שלום

da1boy

New member
שלום

אשמח אם תעזרו לי, אני לא מצליח למצוא את הפירושים של המילים הבאות: ערך מוסף נרכסיסט מובלעת יומרה "נתבעלה עליהם דעתם" זוטר סופלה מהדרין חובק אשמח מאוד אם תעזרו לי כי זה מאוד חשוב...

da1boy

New member
מישהו?????????

אני לא מוצא אותם במילון בבקשה אל תהיו כאלו רעים,זה לא עולה לכם כסף

אוהד11

New member
כותבים נרקיסיסט ומקור באגדה על

הנסיך היווני היפהפה נרקיס שהתאהב ביופי של עצמו. נתבלעה עליהם דעתם לא קיים. קיים נתבלבלה עליהם דעתם. מהדרין - משובחים. מושג שמקובל בחברה החרדית. זוטר - בדרגה נמוכה סופלה - (מצרפתית ?) סוג של קינוח ערך מוסף - התוספת או התועלת של דבר מסויים בהשוואה לדברים אחרים מובלעת - שטח מגודר וסגור בתוך שטח אחר גדול יותר

נתבלעה עליך דעתך?

בטוי שימושי בשפה גבוהה. בלשון חז"ל נתבלעה, בין השאר, נעלמה. מי שנתבלעה דעתו נהיה חסר דעה, זמנית או לתמיד.

גנגי

New member
אצלנו בבית זה בשימוש יומיומי.../images/Emo12.gif

איפשה שאחרים אומרים "הוא השתגע או מה?" אנחנו נוקטים "התבלעה עליו או מה?"

dorgad

New member
פירושים

ערך מוסף - הערך (כספי או אחר) שנוסף למוצר/פריט/ נכס - פיזי או רוחני) לאחר ששודרג באופן כלשהו. נרקיסיסט - מלא בערך עצמי (המקור - סיפור של אוסקר ווילד, "תמונתו של דוריאן גריי"). מובלעת - שטח אדמה השייך למדינה אחת אך נמצא בתחומה של מדינה שכנה. יומרה - ייחוס יכולת שלא באמת קיימת אצל המתיימר. זוטר - בעל דרגה (תפקיד) נמוכה. סופלה - תפיחה (סוג של מנה). מהדרין - הקפדה יתרה על דבר (בדר"כ משמש בהלכות כשרות ובהידור מצוות). חובק - פריט שמחבק פריטים אחרים (למשל: חובק מפית - מעין טבעת המותקנת סביב מפית-בד מגולגלת).

שלום דור

מתוך מילון ספרות לטינית:
Narcissus, the son of Cephisus and the nymph Liriope. He was exceedingly beautiful, and fell so violently in love with himself on beholding his image in a fountain, that he wasted away with desire, until he was changed into the flower of the same name, Ov. M. 3, 407 sq. --​
וזה לפי האגדה היוָנית הקשורה לפרח הנקרא ביונית narkissos . והשם הזה, (דומה ל"נרקוטי"?) בגלל שהאמינו שיש לו תכונות מרדימות.

da1boy

New member
תודה תודה תודה תודה תודה

ממש ממש ממש עזרת לי! יש לי עוד שאלה קטנה מה זה אינראקציה אינטגרטיבי אטרקציה מצטער על הבילבול מוח אבל זה מאוד מאוד חשוב...

למעלה