שלום

iknow

New member
שלום

טרי פראצ'ט הוא הסופר הבא שאני עומד לקרוא (מיד אחרי אסימוב ואחד מאוסף סיפוריו). הבעיה היא שיש לי רק את הספר carpe jugulum ואתה הספר soul music. בדקתי במאמר של הסדרות ואני רואה שלא מדובר בספרים ראשונים בכל סדרה. שאלתי היא: האם יש לכך חשיבות מכרעת (כלומר, שהעלילה נבנית לאורך כל הספרים יחדיו) או לא (כלומר, שכל ספר עומד בפני עצמו)? עוד שאלה, שיתכן ואתם יודעים את פתרונה. כידוע, הספרים באמאזון די זולים. חשבתי לאחרונה לקנות כמה ספרים טובים באנגלית. שאלתי היא: האם ישנה אפשרות להזמין באמאזון או שאין משלוחים לארץ? בעניין זה ברצוני גם לשאול האם אין שום בעיות מיוחדות בהמרה של הכסף משקלים לדולרים? תודה רבה מראש לעונים.

תשובות

אכן, אלה לא ספרים ראשונים בסדרה. Carpe Jagulum הוא מסדרת המכשפות, סדר הספרים בסדרה הזאת הוא כזה: אחיות הגורל (wyrd sisters) מכשפות בחוץ לארץ (witches abroad) Lords and Ladies Maskarade ורק אז Carpe Jagulum הספר השני, Soul music הוא מסדרת מוות, שהסדר בה הוא כזה: תרועת מוות (Mort) איש הקציר (Reaper man) ורק אז soul music ואז Hogfather ו-Thief of Time לא תמיד העלילה המשכית... אבל אין ספק שהדמויות נבנות לאורך הספרים ולדעתי כדאי לך להתחיל בספר ראשון בסדרה. מה גם שלדעתי שתי הסדרות הללו הן שתי הסדרות הטובות ביותר של עולם הדיסק. כדאי להשיג את הספר הראשון בכל סדרה ולהתחיל משם. בקשר לשאלה השניה, אני לא יודע באיזה אמאזון מוזר נתקלת, כי הספרים באמאזון מאוד יקרים. המשלוח לרוב יעלה לך יותר מהספרים עצמם אבל אין בעיה במשלוח לארץ, בד"כ תוך שבועיים או משו, תוסיף כמה ימים למספר שהם כותבים שם. המרה משקלים לדולרים? הא? זה עובד על כרטיס אשראי... לא, אין בעיה. קריאה מהנה!

iknow

New member
הספרים החדשים באמאזון יקרים

סדרת הספרים של עולם הדיסק עולה בין שישה לשמונה דולרים באמאזון מלבד הספרים החדשים יותר. זה כמובן בלי להתחשב במשומשים. אני בהחלט לא הייתי קורא לזה יקר מאוד. בכל אופן, יש לי שאלה חדשה, איפה ניתן לקנות את ספרי טרי פראצ'ט בישראל במחיר סביר בשפה האנגלית? שוב תודה מראש לעונים.

Fingertip

New member
../images/Emo26.gif

ארמ... על הספרים יש מחיר קטן מאחורה. הם אמורים להמכר באותו המחיר בכל מקום. ואם אתה עושה הזמנה של כמה ספרים, זה יוצא יותר זול מאשר לקנות בסטימצקי. אהד.

TheBursar

New member
האמת שממש אין לי זמן אבל אני אענה

ליתר דיוק אני אענה לך על השאלות בנוגע לספרים באמאזון. אז ככה, קודם כל אמאזון לא ממש זולים אבל יותר זולים מסטימצקי. amazon.com הם הכי זולים אבל הגירסאות שם הן האמריקאיות (לא מומלץ במיוחד). ב-amazon.co.uk קצת יותר יקר אבל הגירסאות הן הבריטיות המועדפות במיוחד. ספר אחד לא משתלם להזמין. אם כבר אז כמה ספרים ואז העלות של המשלוח נעשית לא משמעותית במיוחד וייצא הרבה יותר זול מאשר להזמין בסטימצקי ולחכות שיגיע וגם אז אי אפשר לדעת אם תגיע הגירסה האמריקאית או הבריטית. מקווה שעניתי לשאלתך ולילה טוב.

Fingertip

New member
../images/Emo26.gif

אני תמיד מזמין amazon.co.uk וזה מגיע בד"כ בתוך השבוע שבו שלחו לי את הדואל ש"your order has been dispatched". תמיד מגיעה לי הגרסה הבריטית. אין לי מושג כמה זמן לוקח עד ששולחים את ההזמנה, כי בד"כ אני מזמין את הספרים לפני שהם יוצאים לאור ואז ההזמנה שלי פשוט מחכה שיוציאו את הספר לאור ואז ישר שולחים לי אותו. (את הארי פוטר הרביעי קיבלתי יום לפני שהוא יצא בארץ
) אהד.

TankBoy

New member
לגבי העניין עם הדולרים,

כשאתה קונה משהו מחו"ל עם כרטיס אשראי ומשלם X דולרים, הבנק ממיר את הסכום הזה לשקלים ומחייב את החשבון שלך, והשער של הבנק הוא תמיד גבוה נורא. אם באמת היית רוצה לחסוך, אתה יכול למשוך מזומן מהבנק, ללכת להחליף אותו בציינג' עם שער טוב יותר, ולהפקיד את הדולרים בחזרה בחשבון שלך. ואז גם להודיע לבנק שעסקאות שאתה עושה בחו"ל עם הכרטיס יחויבו בדולרים. אבל כמובן שכל זה לא שווה באמת את הטרחה אלא אם אתה עושה עסקאות בסכומים ממש גדולים. פה אתה תחסוך משהו כמו חצי שקל על כל ספר. סתם שתדע.

מ א ג ר ט

New member
הו! בחור כלבבי!

כמו שכבר אמרו לפני, רצוי לקרוא לפחות את הספר הראשון בסדרה. ככה תכר יותר טוב הדמויות, תבין את ההתיחסויות הקודמות וכמובן את הרעיונות של עולם הדיסק. זה לא חובה, אבל אם אתה מתכוון באמת לקרוא הרבה ספרים מהסידרה (ואתה נשמע כמו בנאדם רציני) כדאי לך להתחיל מהספרים הכי מוקדמים שאתה יכול להשיג. לא השגת? לא נורא. הספרים עומדים בפני עצמם בדרך כלל (בניגוד לספרים כמו הארי פוטר או שר הטבעות, למשל). מקווה שעזרתי ולא בילבלתי...

למעלה