שלום

tropical888

New member
שלום

אני לוקחת שנים את הכדור טגרטול CR ואני מאוזנת והכל כשורה. שאלתי היא האם יש מבינכם חברים שגם לוקחתי כדור זה? אני רואה/קוראת כל הזמן שכולם לוקחים את הדפלפט או הדפלפט כרונו תודה

חייםלוי

Member
מנהל
אני אמנם לא לוקח טגרטול אבל גם לא

דפלפט. אני לוקח פנוברביטל ופריזולין. גולשי הפורום משתמשים במגוון די נרחב של תרופות מטופמקס, למיקטל, קלונקס ועד דפלפט. העניין הוא שמתאימים תרופה לאדם ודפלפט היא תרופה מאוד מקובלת למגוון סוגי אפילפסיה.

ענת71

New member
אני לוקחת 4 כדורי טגרטול .

כל כדור 400 מ"ג בתוספת כדורי למיקטל וכדורי הורמוקס.

tropical888

New member
תודה חברים על התשובות

וכיף לקרוא שעוד אנשים לוקחים כדורים שונים או אפילו כדורים כשלך וכולנו מסתדרים. היום אני בהריון שני ועקב ההריון אני צריכה להוריד בכמות הכדורים מ-3 כדורים ביום של 400 מ"ג כל אחד , ל-1 1/2 כדורים. בינתיים הכל כשורה ומקווה שימשך כך!!!
להתראות בנתיים

tropical888

New member
הי אורי

וכמה כדורים ביום אתה לוקח? אתה מצרף עוד סוג של כדור? והאם יש לך התקפים קשים או ניתוקים? אם אני זוכרת נכון אתה כתבת בזמנו שאתה גם נוהג?

אני לוקח 800 מ"ג ביום ואני מצרף גם

איזה כדור אחר לבעיה בעור לא משהו רציני, אין לי התקפים כבר 5 שנים ושהיו הם לא היו ממש קשים, פרכוסים של 2 והתעלפות. וכן אני גם נוהג. יש לך תופעת לווי מהכדורים?

אני לקחתי את הכדור הזה

עד שכבר זה לא התאים לי אז הייתי צריך להחליף את יודעת בעיות ברמת הדם וכאלה למה יש לך שאלות ובאיזה מינון את לוקחת

tropical888

New member
הי רוני

יש לי שאלות כאלו מהסיבה שאני רוצה לדעת אם הטגרטול הוא כדור שנמצא פחות בשימוש ואני לא מודעת לכך או שזה סתם מחשבה שלי. עד היום לקחתי 3 כדורים ביום של 400 מ"ג כ"א אבל כרגע אני בהריון ולשם כך הייתי צריכה להוריד את המינון של הכדורים ל- 1.5 ביום (כדי שלא יפגע בגדילת העובר).

tropical888 ../images/Emo141.gif

קודם כל שיהיה בשעה טובה... אני מבינה מהדברים שאת כותבת, שהנוירולוג שלך העדיף שתמשיכי ליטול טגרטול בזמן ההריון שלך ולא להחליף שינוי תרופתי או להפסיק לגמרי. באפילפסיה- כל מקרה לגופו ולכל החלטה שתהיה לנוירולוג יש איזשהו סיכון. לאחרונה,היתה בפורום תחלופה של הטגרטול מפני שיש התוויה נגד הריון,אבל לא כל מי שנוטלת טגרטול רצה להחליף את התרופה- כל אחת עשתה את השיקולים שלה מול הנוירולוג שלה ומול מי שהיא רצתה. את נמצאת כפי שאת יודעת בהריון בסיכון גבוה שמקנה לך המון זכאויות שאין למי שנמצאת בהריון רגיל,אני ממליצה לך לשמור כל מסמך רפואי שאת מקבלת במהלך ההריון,אם יש לך אפשרות לקבל חוות דעת נוספת בנוגע לסקירת מערכות זה תמיד מומלץ מאוד. אם אני לא טועה זו אמא של דן שיש לה חברה טובה שילדה ילדים בריאים כשהיא נטלה טגרטול במהלך ההריון, יכול להיות שאני טועה בניק. שיהיה לך הריון מהנה והכי חשוב שיהיה בשעה טובה

טגרטול

עד כמה שאני יודעת, הוא התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי. תרופות אחרות ניתנות למי שלא מאוזן כ"כ בקלות. אני לוקחת טימוניל (זהה גינרית לטגרטול- רק בשחרורו מושהה) כבר 10 שנים ועכשיו נמצאת בתהליך הפחתה של המינון מ-900 מ"ג עד להפסקה טוטלית (אם לא יהיה התקף...). מישהו ניסה את זה ועבר בשלום? אני פשוט חוששת לקבל התקף פתאום בסיטואציה לא מתאימה (אחרי שכל השנים הייתי לגמרי מאוזנת וזה לא הפחיד אותי בכלל). לגבי ההריון- הנוירולוגית שלי אמרה שבטגרטול אין כמעט סיכון לעובר ועדיף לקחת אותו בהריון מאשר להסתכן בהתקפים. האם בהפחתה של המינון שלך אין סיכון מהבחינה הזו?

בנוגע להורדת המינון:

את יכולה לקרוא בשרשור בנוגע להורדת מינון. בכל הנוגע לטגרטול, הכנסי לגוגל וכתבי את המילים טגרטול והשפעותיו על העובר, את תמצאי מידע רב שלא נמצא כאן בפורום, אינני יכולה להעלות את כל הקישורים, את תרצי להעלות קישורים או מחקרים את מאוד מוזמנת.

למעלה