שלום...

שלום...

אני לא בדיוק צליקאיסטית כי עוד לא אובחנתי כאחת כזאת, אבל כבר כמעט שנה שאני נמנעת מאכילה של מוצרים עם גלוטן מכיוון שבחנוכה שנה שעברה התמוטטתי מרוב כאבים באמצע טיול במדבר אחרי אכילת לחם. גם מספר פעמים לאחר מכן היו לי התקפי כאבים כאלואחרי אכילת מוצרים עם גלוטן. אני מעדיפה שלא לאבחן את המחלה כי הבנתי שברגע שאתה מאובחן יש לך פטור משירות צבאי, ואני לא רוצה בכך. רציתי לדעת אם יש סיכון בכך שאני לא אאבחן את המחלה אבל אמנע מאכילת מוצרים עם גלוטן, או שיש " הטבות" מסויימות לאנשים שנמצאים בעמותה. שיהיה לכם יום טוב, בר.

נצר1

New member
לדעתי, כדאי לאבחן

לפי ההתלבטויות לגבי הצבא אני מניחה שאת בגילאי העשרה. כל הכבוד לך שלקחת על עצמך להימנע מגלוטן כשהבנת שזה לא עושה לך טוב, ואני שמחה שהדיאטה עוזרת לך
בכל זאת כדאי לקבל איבחון לדעתי, ולצבא גם אם תקבלי פטור תוכלי להתנדב לכל תפקיד ולכמה זמן שתרצי
דיברו פה גם בעבר על סיבוכים שיכולים להיות מצליאק כמו בפוריות, או פיתוח רגישויות נוספות כלפי דברים אחרים, ולדעתי חשוב שתדעי בוודאות למה את רגישה...

העניין הוא שאני לא רוצה להתנדב.

בכל מקרה אני כנראה אצא לש"ש בתנוער נוער. וההתנדבות לצבא היא לא בשבילי. אני מאוד רוצה לצאת לקרבי.

shavririt

New member
צליאק ושירות צבאי

קודם כל האבחון- הבריאות שלך מעל לכל, ולהימנע ממאכלי גלוטן אינה פותרת אותך מן הצורך לבדוק מה בדיוק יש לך, אולי זה בכלל לא צליאק?! שנית, שנת שירות בתנועה עושים לפני או אחרי שירות צבאי ולא במקומו, כך שזה ממילא לא יתן לך כלום בקשר לש. הצבאי. לפי התופעות שתיארת וההימנעות החלקית שלך, לא נראה שאת ממש דואגת לבריאותך. האבחון העצמי החפיפי שלך, לא רציני. כמו שאמרו לפני, יש המון תפקידים מרתקים בצבא, שתוכלי לבצע ולתרום בהם רבות, כך שלא תרגישי בלתי נחוצה ומה לעשות שאנחנו צריכים לעיתים לוותר קצת ?! דווקא כבוגרת את אמורה להבין שהבריאות קודמת. ואם הייתי קצת בוטה, אנא סלחי לי, זה מתוך איכפתיות, כאם לצליאקית.

אני מבינה לגמרי.

ובאמת שאני חושבת גם ככה, אבל לרוב אני מציבה לי יעדים אחרים מולי ופחות מתעסקת בבריאות. נכון שזה לא טוב ולא בריא, אבל ככה זה. מאז שהייתי קטנה רציתי לשרת ביחידה קרבית, ואני ארגיש הפסד עצום אם אני לא אעשה את זה. יכול להיות שזה לא בוגר, יכול להיות שזה פוגע בי, אבל אני פשוט לא מסוגלת לעשות את זה. לא עכשיו.

shavririt

New member
ואם תתמוטטי בזמן השירות הקרבי?

אז ישר ישלחו אותך לבדיקות ותשוחררי. לא עדיף להימנע מכל זה?

ומה תאכלי בשטח??

אני כרגע עוברת קורס בבסיס סגור וזה לא כזה פשוט להסתדר עם האוכל הנ"ג, ככה שבשטח אין על מה לדבר בכלל...

אני עשיתי שירות רגיל

היות שהיה לי בלאגן עם האבחון, ודי סבלתי. אמנם לא הייתי קרבית, אבל הייתי רחוק מהבית ולא היה לי קל, כי בחדר אוכל אי אפשר לאכול כלום (גם אם מקפידים לא לאכול מה שמכיל קמח בוודאות, עדיין המצב של להימנע מגלוטן לגמרי הוא סופר קשה עד בלתי אפשרי). קבלי המלצה חמה ממי שהייתה שם - עדיף לך להתנדב ולא לעשות לעצמך חיים קשים. התנדבות היא כמו שירות רגיל, השמינסיטית פה יכולה להעיד ויש גם פורום מצויין למתנדבים לצה"ל.

meitush123

New member
קרקל?

אני מניחה לפי זה שאת מתכוונת להיות בתנועת נוער. קשה לי להאמין שתסתדרי בקרבי מבחינת אוכל. זה יהיה לך מסובך מדי לשמור על תפריט מאוזן אני חוששת

shavririt

New member
"הטבות בעמותה"..למה הכוונה??

לאילו "הטבות" את מתכוונת, מאיזו בחינה הקשורה לעמותה? ובוקר נחמד לך.

כוונתי

לכל העדכונים לגבי מזונות נטולים/לא נטולים גלוטן ולספרון העמותה... אבל כבר הובהר לי העניין הזה מחברה צליאקית.

irose1

New member
שרות צבאי

לשאלתך אין הטבות למאובחני צאליק. אם את חושבת שתוכלי להתמודד עם שמירה על אוכל נקי אז לדעתי לא יקרה שום דבר אם את האבחון תעשי בעוד שנתיים רק דאי לך בשביל לעבור ביופסיה נכון להיום את צריכה להיות חסופה לגלוטן למספר חודשים .שימרי על עצמך ועל גופך ושיהיה לך בהצלחה במה שתבחרי

למעלה