שלום

oooooOFIR

New member
שלום

קצת רקע כללי אני בן 20 משרת בצה"ל בתפקיד פיקודי. אני ואחי ילדים להורים גרושים. לאחר מספר שנים בהם הורי היו גרושים אבי ניפטר. שני אחי נשואים ולכל אחד מהם שני ילדים מנשואיהם. למעשה אני פונה אליכם בבקשת ייעוץ בנוגע לאח הגדול. כבר תקופה ארוכה שאישתו מתעללת בו נפשית ודורשת ממנו להסתלק מהבית ולהתגרש. אחי, שילדיו יקרים לו מאוד, סופג את ההשפלות ונישאר אדיש למצב למען הילדים. חשוב לציין שאשתו עורכת דין בהכשרתה ובת למשפחה עמידה מאוד. כל היום אישתו מקללת אותו, לעיתים בפרהסיה, וכן נוהגת לקלל אותנו בני משפחתו (כל הוא סיפר). אני כבר תקופה ארוכה לא מבקר בביתם, וגם שאר בני משפחתי ממעטים לבוא לשם. משפחתי רואה את הילדים דרך אח שלי שבא יחד איתם לביקורים ללא אישתו. לאחרונה המצב החמיר ואח שלי נעשה חולה. הוא אושפז בבית חולים ועבר סידרת בדיקות, שאלה לא העלו דבר, והומלץ לו לשוחח עם פסיכיאטר. בימים האחרונים אישתו שוחחה עם אמא שלי וסבתא שלי, שיחה קשה שכל מטרתה ליצור עימות. ברור שהיא רוצה להתגרש. אני שוקל להתערב בעיניין. אני מאמין שביכולתי להביא להכרעה ולסיים את העיניין. בנתיים אני שותק כי אני מאמין שהצעד צריך לבוא ממנו. אח שלי חושש שהילדים יגודלו על ידיה ויהיו נתונים תחת השפעתה והשפעת משפחתה. מה לעשות????????????????????

a n a t i 3 3

New member
המלצה לא קלה...

אבל צודקת

רקעים

New member
ניסיתי זאת פעם....

אב בינינו אין כמו לדחוף אף לבעיות של אחרים... אגב...איך חיי האהבה בזמן האחרון?

רות 2

New member
עושים חשק לעוד...

גם חיי ..גם האהבה..וגם הזמן האחרון..עושים חשק לעוד .. ןאצלך

רקעים

New member
חשק לעוד

זה נחמד...רק אני את העסיסי מחפש...וכל שאר הפרטים כמובן שאינם עניני ובכל זאת,מענינים אותי...שלי לא רע תודה.אבל בהם כבר מעודכן.

ערסlight

New member
אופיר

אחיך הוא אדם מבוגר. המשמעות של להיות מבוגר זה [בין היתר] להיות אחראי על החיים שלך. אין לי מושג למה אחיך לא מתחפף מהמקום הקשה שלו [הילדים זה רק תירוץ ואמת דחוקה וחלקית], לא בטוח שאחיך מבין מה משאיר אותו שם וגם אתה לא ממש יודע. אם אחיך לא פנה אליך, אל תתערב. בבוא היום אולי יהיה לך מקום בלעזור לאסוף את השברים.

oooooOFIR

New member
שמעו

הבנאדם חולה. הוא עובר להתעללות, לא לעשות כלום זה כמו להשתתף בפשע לא?

ד ו ל ה

New member
ליד כל מתעלל

חי מישהו שמסכים שיתעללו בו... וכל עוד הוא בוחר להיות שם, אתה לא באמת תוכל לעזור. דולה (שהשרשור הזה גורם לה לחשוב קצת...)

רות 2

New member
התעללות מילולית.....

צייד אותו בטייפ מנהלים קטן שתוקלט ..(מי יודע לעתיד..) ולידיעתך.... אי עשייה זו גם תגובה .. אדישות ואטימות זו גם תגובה ... בה הוא בחר עד .. שיחליט אחרת

a n a t i 3 3

New member
משום מה יש לי הרגשה...

שאם תדבר עם אחותה של גיסתך (אישתו של אחיך) היא תאמר את אותם דברים!!!

a n a t i 3 3

New member
מבינה ומכבדת את הדאגה שלך../images/Emo140.gif

אין ספק שהיא דאגה כנה ואמיתית. אבל עדיין חושבת שאתה לא יכול להיות אובייקטיבי לגבי התמונה בשלמותה. תמוך באחיך, תהייה לצידו, תן לו להבין שאתה שם בשבילו בכל עת שיחפוץ.. אבל אל תתערב בינהם

ערסlight

New member
התעללות

זו ההגדרה שלך. שום דבר, אבל ממש שום דבר הוא לא כמו שהוא נראה. תראה, יש משהו שם בשביל אחיך שגורם לו להשאר. הנכון הוא לתת לו למצות את זה. אתה רוצה לשחק במשחק שאתה לא מבין את החוקים שלו. עזוב...

תראה

אתה אח שלו. למה לא ליזום שיחה,שיראה את האיכפתיות והדאגה שלך. הכי חשוב להבהיר לו שהוא זקוק לסיוע משפטי,כדי לברר את זכויותיו וחובותיו ומהן האפשרויות העומדות בפניו. למה לשתוק?למה לא להתערב?אתה בן משפחה ורוצה את טובתו. רק אם הוא יגיד לך שזה לא עניינך,רק אז תניח לו .(לא מאמינה שהוא ידחה את הרצון שלך לעזרה)

תלתליפז

New member
קשה לי לקבל את התגובות שלכם

הבחור הזה רואה את אחיו סובל, איך אתם מצפים שיעמוד מנגד ולא יתערב?? כך הייתם נוהגים לו היה מדובר בבן משפחה קרוב ללבכם? נכון שלפעמים עדיף לא להתערב במריבות של אחרים, אבל כאן מדובר באדם שיקר לליבו, בשר מבשרו.. אופיר, לדעתי אתה צריך לקיים שיחה כנה עם אחיך, לקבל ממנו הבהרות לגבי העמדות שלו בכל מה שקשור לזוגיות שלו. אולי הוא רוצה להתגרש, אבל מהמקום בו הוא נמצא קשה לו לראות את התמונה כולה, דבר שאתה יכול לעזור לו בזה. אולי הוא חושש ממה שצפוי לו כגרוש, כלכלית, חברתית, רגשית, הניתוק מהילדים .ואולי בכלל הוא מעוניין להמשיך את החיים עם אשתו . כרגע רק הוא יודע את התשובות תכיר לו את הפורום הזה, כמו שאתה נכנסת והעלת בעיה שהציקה לך, גם הוא יכול לעשות כך ולקבל אולי ראיה אחרת על מצבו.

ג ל י ן

New member
תלתלים....

גם את בדעה שהוא צריך לקיים שיחה עם אחיו , וזה התפקיד שלו בלבד. אחיו לא עיוור ובטח לא חרש הוא רואה בדיוק מה מתרחש מול עיניו. הדבר היחיד שהבחור עדיין יכול לעשות זה להכיל את האח אי אפשר לקבוע ולהחליט ולסיים עבורו את הקשר עם האשה , חוץ מזה שיש בטוח הרבה דברים שהוא לא מודע להם. לפי תאור האח גר בגהנום אין צ'אנס שהוא נשאר סתם. קשה מאד לראות מישהו סובל מול עינייך ביחוד עם זה קשר דם ,אבל צריך לדבר ולהכיל ולהתבוננן מהצד .

תלתליפז

New member
לא התכוונתי לכך שהבחור

יחליט עבור אחיו.אני לא יודעת איך הבנת את זה מדברי. הבחור צריך לדבר עם אחיו, חייב לדבר איתו, עצם הדיבור יגרום לאח שנמצא במצוקה לעבד את מצבו ואולי להתחיל להסיק מסקנות.

למעלה