צר לי על עמדתך זאת
אבל המוסריות הצבועה שלך איננה עושה עלי כל רושם - צר לי מראש אבל יש בעיני גבול לכל תעלול. חמור מכך אינני סבור שאתה מפרש מוסר או בעל מוסר נעלה ממני או מאחרים. אבל נעזוב את הקטע האישי ביננו כאן , אני מניח שהוא ישאר כך בחוסר הסכמה. הפותח במלחמת עולם , מלחמה טוטלית אמור להבין שיש השלכות קטלניות עליו, על ארצו על חייליו על אזרחיו, בייחוד שהתוקף נקט קודם בשלל אמצעים רצחניים שהובילו לתגמול.אבל זה ידוע לך היטב ונדוש פה ללא רחמים מיותרים הלוך ושוב, כולל עם פותח השרשור - "ההוא" שחושב הרבה ושנעלם לחלוטין, לאור הבנתו שאיינו מספיק בעלי מידע והבנה מול עליונותו האינטלקטואלית. ניחא, זכותו. בקשר ליפנית האומללה - כן זה כואב וזה מוות מאוד לא נעים בלשון המעטה, אני מניח שהיו תיאורים קשים על סרטן שנובע מקרינה. אבל אתה יודע המוסר איננו חד צדדי ואכזריות שאתה רץ חש לייחס לאמריקנים בחדווה כה רבה - וגם לי אין בעייה לייחס רשע אליהם, איך נאמר ניראית צבועה מעין שמאל חדש אופנתי של היום נוסח אירופה - בל נשכח את מעללי יחידה 731 שמשום מה לא הועלו בפורום. יחידה זאת רצחה כ-10000 שבויי מלחמה מערביים בניסויים ביולוגיים רצחניים, אגב כאן תוכל לקפוץ ולומר שהאמריקנים לקחו את תוצאות הניסויים , אני מוכן שתפתח שרשור על כך זה כרגע לא רלוונטי. במקביל נרצח מספר לא ידוע של סינים בניסויים אלו ומשתי הקבוצות סינים ומערביים בניסויים כימיים שונים. כך שהרחמים שהבעת על גב' מכובדת ואומללה זאת הינם ממש לא במקום, עם כל הכבוד. אגב -אם כבר בהמלצות עסקינן - הרשה להמליץ על שני ספרים העוסקים ביחידה "מוסרית" זאת....תהנה,אולי זה ילמד אותך מספר דברים חדשים. אמרתי לך עוול איננו מצדיק עוול, אכזריות איננה מצדיקה אכזריות, יחד עם זאת יש לבחון כל מקרה לגופו, ולשפוט אותו ל א במשקפיים שלנו, אלא במשקפי אלו שם באותם הימים. אגב - חד משמעית אוקינאווה כן מאוד רלוונטית. אינני מרחיב את הדיבור על כך. פנה לספרות, קרא כולל מחקרים חדשים ותבין. אוקינאווה הייתה קו פרשת מים מסויים, את ההתחלה האמריקנים ספגו בסאיפן, את השאר באי הקטן הזה. לכן כדאי מאוד שתראה את התמונה הגדולה , לפני הצלילה לפרטים, ולפני הטחת האשמות. למה לא חיכו וגו' - למה שאלה טובה! מפני שהצבא/פיקוד עליון של צבא ארה"ב ובעלות הברית שלה לא חייבים לעבוד ע"פ שעון קוכלין/טוקיו /שינובי 4. כך יצא וכך קרה. האשמה הינה על היפנים בלבד. אם אלו היו רצים יותר להידברות יתכן ונגאסקי הייתה ניצלת. למזלם הם פעלו - יחד עם מרד שממנו כ"כ התעלמת, מה שמוכיח את הרצון ללחימה של היפנים גם אחרי נגאסקי - קצת יותר מהר. דומני שהיה לוקח לארה"ב כשנה לבנות עוד מתקן גרעיני ואז להשליכו במקרה של מלחמה נמשכת. אם אינני טועה כבר לא היה להם מספיק חומר בקיע.