שלום..

skjg

New member
שלום..

היי אני רוצה להתחיל בתהליך קבלת פטור משירות צבאי. אני אומנם מגדירה את עצמי כפצפיסטית, אך אני מעדיפה להשתחרר על דברים אחרים כי אני לא בטוחה כמה טוב אני יכולה להתעקש על האידיאולוגיה שלי מול לחץ בוועדה. מישהו יכול אולי לייעץ לי מה לעשות? או להפנות אותי למישהו שיוכל לייעץ לי? תודה!

שלום שלום

ורק שלום. להגיד לך את האמת? אני לא חושבת שמישהו שעמד לפני וועדת מצפון לא חשש לכך כל כך.. אני מפחדת מאד, ולחוצה, ולא יודעת מה אני אעשה שם, למרות שבמשך החודשים האחרונים כל מה שאני עושה זה להתאמן על זה בלענות לאנשים שמתנגדים לאידאולוגיה [בפורום הזה] תראי, אני אגיד לך את דעתי, אם את באמת מגדירה עצמך פציפיסטית, תעזרי לנו להשפיע! כל סרבן מצפון נכנס אל תוך הסטטיסטיקות ומראה לכולם כמה אנחנו בסדר והם לא. אם את יוצאת לדוגמא על 21 נפשי [בערך הדרך היחידה האחרת לצאת מהצבא אם אין לך מחלה סופנית או משהו] את יוצאת לא שפויה! ולמה שבחורה עם אידאולוגיה כל כך נכונה תאפשר לצבא להפוך אותה למשוגעת?! אם תתחילי בהליך מצפוני, תראי שכמה שתכנסי עמוק לתוך העניין תוכלי להבין שאת נחושה באידאולוגיה שלך וששום קצין נרגן לא יזיז אותך מעמדתך. וברור שזה מלחיץ, ואפילו מפחיד.. אבל עם הכל, זה שווה את זה. ואתה יודעת מה? גם אם דוחים אותך מהוועדה, גם אם את מתייאשת, תמיד את יכולה להחליף כיוון ולצאת על נפשי. תחשבי על זה. למה שיוציאו אותך משוגעת על אידאולוגיה נכונה כל כך?! סופשבוע רגוע, אסיה.

חזרתי לתפוז

עם כל הכבוד לסטטיסטיקה, מבחינה סטטיסטית אנשים שמשתחררים על מצפון הם טיפה בים. לגבי 21, זה דיון ארוך ומייגע (היי מיקי), אבל ממש לא הייתי לוקח את זה לפשט של "21=לא שפויה". אני לא רוצה לפתוח בסיבוב נוסף של מלחמות ה21 מול מצפון (כאילו שכולנו לא באותו מחנה), אבל מבחינתי כל אדם שלא משרת זה עדיף על שכן משרת אז לא ממש אכפת לי איך היא יצא. וכן צריך לסייג ולומר שהליכה על מצפון מוצהר פוגעת בקלות היציאה דרך קבן (לא שלא יוצאים, בסוף כולם יוצאים) כי קבן שיודע שבעקרון את פציפיסטית ושאת רוצה לצאת מהצבא הוא חשדן בהרבה וחבל שתאלצי אולי לעבור תקופה בכלא בשביל לזכות בהכרה במצפון שלך מצד חבורת חיילים. במילים אחרות, צריך לקחת בחשבון שמסלול של מצפון מוצהר כרוך בסיכון מסוים של ישיבה בכלא, ואולי זה משהו שאת מוכנה לו, ואני לא כזה נגד כמו שאולי השתמע, אבל צריך להיות ברור שהוועדה בהחלט יכולה לדחות אותך ואז מה.

למי לפנות

בתור חבר פרופיל חדש אני אמנם מוטה, אבל אני מרגיש שאני יכול לומר בכנות שרשת הליווי שלנו היא מקום מצוין לקבל בו מידע ותמיכה בכל הנושאים של שחרור משירות צבאי, ויש גם את קבוצות הנוער שמתחילות בקרוב שעוסקות די הרבה בנושאים הללו. לצערי האתר שלנו מושבת כרגע, אז את יכולה לפנות אלי בהודעה אישית ואני אדאג להפנות אותך או שבעצמי.

למעלה