שלום.

שינובי4

New member
מה לעשות

חיים קשים מקיאוולי. לפעמים עוול יגרום לעוול. אבל מה שמדאיג אותי באמת הינו האנכרוניזם שלך ושל אחרים בשרשור זה. אגב- דומני שהשפה שלנו הינה בכל אופן עברית. ביטויים באנגלית אמריקנית אינם במקום. אתה רוצה/מעוניין לדבר בצורה גסה - עשה זאת בעברית, בלי חיקויים בבקשה.

ראשית, לא דברתי בצורה גסה

שנית, השפות שלי כוללות כרגע עברית, אנגלית, יפנית גרועה ובקרוב גרמנית. אם זה לא מוצא חן בעיניך, get out in the outside, פארדון מיי פרנץ'. קשה להאשים אותי באנכרוניזם. אני מבין לא פחות טוב ממך שרעיונות שאנו מאמינים בהם הם במקרים רבים קצף על פני גלי הזמן. הבעיה בהודעה שלך היא שלא אמרת "כך היה מקובל אז." אלא אמרת "כך צריך לעשות"! מי האנכרוניסט עכשיו, אם לא מי שגורר אחריו נורמות מלפני חמישים שנה, שכיום היו שולחות אותו אל משפט פשעי מלחמה?

שינובי4

New member
א. קבלתי את התנצלותך

לא תיכננתי לעשות מזה עניין. ב. אתה בכל אופן אנכרוניסט משום שהיום האמנות אוסרות חד משמעית את המעללים האלו, היום באמת אנשים נשפטים על כך. ראה רואנדה - שזכתה לשירשור לא קטן. בכל אופן ה"עולם" אולי למד משהו ומנסה ליישם.

לפי נוסח הודעתך,

אתה כיום לא מצדיק את האמנות הללו ודובק באטיקט המלחמה (שגם בשנות הארבעים לא היה אוניברסלי) של שנות ה-40. האם כיום אתה מצדיק למשל את הניצול של אמריקאים על ידי הכובשים הספרדיים בעת החדשה המוקדמת, למרות שכבר אז היתה מחאה על מעשיהם? העבר אינו הומוגני. האם בראיה ההסטורית שלך אתה דובק ככלל מנחה במוסכמות הפוגעות יותר בבני אדם? ומדוע אתה מגנה את מעשיו של הוורמאכט (רגע, זו לא היתה הנורמה, בשבילם?) אך לא את מעשי הצבא האדום?

שינובי4

New member
צר לי

אך יש לך בעייה בהבנת הנקרא. ועכשיו אני מאוד רציני. ההודעה הזאת הינה קנטרנית מאוד - ההודעה שלך - תעיין בשירשור ותבין שאינני מצדיק איש. אגב - תסביר לי למה התכוונת בביטוי - אטיקט מלחמה?

אטיקט-

זה ביטוי לועזי, so i guess you'll have to look it up (בחברוּוּוּוּת). et·i·quette n. The practices and forms prescribed by social convention or by authority. אמרתי שמצד אחד אתה מקבל את האטיקט של העבר, שזה דבר מאוד בוגר ולא-אנכרוניסטי לעשות, ומצד שני מניסוח דבריך עולה שאתה מקבל אותו כלגיטימי גם במציאות העכשווית, שזה כבר סיפור אחר לגמרי. בנוסף! רגע אחד, אין "אטיקט של העבר"! העבר מכיל אינספור מוסכמות, אמונות, רעיונות, אטיקטים, ממש כמו ההווה. מדוע אם כן אתה בוחר להצדיק חיילים רוסיים שבצעו פשעי מלחמה? הרי אטיקט זה המצדיק פשעי מלחמה לא היה היחיד בעולם המערבי ואפילו לא באירופה לבדה. ולא רק זאת! אלא שאתה מגנה את מעשי הוורמאכט. האם הוורמאכט לא פעל על פי האטיקט הדומיננטי בגרמניה הנאצית?

שינובי4

New member
אני רואה שהבנתי אותך

אבל לא הבנת אותי. אבל אני חוזר ואומר יש לך בעייה בהבנת הנקרא - לפחות במקרה שלי.

אז ענה לי בבקשה בכן או לא

האם אתה מצדיק את ניצול האמריקאים בידי הכובש הספרדי? אם מלחמת העולם השניה היתה נערכת היום, האם תצדיק אונס של אזרחים גרמניים?

ואחת נוספת

מדוע אתה בוחר לתמוך באטיקטים בהסטוריה שעודדו פשעי מלחמה, ולא בכאלה שהתנגדו להם?

שינובי4

New member
מקיאוולי יש לי גם אליך

שאלה: האם אתה קשור לפבל ולזה שחושב שהוא אומר מעט ועושה הרבה.

שינובי4

New member
א. כבר אמרתי לך

שאתה יכול להשתמש בעברית. ב. אינני סבור שאני עומד למשפט. ג. תענה לי - אפילו ששאלת ראשון- אז אענה לך.

אוקיי...

אינני קשור אליהם בשום צורה (מוזמן לבדוק את ההיסטוריה בפורום), והדיעות של פבל נראות לי מגוחכות (עקוב אחר הדיון), למרות שאולי כולנו נשמענו מגוחכים בגיל 15, בלי להתנשא. אינך עומד למשפט, אבל לצורך הדיון כדאי שאנשים יענו על שאלות. לא חקירה, לא משפט, רק עצם ההגדרה של דיון.

לגבי הדעות שלנו בגיל 15

> הדעות של פבל נראות לי מגוחכות, למרות שאולי כולנו נשמענו מגוחכים בגיל 15 יש כאן מגוון גילים וטיפוסים, אבל אני חושב שלא יהיה מוגזם להניח שכנראה אף אחד פה, כשהיה בגיל 15, בין אם זה היה בארץ או ברוסיה, לא היו לו דעות שהתקרבו אפילו כהוא זה לאלו של פבל בנושאים שהוזכרו. בכל קנה מידה שלא תבחר, הדעות של פבל בנושאים שהועלו בדיון הזה הן חריגות בצורה קיצונית.

שינובי4

New member
הבנתי

לכן אינני צריך כלל לענותלך, שכן עניתי כולל לקוכלין בשורת תשובות בשרשור. תעיין. על המסקנות שלך אינני אחראי. יום טוב.

קוכולין

New member
עמדותיו של שינובי הן סקסטיסטיות

כפי שאמר ידידי מקיוולי: כנראה בעיניו אישה היא רק רכוש של הגבר, והאונס שלה היא פשוט דרך להעניש אותו. מאד חכם ומאד נאור.

קוכולין

New member
שינובי, אתה מזעזע אותי

לא יאמן שאדם תרבותי כמוך יכול להחזיק בכאלה עמדות מזוויעות, מקוממות, מחרידות. האם אתה סבור שאונס נערה והרס חייה הוא עונש ראוי על אונס או רצח אחר? האם אתה באמת מאמין בשיטות ענישה פרימיטיביות כל כך, שאבד עליהן הכלח כבר בתקופת התנ"ך?

למעלה