שלום

שלום

קודם כל אני חדשה כאן. קניתי היום את הספר שיחות עם אלוהים. אין לי מושג למה. נכנסתי עם אמא שלי לחנות ספרים. ובזמן שהיא הסתכלה על הספרים המשעממים שלה, ראיתי את הספר הזה. לקחתי אותו וביקשתי ממנה לקנות לי אותו. בכל מקרה, התחלתי עכשיו לקרוא אותו. לא יודעת אם כדאי לי בכלל להמשיך. לפי הדפים הראשונים הבנאדם נראה לי פסיכופטת שחושב שאלוקים מדבר איתו. למה מי הוא חושב את עצמו שאלוקים ידבר אליו?! מי הוא חושב את עצמו שהוא רואה עצמו שליח של כולם להעביר לנו את המסרים שלו, להפיץ שלום, אמת ואהבה בעולם כולו?! חוצמזה רשום מאחורה שיש לו תוכנית רדיו והוא כל הזמן עסוק בלהפיץ את המסרים שמובעים בספר. לא יודעת נשמע לי כאילו נכנס בו איזה משהו, הוא התלהב והחליט לספר את זה לכל העולם. לשכנע את כולם שהמסרים שלו הם הנכונים. במקום שהאדם יגיע אליהם לבד. כאילו זה כמו שאיזה רב גדול ומאמין יבוא ויתחיל לספר לכולם כמה שהיהדות היא הנכונה והיא האמת וצריך לעשות ככה וככה כדי שיהיה בעולם שלום מת ואהבה. בקיצור, לא יודעת, התחלתי לקרוא את הספר ולא יודעת בכלל אם כדאי להמשיך. מה אתם אומרים? מי שקרא את הספר? תודה
שיהיה שבוע טוב

לקשמי

New member
אני מבינה את התחושות שלך

האמת, תחושות דומות היו לי כאשר קניתי לפני כמה שנים את הספר הראשון בסדרה. קניתי אותו אחרי שהפורום הזה נפתח, וסיקרן אותי לדעת על מה מדובר. וגם לי היו תחושות דומות לשלך, שמדובר באיזה קוקו שהוזה שיחות בינו לבין אלוהים וכו', ובגלל זה קראתי אולי איזה 2-3 עמודים ואז עזבתי את הספר באיזה פינה נידחת בחדר שלי. רק אחרי משהו כמו שנתיים חזרתי אליו, קראתי אותו ומצאתי בו המון עומק, כלומר הרבה דברים שהתחברתי אליהם. בפעם הזאת מאוד אהבתי את זה ומיד אחרי שסיימתי את הספר הזה, קניתי את הספרים האחרים בסדרה ובזמנו זה נתן לי המון השראה ותקווה. גם אז, עדיין בחרתי שלא להאמין שהמחבר באמת מדבר עם אלוהים. כי אם אני מאמינה שכל מה שכתוב בספר הוא דבר האלוהים אז מה כבר נשאר לי לעשות פה, בעולם הזה? אני גם כן "מגדירה" את עצמי (כתבתי מגדירה במירכאות כי אני לא אוהבת הגדרות אבל לא מצאתי מילה אחרת) כמי שמחפשת אחר האמת, ואם כל האמת כתובה בספר, אז מה נשאר לי לחפש? חוץ מזה שאני לא מסכימה עם כל מה שכתוב בספר, אבל באופן כללי, אם את בוחרת לראות את הספר הזה ככל ספר אחר, אפשר לקבל ממנו הרבה, וללמוד ממנו הרבה. כי גם אם מדובר בסתם איזה משוגע שחושב שאלוהים מדבר איתו, בכל זאת מבחינת תוכן יש בספר הזה הרבה תובנות ופילוסופיה שכדאי לאמץ וללמוד ממנה. זה להתייחס יותר לתוכן ופחות לסיגנון של דיאלוג ולקחת את מה שמתאים לך ושאת רואה לנכון. זאת דעתי.

bios

New member
שלום וברכה ../images/Emo13.gif

את יכולה לבחור להאמין או לא להאמין לכך שניל באמת דיבר עם אלוהים - בכל מקרה לדעתי כדאי לך לקרוא את הספר כי יש נאמרים בו דברים מאוד חכמים ותובנות שיכולות לעזור לך לחיים. לדעתי גם הסגנון מאוד נחמד, כך שבאמת אין לך מה להפסיד. אותי הספר הזה שינה, ורק לטובה (לדעתי האישית והלא משוחדת)

שרiןבן

New member
ואחת מהתובנות שיכולה לעזור לך.

נאמר שם שהתפישה של בני האדם עובדת לפי או\או כלומר: או שהוא מדבר עם אלוהים, או שהו ממציא הכל. או שיש אלוהים, או שלא. ההצעה היא לראות דברים כ- גם\וגם. הוא גם מדבר עם אלוהים והוא גם ממציא הכל. זה לא החלק החשוב. מה זה משנה אם הוא מדבר עם או ממציא, למה זה כל כך ברור שקיימת רק תשובה אחת ? אם ניקח כדוגמא ויכוח בין שני אנשים, האם אפשר להגיד שיש רק אחד שצודק מבניהם ? יש רק אמת אחת ? ברגע שאנשים יבינו שאין אמת אחת, הויכוח יפסק ובמקומו יתנהל דיון שעדיף הרבה יותר. המלצה שלי בעניין הספר היא ללכת עם התחושות שלך. אם את מרוצה מדרך חייך והנמצא סביבך, סביר להניח שהרעיונות הניתנות בספר לא ישנו לך.

ממממ

זהו שאני דווקא באה מנקודת מבט שכן יש אמת אחת. יש אלוקים אחד בשמיים, ויש אמת אחת. יש סיבה אחת שהוא ברא אותנו. לא הגיוני שיהיו כל מיני פירושים לקיומו של העולם. נכון ששני אנשים מתווכחים, אי אפשר להגיד שרק אחד מהם צודק. אבל האמת היא ששניהם מתווכחים כרגע. כמו ששני אנשים נוסעים באוטו. אחד נוהג, השני מסתכל על הדרך. כל אחד רואה דברים שונים, מרגיש דברים שונים. אבל שניהם נמצאים עכשיו בתוך המכונית ונוסעים לאוטו מקום.

שרiןבן

New member
ממממ

אותה אמת יכלה להיות שבמקום ויכוח יהיה דיון. האמת היא ששניהם מקיימים דיון ומבינים ששניהם צודקים. הכל עניין של איזה עיקר בא לך להציג, של מה חשוב לך כרגע. אם נחפש הגיון בעולמו של אלוהים נמצא עצמנו בבעיה רצינית עקב מגבלות הבנה וקשיים בתפישות. והדוגמא עם המכונית היא מעולה, הינה עוד שני אנשים שנוסעים לאותו מקום וכל אחד רואה אמת אחרת מבעד לעיניו. האם הם לא מגיעים לאותו מקום ? לכן אמרתי שאם יש לך דרך ללכת בה שעושה לך טוב, העיצות בספרים לא יחדשו לך.

שרiןבן

New member
עוד ממממ קטן

"לא הגיוני שיהיו כל מיני פירושים לקיומו של העולם" דווקא כן. יש פירוש והוכחות שהתפתחנו מהקוף (אני תוכחה לכך) ויש פירוש והוכחות שנוצרנו ברגע בהליך בריאה.

בלבלה

ההוכחות לכך שנוצרו מהקוף. אולי אלוקים ברא גם את ההוכחות האלה. כמו שטוענים שהרי ההעולם קיים רק איזה 5000 שנה (לא יודעת במדויק), אז איך זה שיש אבנים שרואים שהם נוצרו הרבה לפני. כנראה שאלוקים ברא גם האבן כך שהיא תיראה כאילו היא קיימת כבר מיליוני שנים. חוצמזה גם המדענים כבר מודעים לכך שיש בורא לעולם ואין דבר כזה אבולוציה. קיצר העולם הזה מסבך אותי ודחו לי תגיוס ואני עצבנית

שרiןבן

New member
טוב בסדר, פעם אחרונה.

בתחילת הפתיל הייתה לי כוונה לתת לך רק דוגמא אחת מהרבה דוגמאות לגישה לחיים מאחר וכדי לשנות משהו, כל שצריך לעשות הוא לשנות את הצורה שבא אנו רואים את הדבר. אני מנסה להציג לך צורת ראיה חדשה והיא: לא לראות את הדברים כ או \ או אלה כ גם וגם. אפילו אם הגישה שלך היא לאמת המוחלטת, נסי לשים את זה רגע בצד. זה נשמע לא הגיוני, נכון. ומאחר והזכרת אבנים, ננסה לתת דוגמא של גם וגם מעולם האבנים. קחי לך אבן כל שהיא. מנקודת המבט שלך היא דוממת. היא נמצאת שם מאות שנים ואולי יותר, דוממת לחלוטין. את יכולה להוכיח את זה בקלי קלות, אף אחד לא יוכל להפריך את הטענה שלך שהאבן הזו דוממת ושום דבר שבעולם לא ישנה את זה ואכן, מנקודת המבט שלך, האבן דוממת. עכשיו נשנה את נקודת המבט על האבן. נסתכל עליה מקרוב, ממש קרוב. קרוב עד שנוכל לראות את האטומים. (כמובן שנצטרך מיכשור מיוחד לצורך העניין) הפלא ופלא, האבן הדוממת שלנו בתנועה מתמדת. האנרגיה שמחברת את האבן כגוש אחד לא מפסיקה לנוח בכל מליוני השנים שהאבן נראית לנו דוממת. מאחר ונקודת המבט שלנו מצומצמת ביחס למה שבאמת קיים, כך תהיה גם התפיסה שלנו ביחס למה שבאמת קיים. זו הסיבה שקשה לנו לראות דברים כ גם וגם. היה לך קל הרבה יותר אם הייתה לך היכולת ללא מיכשור להסתכל על האבן ולראות את תנועת האטומים בו בזמן שהאבן דוממת. גיוס קל ונעים.

לא נכון

בוא נסתכל על העובדות. והעובודת הן שהאבן קיימת. שיש אבן והיא נמצאת במקום מסויים. זאת האמת. אלא אם כן תצליח להוכיח אחרת, שהאבן לא באמת קיימת. או שהיא בצבע אדום ולא אפור.

שרiןבן

New member
כן נכון.

האבן קיימת, לא דיברתי על קיום. דיברתי על נקודת מבט. האבן קיימת והיא גם דומם וגם בתנועה. תנועת האטומים באבן נעה ממקום למקום באופן שנראה מבעד למקרוסקופ כתנועה אקראית בעוד שמנקודת המבט שלנו האבן דוממת. זו דוגמא כדי להראות לך איך יכול להתקיים מצב של גם וגם. ורק מיקרוסקופ על, איפשר לנו לראות את זה באופן פיזי. מנטלית, עדיין קשה לנו לתפוש את זה. לכן אמרתי שאם הייתה לך היכולת לראות גם ממבט המקרוסקופ, דברים היו אחרת. הרבה דברים ישתנו לטובה אם נתחיל לחשוב במונחים של גם וגם. התנובה הטובה ביותר מדרך חשיבה זו תבוא מהמקום שגורם את הסבל הרב ביותר לאנושות כולה. אנשים מאמינים בדרך מסויימת וחושבים שהיא הדרך היחידה. מתוך זה חלק גדול מהם מרשים לעצמם להחליט בשבילך את הדרך שלך לפי נקודת השקפתם. היו תקופות שאוי ואבוי לך אם היית עושה אחרת. צער רב, זה קיים גם היום. אם היית גודלת במגזר הערבי ומתרועעת עם בנים, היית נרצחת על ידי משפחתך על רקע כבוד המשפחה. נכון, גישה של ימי הבניים אבל זה קיים, ממש כאן. דוגמאות מהעולם הפולני לא יניבו סיפורים שונים בהרבה. וכל זה כי הגישה השלטת היא או \ או.

תשובה

הרגשות שחשת שהתחלת לקרוא את הספר נכונות מאוד מבחינתך. הם מתיישבות עם כל מה שאי פעם חשבת או לימדו אותך על אלוהים. אלוהים לא מדבר עם כולם רק עם צדיקים ובאבות למינהן... למה שאלוהים ידבר איתי או אם כל אדם פשוט אחר? אז אני בטוח שעם תיפתחי את הלב ותפתחי קצת מודעות תיראי שגם איתך אלוהים מדבר כל הזמן... לגבי המחבר... עם היו "נכנסים" בך פתאום רעיונות לגבי החיים והאפשרות לתקן אותם ולמלא אותם אור אהבה ושלווה לא היית מתלהבת להפיץ אותם לכולם? ועל הדרך אפילו לעשות קופה יפה.... אני מציע לך להמשיך ולקרוא את הספר...

למעלה