שלום !

צמח קטן

New member
שלום !

אני צילאקיסטית "חדשה" וכמו כל אחת כזו יש לי כמה שאלות.:) דבר ראשון מה הקטע עם התבלינים והאבקות מרק? למה יש חשש שהם יכילו גלוטן? והאם זה אומר שאצל חברים אסור לי לאכול אוכל מבושל מחשש התבלינים ? איפה זה דוכן גן שמואל המפורסם ולמה כולם מעדיפים לקנות שם ולא נגיד ב'ניצת הדובדבן'? ושאלה קצת מביכה, אך מה לעשות נכונה ... : לא קיבלתם עצירות מכל מוצרי האורז השונים בכל הצורות ????? . ועוד משהו : איזה כיף היה לקרוא את הפורום ולגלות שאני לא האדם היחיד בעולם עם קיבה סססססססוווופפפפפררררר רגישה ! תודה לכם, צמח קטן.

עינית

New member
../images/Emo39.gifלקנות ב"עדן מרקט" או היפר רגיל

בתור אמא לצליאקית, הרבה דברים אפשר לקנות אפילו בהיפר רגיל, החל מהקמח המסובסד, מרמלייט, וגם פינות האוכל הבריא גדלו ואפשר למצוא כמעט את כל סוגי הדגנים האחרים. באור יהודה יש היפר שנקרא "עדן מרקט", ליד מגה, יש בו כל מיני אורגני ובריאות וגם נ"ג, והמחירים לא גבוהים ביותר. הדוכן בגן-שמואל לדעתי יותר יקר, וכנ"ל ניצת הדובדבן. עם הזמן תלמדי גם מה את אוהבת ואיפה נמצאים דברים לטעמך. בכל מקום יש גם מגוון דברים יחודיים שלהם. באבקות מרק יש קמח וכך גם בהרבה דברים אחרים. תלוי גם ברמת הרגישות שלך.

נצר1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אבקות מרק ותבלינים הרבה פעמים מכילים גלוטן בגלל קמח שמוסף להם. אני מאז ומתמיד אהבתי אורז (בניגוד לפיצות ופסטות ובצקים שלא אהבתי במיוחד), וזה מעולם לא גרם לי לעצירות
ועם הזמן גם חברים ילמדו להיתחשב ולהכין אוכל שיתאים גם לך.... בת כמה את?

irose1

New member
צמח קטן

ברוכה הבאה דוכן גן שמואל נמצא בסמוך לקיבוץ( לא רחוק מחדרה) לפני כעשרים שנה לקחה על עצמה מירטה לפתוח דוכן למוצרים נ"ג ומאז הוא התרחב ואפשר למצוא בו את רב המוצרים מרוכזים בחנות אחת.כאשר רוצים ללמוד על מגוון המוצרים כדאי להגיע אבל אפשר בכל חנות שמוכרת מוצרים נ"ג לקנות.במשך הזמן תלמדי מה טעים לך ולמה את מוכנה להתרגל ווהיכן מתאים לך לקנות מוצרים .ישנה גם אפשרות דרך האינטרנט. בקשר לעצירות אז לא כולם סובלים מעצירות במידה ותסבלי תוכלי לפנות לדיאטיקנית וכמו כן כדאי לצרוך סיבים תזונתיאים גם עוזר וגם בריא. ומה לעשות יש חברות שמוסיפות קמח לתבלינים ורוב אבקות המרק מכילות גלוטן.

ברוכה הבאה לעולמנו, צמח

ייעצו בהודעות לפני המון המון מידע רלבנטי ויעיל עד מאוד בכל הנוגע למה ששאלת, אבל נתקלתי במשפט האחרון שאמרת, "איזה כיף היה לקרוא את הפורום ולגלות שאני לא האדם היחיד בעולם עם קיבה סססססססוווופפפפפררררר רגישה". רציתי לומר לך על זה - את מיוחדת, בדיוק כמו כל אחד אחר בפורום הזה

למעלה