנסה לדבר עם גבעת חביבה כי הם מאחנסים אצלם את התנועה הערבית הדימוקרטית איך שלא יקראו לה.. דבר שני.. רציתי להצטרף לשיחות שלכם.. אני בת כמעט 19 מחיפה אמא יהודיה אבא ערבי.. וסתם נורא אוהבת פוליטיקה למרות שאתם קצת יבשים... זה אמור להיות פורום דו קיום אבל כולם כאן נשמעים קצת שמאל ישראלי מצוי או כמו שאני והחברים השמאלנים הראדקלים שלי קוראים להם השמאל שהתפכח.. אז יאללה לעבודה בואו נריב קצת... תרגישו רק טוב וחגים שמחים.. גם ליהודים וגם לערבים ביננו שהחגים שלנו מתקרבים

zacharia

New member
שלום ילדונת מעניינת

ממרומי גילי את בהחלט ילדונת אבל מעניינת. מקווה שדעותיך חורגות מהנורמה המשמימה והמקובלת ברוכה הבאה גם אני חדש יחסית בפורום הזה רוצה לקוות שיהיה שווה להשאר להתראות

zacharia

New member
דעות שונות

שונה מהמקובל, ממה שרוצים שנחשוב ונבין מה שאומרים לנו זה בדרך כלל מה שרוצים לומר לנו מה שמראים לנו זה מה שרוצים להראות לנו ולא מה שקורה כולנו מאמצים את הדעות שאנו שומעים סביבנו, בטלביזיה - מפרשנים מנופחים מחשיבות, מעיתונאים מלאי אינטרסים, פוליטיקאים מושחתים, ואנחנו מצטטים את הרעיונות שאנו שומעים בתקשורת וברחוב וחושבים בטעות שדעתנו, (הניזונה מהעובדות כביכול שהתקשורת מעבירה), היא הדיעה האמיתית שלנו שמקורותיה היא התבונה שלנו. לצערי הדבר רחוק מהמציאות. תקראי הודעות בפורום הזה ותבחיני איך אנשים חוזרים כמנטרה על הדיעות ששמעו בתקשורת. אז בכל זאת איך קובעים דיעה אם לא על סמך המידע - עובדות - לכאורה שהתקשורת מוסרת לנו? ע"י עיון במקורות מידע נוספים עצמאיים לא ממוסדים- בעיקר באינטרנט ע"י הטלת ספק בכל מה שמספרים לנו בתקשורת הממוסדת - מנהיגי שני הצדדים. כל עוד כל עם מכל צד ימשיך להאמין למה שמספרים לו, נמשיך להיות שבויים של פוליטיקאים תאבי בצע וכוח ימשיך ההרג הנורא של חפים מכל פשע כדי לדעת את האמת עלינו לשאול את השאלות הקשות כל אחד את עצמו אני שואל את עצמי: האם יאסר עראפת הוא מדינאי שקול שטובת עמו בלבד חשובה לו ? או שמא הוא שבוי בתוך סבך אינטרסים של חלק מהעולם הערבי הכולל בין יתר הדברים גם את הקונספציה המטורפת "האתרים הקדושים לאיסלם" אשר בשמה ובשם אינטרסים נוספים מבפנים ושל מדינות ערביות מבחוץ הרשה לעצמו לסגת מתהליך השלום ולגרור את עמו למרחץ דמים נוסף? האם אריאל שרון תחת מסווה דק של מתינות לא פועל בברוטליות הידוע שלו דואג גם הוא לאותם אתרים מקודשים וממשיך לגרום להרג חפים מפשע? האם התקשורת הישראלית לא מכינה את דעת הקהל מזה זמן להשלים עם מאבק אלים ארוך טווח ונסיגה מכל תהליך השלום? העובדות והפרטים כמו מדוע באמת עראפת העדיף לסכן הכל - את כל מה שהשיג העם שלו במחיר דם ערבי ויהודי רב? מה היה הכוח או מי היה זה שגרם לו ולעוזריו לפעול כך? האם איומים מבחוץ של מדינה ערבית כל שהיא? האם הפחד שירצח במידה ויחתום על הסכם קבע ללא זכות השיבה? אני לא יודע אבל ברור לי שלא הצורך למנוע מוות של עוד ילד פלסטינאי אחד. מדוע התקשורת הישראלית כולה נקטה בקו אחיד של - כל הערבים בעד הטרור ואין אנשי שלום בצד השני. ותרמה רבות להתפרקות מדהימה בזריזותה של כל השמאל הישראלי?. עד כאן על קצה המזלג מאיפה אני? מהצפון בן 37 חסרים לך עוד נתונים כדי להכניס אותי למגירה הנכונה? ביי ילדונת Zacharia

מסכימה

אין לי הרבה מה להגיד... התקשורת במדינה מקומה מיותר כל כך.. ואתה צודק חבל לי על רוב האנשים כאן... הם שקועים בתוך הבועה של עצמם.. אני הייתי הרבה בשטחים אני חיה גם בתוך חבר´ה יהודית וגם בתוך חבר´ה ערבית אני ראיתי הרבה והלוואי שכולנו נתחיל לראות מהעינים שלנו ולא של אחרים... אין לי יותר מה להגיד.. רק שזה לא ימשיך להיות כך.. כי בסוף נעלם.. כולנו... השנאה אוכלת אותנו מהר

B.Shokor

New member
ברוך הבא לפורום ו ../images/Emo50.gif

גם לך זכרייה אהלן וסהלן בפורום דו-קיום, ואני גם מקווה שתוכל למצוא פה את המקום הנכון להודעות שלך.. שחיהיה לך כל בהצלחה,. ;)..

בת-עמי

New member
ברוכה הבאה!!!!!

עמ"י עש"ו אני סתם רוצה להעיר איזה משהו,אם אמא שלך יהודיה את יהודיה לכל דבר

....

זה בדיוק מה שאני שונאת שמחליטים לי מי אני מה אני... אני מספיק חכמה כדי להחליט לעצמי מי אני ומה אני רוצה, לא את לא המדינה ובטח לא הדת שאני לא מאמינה בה יגידו לי מה אני ההורים שלי חינכו אותי להחליט לעצמי מה אני רוצה כך שאם מפריע לך מה אני מחליטה מצידי את יכולה לקחת את היהדות שלי ולדחוף אותה איפה שבא לך... שיהיה לך יום טוב

נועה....

New member
לילדונת הערביה- הבהרה

ראשית אבהיר כי בתנועת שלום התכוונתי למשהו בכיוון שעליו הצביע איש- ילד, כלומר תנועה פלסטינאית (ולאו דווקא מעורבת עם יהודים) שמנסה להשפיע על השלטון הפלסטינאי . שנית, קצת מרגיז התיוג של שמאל ישראלי מצוי אבל מילא. אני דווקא בעד אנשים שמשתנים ומשנים דעות כי זה מצביע על פתיחות רעיונית. לפעמים דווקא הקצוות הרדיקלים, שמאל וימין כאחד נוטים לקבעון מחשבתי. השמאל במהותו נועד, לתפיסתי, לקדם את זכויות האזרח, ולא כדי להצדיק את כל הדרישות הפלסטינאיות. נכון שיש הזדהות גדולה של השמאל עם הצד הפלסטינאי כתוצאה מההפרות הגסות של זכויות האזרח שנובעות מהכיבוש הישראלי אבל לא נכון שיש חפיפה בין מטרות השמאל למטרות הפלסטינאים בכל התחומים. באותה מידה שהפלסטינאים אינם מוכנים לקבל על עצמם כל פתרון או לשלם כל מחיר כדי לפתור את המצוקות שלהם וביניהן המצוקה הגדולה של הכיבוש, כך גם השמאל אינו מוכן לקבל על עצמו כל פתרון ולשלם כל מחיר כדי לפתור את אותן בעיות. בנוסף, השמאל הישראלי הוא חלק ממערכת דמוקרטית. באופן אישי הפתרון האידיאלי שהייתי רוצה לראות הוא מדינה דו לאומית שוויונית ודמוקרטית שתשתרע על כל שטחה של מדינת ישראל והרשות הפלסטינאית. יחד עם זה מאד מקובל עלי שהיות ודעתי אינה משקפת את דעת הרוב באף אחד מן הצדדים, היא לא תתקבל. אני בעד דו קיום ואהבה והלואי שנזכה גם לזה, אבל המאבק האמיתי שלנו צריך להיות לקיום זכויות האזרח גם לבני אדם שלא אוהבים אותנו, זאת אומרת אי אפשר ואסור להתנות מתן זכויות בדו קיום. כל ילד שגדל ברשות הפלסטינאית במצב הנוכחי הוא פשע. זה לא אומר שאני חייבת לאהוב את אותו ילד, וזה לפעמים קצת קשה כשהוא בעצמו שונא אותי ממש, אבל זה לא תירוץ כדי לשלול את זכויותיו. באשר לערביי ישראל פשוט מזעזע מה שקורה. אנחנו מדברים ומדברים על כך שהם צריכים לחיות איתנו ומתעלמים לגמרי מזה שאנחנו צריכים ללמוד לחיות איתם. יש נטיה גוברת והולכת גם בתקשורת לשפוט את הזכות שלהם להביע דעה על פי תוכן הדעה שהם מביעים ואני לא צריכה להרחיב על הסיכון שקיים לדמוקרטיה. משום מה קשה לחלק מאיתנו לקבל שנתונה להם הזכות, כמו לכל אזרח אחר לנסות ולהשליט את דעתו על הרוב באמצעות שכנוע ודיבור גם אם דעתו נראית לנו קיצונית.

אלון גל

New member
הומניות היא לא פתרון

יש לך השקפות מוסריות אבל אין לך דעות מדיניות מגובשות אפשר להבחין בכך בעין בלתי מזויינת זה לא רע שדעותייך אינן מגובשות אם את בת 20 (?) אבל צריך לנסות לגבש אותן שאם לא כן למי תצביעי בבחירות? הרי אפשר לטעות, נורא ואיום

נועה....

New member
טעות בידך

הדעות המדיניות שלי מאד מגובשות - אני בעד מדינה דו לאומית על כל השטח, ואני מזמן כבר לא בת 20. בבחירות אני אצביע בעד תמר גוז´נסקי (חדש) כי היא הכי קרובה לדעותי. היות והבחירה הישירה לראשות הממשלה בוטלה, זה פותר את בעיית הבחירה הבלתי נסבלת במישור ההוא. בכל מקרה, אולי בעוד 20 שנה, אולי בעוד 50 תהיה כאן מדינה דו לאומית פשוט כיוון שעתודות העליה היהודית נגמרו והאיזון הדמוגרפי פועל "נגד" האזרחים היהודים במדינה. הייתי רוצה שכאשר הזמן הזה יגיע לא תהיה כאן מלחמת אזרחים אלא חברה אזרחית שוויונית שמבוססת על דמוקרטיה שפועלת לטובת כל האזרחים ולא כדי לדפוק חלק מהם ולבסס רוב בדרכים כוחניות. שלא תבין אותי לא טוב, אני חושבת שהדעות של ריאליות. אני לא יודעת בן כמה אתה אבל אני מאלו שהיו בעד מדינה פלסטינאית כשעוד אסור היה להפגש עם ערפאת והימין דיבר על אף שעל. אז זה נחשב נאיבי ולא מגובש לחשוב ככה, ובאמת הייתי בת 20, והיום? היום אריק שרון מדבר על מדינה פלסטינאית. בעוד 20 שנה גם אתה תדבר על מדינה דו לאומית, וגמר חתימה טובה.

CHOFA

New member
בת עמי

בס"ד נתקלתי כבר ב דמ"י עש"ו אבל מה זה עמ"י עש"ו??.

GIPSY

New member
בת עמי, שלום לך והרשי לי לתקן אותך

ולעזור לך להעמיד דברים על דיוקם; נכון, את צודק, אל תשכחי שרק ואך ורק על פי היהדות באם אמה היא יהודיה אז היא יהודיה טוטאלית!!! אבל מה לעשות ויש לה מטבע הדברים גם אבא שיהיה בריא, מאחר ועדיין המחקר לאפשרות כזאת שאשה תוכל להכנס להריון ללא גבר שבראשו באוסטרליה עומדת המדענית הישראלית (באם אני זוכרת את שמה הפרטי {לפחות} נכון מאחר ושם משפחת ועמה הסליחה ברח לי לגמריי) אורית עדיין בעיצמו ורק יתפרסם (וגם זה באופן חלקי ביותר) תאורתית ולא נוסה עדיין מעשית, ומזלה של הילדונת שיחק לה (באם את שואלת אותי) ואני לא בדיוק חושבת שיש בזה מן ההתבוללות מאחר שעוד מתקופת התנ"ך נהגו כך "ויקח לו אשה מבנות הארץ" כשפ שנהג משה העברי עם צפורה בת יתרו המידינית ואז לא הייתה קיימת שום בעייה של גיור דת, נישואי דת כידוע לך ולהזכירך לפני משה היה את האבא אברהם והוא כידוע לך האבא של שני העמים כי להזכירך ישמעאל - ילד התערובת הראשון להזכירך, בנה של הגר היה אחיו של יצחק וגם והיא כמו ישמעל אבל הפוך מצד האב היא כבר מציגה בגאווה דו קיום גנטי מהלך והיא מאושרת שנפלה בידה הזכות הנדירה הזו לבחור מה ברצונה להיות ללא כפייה מאחר שאם בכל אופן את מתעקשת לראות את הדברים מהבחינה הדתית אז לפי הנצרות והאסלם את הדת דווקא קובע האב ואל תשכחי שבמקרה שלה זה תופס מפני שהיא גדלה עם שני הוריה. ואם תרשי ליהודיה ישראלית גאה ותאמיני לי, יש בי גאווה עצומה ביהדותי ובישראליותי כפי שאלהים אמר לאברהם לגבי זרעו - "כחול אשר על שפת הים וככובים ממעל", כזו כמות של גאווה יש בי ולמרות הכל אני רוצה להזכיר לך ולו בסוד - שזו לא בדיוק מציאה גדולה היום להיות יהודי ובפרט בימים טרופים אילו וביחוד שיהודים כבר לא רק בביתם - ארצם מרגישים כבתוך כלא וחשים כאילו הם צריכים להתנצל בכלל שהם נולדו, שרדו וקיימים אלא גם בחול את צריכה להזהר וגם מזהירים השכם והערב בכל אמצעי התקשורת שלא להסתובב עם כל מיני סממנים יהודיים ומי שיש לו להוריד ואו להצפין בתוך החולצה את שרשרת מגן הדוד שלו ועברית או יתרה מזו על אחת כמה וכמה לדבר עברית הס מלהזכיר ולחשוב אפילו על כך. אז לתשומת לבך, ושתהיה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה, שבת שלום, חג שמח ונעים לי להכיר,

B.Shokor

New member
אהלן וברוכה הבאה ../images/Emo50.gif

נחמד מאוד לשמוע שאת בת של יהודיה וערבי ובמיוחד במדינה כמו שלנו, (יש כאלה שגרים גם אצלנו בעיר), ואגב, לי יש דם כמות לא רעה של דם אנגלי בגוף ;).. בכל מקרה, אני מאוד מקווה שהפורום חמצא חן-בעיניך.. ;)..

GIPSY

New member
ברוכה הבאה ילדונת ערבייה ובת מזל ../images/Emo13.gif

הן מהבחינה שזה נחמד וכיף ובטח שמעניין צריך להיות כשאתה בן תערובת ובעיקר כשאתה תלמיד (מלאת´אלפים חופשות ובקושי רואים את הבית-ספר
) והן בכלל שגרולך שיחק לך ונבחרת לייצג את אפשרות הדו קיום עד הסוף וכוונתי היא באופןגנטי-חי. אז שיהיה לך בהצלחה, ואחלה שנה וגמר חתימה
טובה וכול
טוב לך ולכלנו ואכן צדק ג´ון לנון בשירו דמיין כשהוא אמר: "דמיין שכל האנשים היו אחד ללא דת..." - אכן,כמה נפלא זה יכל להיות. יום נהדר וסוף שבוע מדהים לך וכמובן שנעים לי מאוד להכירך.

למעלה