שלום!

nesh9

New member
שלום!

אני מתכננת ללמוד תואר ראשון בכימיה, אבל מתלבטת בין כימיה תרופתית בבר-אילן לבין ביוכימיה ומדעי המזון באוניברסיטה העברית. רציתי לדעת איזה אופציות עבודה יש לי עם כל אחד מהם, ומה מומלץ יותר לבחור. אשמח מאוד לקבל גם קצת פרטים על המקצועות הנ"ל. תודה!

מה הכיוון שלך?..

ביוכמיה ומדעי המזון,לאחר עוד הכשרה קצרה בתום בתואר מכוון לתזונאות,מקצוע רפואי-קליני,כידוע..אפשר להמשיך איתו לתארים מתקדמים ומחקר אבל..אין הכרח.. בכימיה[תרופתית,של חומרים, אורגנית,פיזיקלית..כל כימיה למעשה] היא מדע,מקצוע מחקרי שאין לו יישום רפואי בהיבט התעסוקתי כלומר חייבים בו,לרוב, תואר שני[עדיף שלישי] כדי למצוא משרה טובה וגם היא תהיה לרוב במעבדה... ככה שקחי לתשומת
-ך.
מידע על הנ"ל נמצא באתרי האוני' למיניהן וכן באתר של שנהר- www.shenhar.org.il [כמדומני, מקסימום תשני את ה ORG ל CO]..

nesh9

New member
קודם כל תודה על ההתייחסות!

הבנתי מהתשובה שלך שאתה ממליץ על ביוכימה ומדעי המזון, אבל יש לזה ביקוש בשוק העבודה? איפה אני יכולה לעבוד בסיום התואר? הנושאים הנלמדים מאוד מעניינים אותי, אבל חוץ מזה אני גם רוצה לדעת אם יש בזה עבודה וכסף (שזה לא פחות חשוב לדעתי).

ביקוש סביר לדעתי...

איפה התוכלי לעבוד?..לאחר תואר ראשון ועוד הכשרה קצרה של כ חצי שנה,סטאז' כמדומני, תוכלי להיות דיאטנית קלינית, כלומר להיות מועסקות במרפאות הציבוריות,שם השכר סביר, או לפתוח קליניקה משל עצמך או להמשיך לתואר שני בתחום...[שזה יעמיק את הידע שלך בתחום למטרות ידע כללי/תוספת במשכורת/מחקר ופיתוח] לא תתעשרי מזה,אבל בהחלט,לדעתי, לאחר כמה שנות נסיון בתחום תוכלי להשתכר בכבוד ואף יותר,תלוי בך ובמזלך

טוב אני מצטער../images/Emo52.gif

אני חושב שהטעיתי וכמו שהדסה אמרו, יש הבדל בין מדעי התזונה למדעי המזון ופה עושה רושם שזה יותר לכיוון המחקרי ופחות הקליני...אבל יש שם[באוני' העברית,שלוחת רחובות] גם תואר במדעי התזונה שזה האספקט הקליני יותר..

מה בין מדעי המזון למדעי התזונה

יש להבחין בין מדעי המזון לבין מדעי התזונה. מדעי המזון: החוג עוסק בטיפול בתוצרת החקלאית מהקטיף ועד הצרכן. טיפול זה מהווה חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון. לימודי החוג מאורגנים בשני תחומים: טכנולוגיה - מכשיר אנשים שיעסקו בעיבוד תוצרת חקלאית בתעשייה. אחסון - מכשיר אנשים שיטפלו בתוצרת חקלאית טרייה לאחר האסיף או הקטיף. בוגרי החוג עוסקים בטיפול בתוצרת חקלאית טרייה ובעיבוד תוצרת חקלאית ומשתלבים בתעשיית המזון, מערכות אחסון, אריזה ושיווק של מזון. תחומי התעסוקה האפשריים לבוגרים הינם מגוונים מאוד ובהם נכללים: עבודה כטכנולוגים של מזון בתעשיות המזון השונות, עבודה ביבוא של חומרים הדרושים לתעשיית המזון, הכימיה תעשיית התרופות, קידום מכירות בשטחי המזון והכימיה, בדיקות סנסוריות ואנליזה של מוצרי מזון, תעמלנות רפואית, מחקר בתחום התרופות ועיסוק בשיווקן, הוראה בתחום מדעי הטבע, עבודות שכרוכות באנליזת הפרדה ואפיון של חלבונים, עבודה במגוון של תעשיות ביוטכנולוגיות. מדעי התזונה: מערך העבודה של תזונאים משלב הוראה, הדרכה, כתיבת חומר, הסברה, פיקוח תזונתי, הרכבת דיאטות. תזונאים ודיאטנים משמשים בתפקידי הוראה במסגרות שונות כמו בתי ספר, מרכזים קהילתיים ומוסדות שונים, כשהדגש על הדרכת האוכלוסיה בכיוון של שינוי הרגלי תזונה פסולים ואימוץ הרגלי תזונה בריאים וטובים יותר. דיאטנים מועסקים בבתי חולים ובמרפאות. במסגרות אלה הדיאטנית היא חברת הצוות הרפואי ותפקידה להנחות את עובדי המטבח בהרכבת דיאטה לחולה המאושפז בהתאם למצבו הבריאותי, להדריך את החולה בשהותו בבית החולים ועם צאתו ממנו לגבי הדיאטה המתאימה לו. יש לזכור שדיאטה אינה מיועדת רק לאנשים הרוצים להוריד ממשקלם ומטרתה לעזור לפרט לתכנן תזונה נכונה בהתאם למצב בריאותו. תזונאים ודיאטנים מועסקים גם בתחום של מחקר המתנהל במעבדות מחקר ובמפעלים שבתחום תעשית המזון כשהדגש הוא על הבנת הקשרים בין מזון, אבות המזון וערכו התזונתי והבריאותי, ומטרתו שיפור מוצרים קיימים ופיתוח מוצרים חדשים. דיאטנים מועסקים גם בבתי הבראה, ומוסדות ציבוריים שונים. יש דיאטנים העובדים כעצמאיים בקליניקה פרטית או במסגרת ארגונים העוסקים בהדרכה דיאטטית.

לגבי מדעי התזונה ../images/Emo21.gif

אפשר לדעת אם יש לזה ביקוש וכמה זמן צריך ללמוד ואיפה?? (השאלה להדסה)

nesh9

New member
כימיה תרופתית

יש לי עוד שאלה, מה בעניין כימיה תרופתית? יש לזה ביקוש? איפה אפשר לעבוד בסיום התואר (חוץ ממפעלי תרופות)? תודה!

עדיף וכדאי אחרי זה להמשיך לתואר שני

בתחום...עם תואר ראשון בכימיה אי אפשר לעשות הרבה..
ואגב-בבר אילן את מתקבלת לכימיה מורחב ובשנה ג' עוברת לתרופתית אם יאשרו לך[ואין הכרח שזה יקרה...מעבר לפי ציונים]..

Golgi

New member
אם את לא מעוניינת לעבוד בתעשיית

התרופות, אז למה ללכת ללמוד תחום זה? הרי מסלול מיועד במיוחד לשי שמתעננין לעבוד בתחום הזה (בתעשיית התרופות או במחקר האקדמי)... ברור שבוגרי המסלול יכולים גם להתפתח לכיוונים אחרים, אבל אם את מראש לא מתעניינת בתחום, למה ללכת על זה? ונכון מאוד - בכל תחומי החקר ופיתוח (כימיה, ביולוגיה וכו') נדרש בד"כ תואר שני ושלישי כדי לעסוק במשהו רציני. במדעי התזונה (דיאטניות) לא נדרש תואר שני (אפשר לעסות, אבל זה לא חובה), אבל כפי שהבנתי השכר שם לא גבוה במיוחד ויש מעט אפשרויות קידום. אבל גם בתחום המדע עניין זה די בעייתי.

nesh9

New member
כימיה תרופתית

אני יודעת שצריך תואר שני בכימיה תרופתית כדי למצוא משרה טובה, אבל תגידו לי רק בבקשה אם יש לזה בכלל ביקוש. תודה,

למעלה