שלום

naama17

New member
שלום

רציתי לדעת מה מסמל כל צבע, כשקוראים אותו באדם מסויים.. לדוגמה אני יודעת שירוק זה רגש.. מה זה צהוב כחול ואדום? אני ישמח מאוד אם תענו לי תודה מראש ושנה טובה לכולם !

לקשמי

New member
אין תשובה חד משמעית

גם אני התעניינתי לא מזמן בצבעים ומשמעותם ובכל מקום שקראתי, הייתה משמעות אחרת לכל צבע. אני למשל שמעתי שכחול זה רגש, ירוק קשור לנשימה וגם לצמיחה, צהוב מסמל שינוי ואדום זה כעס או כאב. אבל יש מקומות שבהם אדום הוא אהבה, כאמור בכל מקום את תשמעי או תקראי על משמעויות שונות לאותם צבעים. השאלה היא מה כל צבע מסמל עבורך?

את מתכוונת לצבע הילת האדם?

יש תיאוריה שלמה על צבעים, צבעי איבחון , וצבעי ריפוי. זה לא בכמה שורות, יש ספרים ויש קורסים השאלה עד כמה זה רוצה להכנס לזה ? שנה-טובה אריאלה באהבה

הצבעים ומשמעותם.

תורת הצבעים טבלת מרכזי האנרגיה על צבעיה, תגלה לך היכן שוכנים מרכזי האנרגיה )צ'קרות( בגוף האדם. צ'קרה.....................מיקום................צבע כתר מעל הראש לבן עין שלישית במצח בין העיניים סגול גרון בגרון מעל מיתרי הקול כחול לב בלב ירוק מקלעת השמש במפתח הלב צהוב מין באיברי המין אדום בסיס ברקטום (פי הטבעת) חום - כתום בחלוקה לארבע נגלה כי מרכזי האנרגיה האלה מסודרים לפי ארבע יסודות העולם. צ'קרת הבסיס והמין שייכות לאדמה מטבעות צ'קרת מקלעת השמש והלב שייכות למים גביעים צ'קרת הגרון שייכת לאוויר חרבות צ'קרת העין השלישית שייכת לאש מטות התפלגות הצבעים ומשמעותם בגוף האדם חלוקת הצבעים במיקומה הנכון, מסמלת את האיזון שיש באדם אך מצב זה הוא נדיר. ראש וגרון - השראה חשיבה ודיבור - סגול וכחול חזה, לב ובטן - רגשות - ירוק - צהוב אגן ירכיים ורגליים - יצרים ותשוקות - אדום - חום כמובן שיש דיעות אחרות נוספות שגם הם נכונות. אוהב מיקי

hagakora

New member
נורא סובייקטיבי

קודם תשאלי את עצמך מה הצבע מסמסל בשבילך, תרשמי את זה בדיוק אחר כך תגלי מה הוא אומר בשביל האדם שאצלו את רואה את זה.

IBP1

New member
אני מאוד מסכים עימך hagakora

לפי דעתי מיקי כתב את מה שהוא חש מהצבעים ,כך לגבי מה שאנו חשים לגבי כל דבר אחר בכלל ,כל אחד מביא את מה שהדברים מסמלים עבורו. כך זה בצבעי הקלפים בטארוט ,במשקעי הקפה,בכפות ידינו וכדומה.

רשימת הצבעים

שניתנה קשורה לצ'קרות ולציבעי המלבושים בקלפי הטארות. כדאי ללכת לפי התחושות אך ניתן לכוון את התחושות למה שאנו רוצים. או לפחות לתת כיוון והתחלה. בתוך הצבעים יש מגוון של צבעים נוספים. אוהב מיקי

IBP1

New member
תגובה לעניין

מיקי ידוע לכל מי שעוסק בדבר ,כי גם עניין הצבעים וכן גם עיניינים אחרים נתונים באופן סובייקטיבי. לדוגמא האופנים בה אנו ראינו דמויות בקפה. כל אחד מאיתנו יפרש אותם על פי תחושתו ,אשר יכולה להיות אחרת עבור מישהו אחר.זה לא רק בעניין הצבעים והדמויות אלא גם בדברים אחרים . כמו הפתגם הידוע .... אל טעם וריח אין מה להתווכח. שנה טובה מלאת דיונים מעניינים.

גם אם אתה צודק

צריך להגיב בדרך שהשואל יקבל תשובה ברורה ולא תשובה שאינה נותנת כיוון. "לך לפי החושים שלך" זאת תשובה לאדם שיש לו כיוון. אני חושב שהפירוט וההסבר מניחים את רוב הדיעות כמובן שניתן לחלוק בעיקר על הצ'קרות התחתונות. אוהב מיקי

טוב, אני אכתוב לפי מה שאני יודע

ולפי מה שמקובל בקרב מיסטיקנים רבים (קוראי הילות, קריאת צ'אקרות). מי שלא רוצה, שלא יקבל. למרות הפירוש האישי, צבע הוא דבר אינסטנקטיבי שמשותף לרבים, והדבר משתקף גם בטבע. לדוגמא, צבעי אזהרה בטבע הם תמיד שחור עם צהוב או אדום. אדום- המישור הפיזי, חיות, עוצמה, רעב, תנועה, מוחצנות, שמחה, תשוקות, יצרים, כל מה שסוער, בולט ואנרגטי, וגם מלחמה, כעס, כאב, מחלה. כתום- שמחה, יצירתיות, מיניות, פוריות, חיבור בין השכל לרגש, בין היגיון ליצריות, הרפתקנות, אינטואיציה, נועזות, וגם בדידות, חוסר סובלנות, חקרנות. צהוב- אינטיליגנציה, הגיון, הומור, חברתיות, אור, שמחה, קלילות, יחסים בין אישיים, וגם אגו, שליטה, התנשאות. ירוק- צמיחה, ביטחון, קשר לאדמה ולטבע, פשטות, שפע, חיבור בין הארצי לרוחני, איזון, רעננות, צעירות, גדילה ופריחה (כל אסוציציה מממלכת הצומח תהיה נכונה כאן) וגם קינאה, בזבזנות, רכושנות. כחול- רוגע, תבונה, שלווה, חירות, עומק, ביטוי, כנות, אמת, עצמאות, הגות, רוחניות, פרטיות וגם התבודדות, תלות, דיכאון, פסיביות. סגול- חזון, להט, כריזמה, התלהבות, חיבור למטרות פנימיות, אמונה, דתיות, על חושיות, כישורים לא רגילים, מנהיגות חברתית ורוחנית, סחף, יצירת העתיד וגם בדידות וקושי ליצור קשרים, קנאות, שליטה, פונדמנטליזים. לבן- רוגע, ניקיון, פשטות, ניטרליות, עדינות, ריפוי, טוהר, הענקה, קדושה וגם חוסר אישיות, חוסר השפעה.

IBP1

New member
קלפי צבע .

במדיטציות שאנו משתמשים בקלפי הטארוט ,כל קלף מיוצג באמצעות שני מימדי צבע : 1) עודף צבע . 2) חוסר צבע . לכל צבע יש את היתרונות והחסרונות שבו . כל צבע מייצג מצב בתחום גוף - נפש ורוח . יכולתינו להבין את המצב נמדדת עפ"י יכולתינו להשתמש בדמיון שלנו ובהשראה והמסרים שאנו מקבלים בעקבות איבחון מימדי הצבע ושליטתם בקלף הנבחר. נחזור לעניין מימדי הצבע ו"אחיזתם " בקלף . עודף צבע מבטא את ההכוון החיובי של הצבע על השילוב של גוף-נפש-רוח , בעוד שחוסר יבטא את ההכוון השלילי . המטרה בצורת טיפול זו היא בנתינת יעוץ לגבי מה חסר על מנת להשלים ומאיפה ועל חשבון מה ניתן לקחת על מנת לאזן בין הקצוות . באמצעות הבנת יתרונותיו וחולשותיו של המטופל .אנו מסוגלים להרכיב "קלסטרון" של איפיון אישיותו של המטופל. היעוץ כמובן ניתן עפ"י הבנתו של הקורא ,אך הבחירה עדיין נותרת בידו של השואל/מטופל. קיימות כיום המון שיטות לאיבחון באמצעות צבעים .בגרפולוגיה לדוגמא נעשים בדיקות גם על פי רמת "עוצמת הצבע" של הכתיבה. שם עוצמת הטבע מדברת על עוצמת האיזון בין היצר להיגיון. גם בטארוט וכן גם בקלפים שיטה זו עובדת כשהדבר מתבצע באמצעות בחירה של יותר מקלף אחד (מינימום 3 קלפים). כל קורא קובע מראש את מספר הקלפים .בוחנים את הנושא ראשית לפי עבר הווה עתיד ומכאן מתקבל תרשים זרימה המציין את אופן יכולתינו לפעול ,להגיב ,לחשוב ולבצע דברים . הצבעים הבאים מין הקלפים הם מקבלים הבנה רק מהקורא המסביר לפני הפריסה וקובע את משמעות הצבעים לפני השואל. השואל טורף את הקלפים כשכל מחשבתו נתונה לפירושים שקבע הקורא. הכוון זה מאפשר הבנה ברורה ויחס שווה בין כל הנתונים המתקבלים מהפריסה. למה נכנסתי והסברתי נושא זה שכן כאן ורק כאן אפשר לקבוע פירוש לצבע שכן הצבעים ופירושם נקבעים מראש לפני הכל. אך אם דבר זה נעשה מבלי ההבהרה. אין לפי דעתי לדעת איזה פירוש התכוונו הקלפים לתת. קביעה זו בתחילת הפריסה משמשת מעין" שפה משותפת" בין כל הגורמים המעניקים לקלפים את המידע. שבת שלום לכל חברי הפורום ודיון נעים לכולנו.

IBP1

New member
רצוי מדי פעם לקרוא גם.......

את רעיונותיו של הטארולוג אלי מורג.

היי נעמה../images/Emo140.gif

אני מסכימה שראיית צבעים ולפחות הפרשנות לגביהם היא מאד סובייקטיבית כפי שהציעו החברים פה, ובכל זאת אני מכבירה לך קישור ל"מיני סדנא" של מיקי הקורא לראיית הילות במאמרי הפורום. נשמח אם תשתפי אותנו בהבנות שלך.

כשהייתי קטן עלתה בי מחשבה משונה

מה עם כל אחד רואה צבעים אחרים? לדוגמא, מה אם הצהוב שאני רואה זה לא הצהוב שמישהו אחר רואה אלא צבע אחר לגמרי שרק אני רואה, ופשוט כל החיים שלי לימדו אותי לקורא לו צהוב? מה עם כל מוח מפרש את תדירויות האור של הצבע לגוונים אחרים שיחודיים רק לו?

IBP1

New member
יש משהו בדברייך במציאות דווקא.

חלק מקשת הצבעים שאנו מסוגלים לראות היא לא הצבע הנכון שאנו רואים . ספקטרום הצבעים משתנה בצורה כזאת שאנו נראה אותו כצבע אחר . תחת עין מצלמות מיוחדות מתגלה עיוות זה.

לאש. לעיתים שאלת תינוק היא התשובה

הנכונה ביותר. (זה ידוע ביהדות ובבדיקת מזוזות). נהנתי לקרא את משמעויות הצבעים שלך. בתהליך של ראיית הילות קשה מאוד לתלמידותי להסכים אחת עם השניה לגבי הצבעים. אבל ברגע שהוספתי את המילה "כמו", נפתרה הבעיה (כמו אדום) והייתה הסכמה גורפת. אוהב מיקי

אני חושבת שוב שהפרשנות לגבי הצבעים

היא סובייקטיבית, בעצם זה כמו לפרש את המציאות, זה כמו לפרש או להסביר הרבה דברים כשכל אחד מעביר את המילים דרך המסננת שלו, דרך ההבנות שלו, בעיקר "דרך העיניים שלו". בכלל אני חושבת שיש צבעים שאין להם שמות... למשל שקיעה... כל אחד רואה אותה אחרת, ואני חושבת שלא ארחיק אם אומר שאף מכחול לא יכול לצייר אותה באמת... אולי אפשר לומר על צבעים שהם שפה, ממש שפה כמו שאני חושבת שאסטרולוגיה היא שפה, או נומרולוגיה.. שלא לדבר על קלפים... כל פרשנות עוברת דרכנו, דרך המסננת הגשמית שלנו. עד כמה הסתבכתי? שבוע טוב אנשימים

liat sa

New member
מזכיר לי שלפני שנתיים

עשיתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר , יום אחרי הניתוח הלכתי לקניון והיה דוכן של ג'וסלנד שעושה מיצים מפירות אמיתיים . ופשוט בהיתי בו , וביקשתי לגעת בפירות , כי הצבעים שלהם נראו לי הרבה יותר חדים , הרבה יותר עמוקים , יותר צבעוניים . לכן , אני מסכימה איתך שלכל אחד ישנה אפשרות לראות את המבע בגדול אבל כל אחד רואה גוון אחר של צבע . ליאת

למעלה