כמה?שלום
היי, ההודעה הזאת היא בעיקרון למנהלות הפורום, רציתי לדעת אם זה בסדר שגם אני אכתוב ואגיב כי למרות שאני לא הורה לילדים מחוננים אני ילדה מחוננת ועל חלק מהשאלות אני יכולה לענות, אני אשמח אם תגיבו להודעה שלי במהירות. תודה, ספיר
תשובותכמה?
כמה בנות אתן בכיתה וכמה ילדים בכלל? האם את בכיתה כבר מביה"ס היסודי? האם הילדים מהוד השרון צורפו לכיתה מההתחלה? האם במהלך השנים צורפו עוד תלמידים ונשרו אחרים? האם את מרגישה שהכיתה תורמת לך? איך לחץ הלימודים? האם יש תחרותיות? האם הכיתה מגובשת? האם אתם בקשרים עם כיתות אחרות בשיכבה? האם אין בעיה חברתית (בעיקר לבנים) שמס' הבנות מועט? כיצד מתייחסות אליכן הכיתות האחרות? ביסודי ועכשיו? מה מיוחד בלימוד בכיתה זו יחסית לכיתות המקבילות? (מעבר להאצה בחומר) בתודה מראש.
ספירתשובות
אנחנו 9 בנות בכיתה ו25 בכיתה,עד סוף כיתב ו' היינו רק 5 בנות ובמהלך החופש הגדול צירפו אלינו עוד 4 בנות בין היתר את הילדה מהוד השרון.אני בכיתה מכיתה ד',וכן כמעט כל שנה הצטרפו עוד ילדים ובמעבר מהיסודי לחטיבה הצטרפו עוד 5 ונשרו שניים והם היחידים שיצאו מהכיתה. אני מרגישה שהכיתה מאוד תורמת לי כי מאז שהצטרפתי הציונים שלי השתפרו מאוד ונוספו לי הרבה מאוד חברים.יש לחץ מאוד גדול של לימודים אבל בדרך כלל אם אנחנו מעירים למורים על כך הם מקלים עלינו. אין תחרותיות בכיתה ואם יש לעיתים רחוקות זה רק בין מספר מצומצם של ילדים וזה לא בציונים אלא גם בכושר או בנושאים חברתיים,אבל זה לא גורם לריבים בינינו. הכיתה מאוד מגובשת ואני מתייחסת אל הכיתה כמשפחה אחת גדולה,כל אחד מכיר את השני מצוין וגם אין בעיה בין בנים לבנות בגלל שאנחנו ביחד בתור כיתה קטנה כ"כ הרבה שנים,אני יודעת שהכיתה גם נשארת מגובשת עד סוף כיתה י"ב כי אחותי עכשיו סיימה י"ב מחוננים והם כל הזמן נפגשים כולם והם אפילו יצאו לחופשה בצפון בסוף השנה,שהם ארגנו. אנחנו לא כ"כ בקשר עם הכיתות האחרות גם בגלל שביסודי אנחנו הצטרפנו לשכבה שכבר הייתה מגובשת וגם בחטיבה אנחנו באנו מבי"ס שונה אבל מנסים מאוד לגבש אותנו עם שאר הכיתות והשנה באמת התחלנו להתקרב אל שאר השכבה יותר כי למדנו ביחד ספורט והבי"ס אירגן פעילויות מגבשות לשכבה (אני לומדת בכיתת המחוננים של פ"ת בחט"ב רשיש) .אין בעיה חברתית בכלל, היו לנו זוגות בכיתה למרות מספר הבנות המועט וזה גם לא הפריע להן להכיר בנות מחוץ למסגרת של הכיתה ודווקא בגלל מספר הבנות המועט כל הבנות חברות ורוב הבנים חברים, וכולנו בקשרים ממש טובים,יש בנים בכיתה שהבנות מדברות איתם יותר מאשר עם החברות שלהן. הכיתות האחרות בדרך כלל מתחלקות לשתי קבוצות,קבוצה אחת מתלהבת מאיתנו ובאה לכיתה שלנו הרבה והקבוצה השניה מתייחסת אלינו כאילו אנחנו לא קשורים אליהם ומתעלמת בינינו אבל יש גם ילדים יוצאי דופן שמתייחסים אלינו בדיוק כמו אל החברים שלהם ואיתם אנחנו מתיידדים ובמהלך השנים שאר השכבה גם מקבלת את זה שאנחנו לא חייזרים ומתחילה להסתובב איתנו יותר. השוני בלימוד הוא שאצלנו גם מרחיבים יותר את החומר ומתעמקים בו יותר ולומדים חומר שהוא מעבר למה שהכיתות האחרות לומדות,אבל הרמה החברתית אצלנו הרבה יותר טובה בגלל שאנחנו כיתה יותר קטנה שנמצאת ביחד יותר שנים. מקווה שעזרתי לך, ספיר
היי גאולה1ספיר
למה שני ילדים נשרו? תודה מראש
עין גניםתשובות
אנחנו 9 בנות בכיתה ו25 בכיתה,עד סוף כיתב ו' היינו רק 5 בנות ובמהלך החופש הגדול צירפו אלינו עוד 4 בנות בין היתר את הילדה מהוד השרון.אני בכיתה מכיתה ד',וכן כמעט כל שנה הצטרפו עוד ילדים ובמעבר מהיסודי לחטיבה הצטרפו עוד 5 ונשרו שניים והם היחידים שיצאו מהכיתה. אני מרגישה שהכיתה מאוד תורמת לי כי מאז שהצטרפתי הציונים שלי השתפרו מאוד ונוספו לי הרבה מאוד חברים.יש לחץ מאוד גדול של לימודים אבל בדרך כלל אם אנחנו מעירים למורים על כך הם מקלים עלינו. אין תחרותיות בכיתה ואם יש לעיתים רחוקות זה רק בין מספר מצומצם של ילדים וזה לא בציונים אלא גם בכושר או בנושאים חברתיים,אבל זה לא גורם לריבים בינינו. הכיתה מאוד מגובשת ואני מתייחסת אל הכיתה כמשפחה אחת גדולה,כל אחד מכיר את השני מצוין וגם אין בעיה בין בנים לבנות בגלל שאנחנו ביחד בתור כיתה קטנה כ"כ הרבה שנים,אני יודעת שהכיתה גם נשארת מגובשת עד סוף כיתה י"ב כי אחותי עכשיו סיימה י"ב מחוננים והם כל הזמן נפגשים כולם והם אפילו יצאו לחופשה בצפון בסוף השנה,שהם ארגנו. אנחנו לא כ"כ בקשר עם הכיתות האחרות גם בגלל שביסודי אנחנו הצטרפנו לשכבה שכבר הייתה מגובשת וגם בחטיבה אנחנו באנו מבי"ס שונה אבל מנסים מאוד לגבש אותנו עם שאר הכיתות והשנה באמת התחלנו להתקרב אל שאר השכבה יותר כי למדנו ביחד ספורט והבי"ס אירגן פעילויות מגבשות לשכבה (אני לומדת בכיתת המחוננים של פ"ת בחט"ב רשיש) .אין בעיה חברתית בכלל, היו לנו זוגות בכיתה למרות מספר הבנות המועט וזה גם לא הפריע להן להכיר בנות מחוץ למסגרת של הכיתה ודווקא בגלל מספר הבנות המועט כל הבנות חברות ורוב הבנים חברים, וכולנו בקשרים ממש טובים,יש בנים בכיתה שהבנות מדברות איתם יותר מאשר עם החברות שלהן. הכיתות האחרות בדרך כלל מתחלקות לשתי קבוצות,קבוצה אחת מתלהבת מאיתנו ובאה לכיתה שלנו הרבה והקבוצה השניה מתייחסת אלינו כאילו אנחנו לא קשורים אליהם ומתעלמת בינינו אבל יש גם ילדים יוצאי דופן שמתייחסים אלינו בדיוק כמו אל החברים שלהם ואיתם אנחנו מתיידדים ובמהלך השנים שאר השכבה גם מקבלת את זה שאנחנו לא חייזרים ומתחילה להסתובב איתנו יותר. השוני בלימוד הוא שאצלנו גם מרחיבים יותר את החומר ומתעמקים בו יותר ולומדים חומר שהוא מעבר למה שהכיתות האחרות לומדות,אבל הרמה החברתית אצלנו הרבה יותר טובה בגלל שאנחנו כיתה יותר קטנה שנמצאת ביחד יותר שנים. מקווה שעזרתי לך, ספיר
תשובותעין גנים
אגב, איך כיתת המחוננים בבי"ס עין גנים? איך ביה"ס עצמו? המנהלת? המורים? האם ביסודי יש מקצועות או תחומים שרק כיתת המחוננים לומדת? פרוייקטים מיוחדים ומעניינים? האם יש לימוד מוגבר של תחום המחשוב לדוגמא? מה מצב שיעורי הבית? האם יש זמן לחוגים לא לימודיים? איך ההסעות? האם לומדים ימים ארוכים יותר משאר הכיתות בשכבה? האם יש משהו שאהבת במיוחד שהיה שונה? האם הבנים מרגישים עליונות כלשהי על הבנות (שהרי יש העדפה מתקנת לטובת הבנות ועם זאת מספרן כה מועט...) ושוב...תודה רבה מראש.....
ושוב המון תודה!!!תשובות
הבי"ס הוא בי"ס מאוד טוב וכיתת המחוננים מעולה,המנהלת והמורים ברמה מאוד גבוהה,יש יום העשרה פעם בשבוע בו במשך ארבע שעות מביאים מורים מבחוץ והם עושים קורסים לתלמידים חצי שנה,כל כיתה מתחלקת לארבע קבוצות ויש ארבעה קורסים כל קורס הוא שעתיים במשך חצי שנה ואז מתחלפים. באנגלית שזה מקצוע שמלמדת מורה ממש ממש טובה לומדים גם הרבה מחשבים,ומדברים עם ילדים מבתי ספר אחרים בעולם. שיעורי הבית הם בדיוק כמו בכיתות רגילות לפעמים הרבה ולפעמים מעט.בהחלט יש זמן לחוגים אחרים. ההסעות מאוד נוחות ואם מגיעים לתחנה בזמן (או טיפונת לפני) לא מחמיצים אותן,אבל בדרך חזרה לפעמים הן מאחרות קצת. אני למדתי לפני קיצוץ השעות ולא למדו ימים יותר ארוכים מהשכבה אבל ביחס לבתי ספר אחרים למדו הרבה כי סיימו גם ב14:25. אהבתי מאוד את כל המקצועות אבל שיעורי האנגלית היו שונים ומעולים,ולומדים בהם המון מעבר לאנגלית. הבנים לא מרגישים עליונות ההפך אנחנו מקבלות ציונים יותר טובים מהם בדרך כלל,בכיתה שלנו גם לא הייתה עדיין את ההעדפה המתקנת. מקווה שעזרתי, ספיר
ואגב...ושוב המון תודה!!!
לפעמיםואגב...
האם מתייחסים לבנות כ-"חרשניות" (סטיגמה מקובלת לגבי בנות כל שכן שיש להן ציונים טובים יותר).....
ההבדל בין יום העשרה לבין הכיתהכמה?
כמה בנות אתן בכיתה וכמה ילדים בכלל? האם את בכיתה כבר מביה"ס היסודי? האם הילדים מהוד השרון צורפו לכיתה מההתחלה? האם במהלך השנים צורפו עוד תלמידים ונשרו אחרים? האם את מרגישה שהכיתה תורמת לך? איך לחץ הלימודים? האם יש תחרותיות? האם הכיתה מגובשת? האם אתם בקשרים עם כיתות אחרות בשיכבה? האם אין בעיה חברתית (בעיקר לבנים) שמס' הבנות מועט? כיצד מתייחסות אליכן הכיתות האחרות? ביסודי ועכשיו? מה מיוחד בלימוד בכיתה זו יחסית לכיתות המקבילות? (מעבר להאצה בחומר) בתודה מראש.
קודם כל תודה רבהההבדל בין יום העשרה לבין הכיתה
יש גם ילדים מפ"ת שמקבלים יום העשרה פשוט כי הם לא היו בין הילדים עם התוצאות הכי גבוהות אבל מאוד קרובים לזה,כיתת המחוננים בפ"ת נחשבת כיתה לאזור המרכז אז זה לא משנה מאיזה עיר הם.
אני שמחה להגיב על כל שאלהקודם כל תודה רבה
קודם כל תודה רבה על התשובות. אני רואה שדברים לא השתנו הרבה מאז אני סיימתי כיתת מחוננים בפ"ת (יב' בשנת 88'). משום מה מספר הבנות תמיד לא זוגי..לא ברור מדוע ונראה לי קצת בעייתי בעיקר בכיתות הנמוכות בהן בדר"כ בנות מתחברות יותר לבנות (חברתית). אגב, לעניין ימי ההעשרה....מידיעה אישית גם הקרובים בציונים לחתך הגבוה (שהתקבל לכיתת המחוננים) לא קיבל חוגי העשרה...מוזר?! אלא נשלח לחוגים אחה"צ בתשלום.... בנוסף...מה הכוונה בכיתה לאזור המרכז? הגדירי מרכז...הוד השרון אינה בדיוק מרכז אלא יותר אזור השרון ומה ההבדל בינה לבין כפר-סבא, רעננה וכו'? האם להם יש כיתות מחוננים? ואם לאו- מדוע הם לא נשלחים לכיתה בפ"ת? מדוע דווקא הוד השרון? הרי המבלן הוא יחסי אזורי וככל שאתה מוסיף אזורים אתה פוגע בילדים השייכים לאזור הספציפי.....הלא כן?! האם גם בכיתתך יש את גרעין "מחונני העל" למול "המחוננים-מצטיינים"?
עין גניםאני שמחה להגיב על כל שאלה
אני מכירה כיתות מחוננים אחרות שבהן זה מספר זוגי של בנות אבל אני בהחלט מסכימה שזה נוראי שתמיד צריכה להיות מישהי לבד,ואנחנו סבלנו הרבה בגלל זה.זה תלוי,חברה טובה שלי מהכיתה הקודמת קיבלה מכתב לחוגי העשרה או יום בשבוע.אני לא יודעת בנוגע לערים בהן יש כיתות מחוננים או יום העשרה בשבוע אבל אני חושבת שיש העדפה מסוימת לילדים מפ"ת,אני מכירה גם ילדים מכפר סבא שניגשו למבחן והם לא התקבלו לכיתה,ומישהו מכפר סבא שכן התקבל לכיתה והחליט לא ללכת.אצלי בכיתה אין את זה,יש ילדים שמשקיעים יותר ופחות אבל לא מתייגים אותם לשום דבר,כמו שאמרתי הכיתה שלי מאוד מגובשת. מקווה שעזרתי לך, ספיר
תיכון אחד העםאני שמחה להגיב על כל שאלה
אני מכירה כיתות מחוננים אחרות שבהן זה מספר זוגי של בנות אבל אני בהחלט מסכימה שזה נוראי שתמיד צריכה להיות מישהי לבד,ואנחנו סבלנו הרבה בגלל זה.זה תלוי,חברה טובה שלי מהכיתה הקודמת קיבלה מכתב לחוגי העשרה או יום בשבוע.אני לא יודעת בנוגע לערים בהן יש כיתות מחוננים או יום העשרה בשבוע אבל אני חושבת שיש העדפה מסוימת לילדים מפ"ת,אני מכירה גם ילדים מכפר סבא שניגשו למבחן והם לא התקבלו לכיתה,ומישהו מכפר סבא שכן התקבל לכיתה והחליט לא ללכת.אצלי בכיתה אין את זה,יש ילדים שמשקיעים יותר ופחות אבל לא מתייגים אותם לשום דבר,כמו שאמרתי הכיתה שלי מאוד מגובשת. מקווה שעזרתי לך, ספיר
תשובותתיכון אחד העם
מה מספרת אחותך על כיתת המחוננים בתיכון? האם היתה פעילות מיוחדת או שמא דגרו כמו כולם לבגרויות? במה התבטא השוני בגילאים אלה? האם עזר למי מהם בכל הנוגע לגיוס לצבא או שמא הולכים במסלול כמו כולם?
מגמותתשובות
אחותי מאוד נהנתה באחד הען בכיתת המחוננינם כי מאוד משקיעים שם במחוננים.היו פעילויות מיוחדות כמו הליכה להצגות,סרטים ופגישות כיתתיות,היה להם מעניין גם במגמות לדוגמא (אם שמעת) קבוצה של ילדים מהכיתה שלה זכתה באוסקר לילדים (עד גיל 18) על סרט שהם הכינו במגמת הקולנוע ואלו שהלכו לביולוגיה עשו את הביוטופ. יש מספר מסלולים מיוחדים למחוננים בצבא ומי שרצה משהו שנמצא במסלולים האלו ניגש אל הבחינות שלו. מקווה שעזרתי, ספיר
המגמותמגמות
המגמות הן אך למחוננים או שמא לכל הכיתות בביה"ס?
בוודאי, בשמחהשלום
היי, ההודעה הזאת היא בעיקרון למנהלות הפורום, רציתי לדעת אם זה בסדר שגם אני אכתוב ואגיב כי למרות שאני לא הורה לילדים מחוננים אני ילדה מחוננת ועל חלק מהשאלות אני יכולה לענות, אני אשמח אם תגיבו להודעה שלי במהירות. תודה, ספיר
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.