שלום

• פותח הנושא chipi
  • פורסם בתאריך
לחנה, ההערות שלי הן מתוך רצון להבין

ולא מתוך ביקורת שלילית. שיהיה ברור, אני נהנית משהו בפורום הזה, גם כשאני רק קוראת ולדעתי הוא הפורום-הדיוני-וויכוחי הטוב ביותר שראיתי. אני בטוחה שזה הודות למי שמנהלות אותו ולדרך הניהול. בענין המחיקות, הגבתי להערה שלך שבה הזכרת שאת נוהגת למחוק הודעות שתוכנן פרובוקטיבי. אישית, אין לי בעייה עם זה, רק העליתי רעיון שאפשר גם אותו להעלות לדיון אם רוצים.

Boojie

New member
לגבי תפקידה של מנהלת:

אורין, מנהלת חייבת למחוק. זה חלק מהתפקיד שלה, ודבר הכרחי לקיום תקין של פורום. מעבר למה שאת רואה בפורום, מופיע בפורום גם המון זבל. לא יודעת אם היית פה בימיו העליזים של ינשוף הבארים, שאז היית מבינה כמה הרבה זבל יכול להצטבר, אבל יש זבל בלי עין הרע. אי אפשר להימנע לאינסוף מגישה "פטרנליסטית-צנזוריאלית", כמו שאת מכנה אותה, כי יש הבדל בין דמוקרטיה לבין אנרכיה. לפורום יש כללים, והמשתתפים בפורום אמורים לעמוד בכללים האלה, לטובת הפורום. למשל, האם היית רוצה לראות את הפורום מתמלא בהודעות עילגות, מקללות וחסרות טיעונים, שידחפו לדפים הקודמים דיונים משמעותיים? אני ממש לא הייתי רוצה, ופורום כמו פורום פמיניזם ממש מזמין את זה. אני בהחלט יכולה לחיות עם אבדן של כמה הודעות בנוסח "מקומן של נשים במטבח", אם זה המחיר שצריך לשלם כדי שהדיונים המעניינים באמת ישארו בדף העליון.

chips

New member
שלום בן

קודם תנו ראיתי את כל התוקפנות פה בפורום והיחלטתי לא להגיב (בדרך כלל) אבל מכבן שזה אתה בן אני אגיב לשאלתך. בקשר לתפקידי מין זה נכון שיש גברים "מטפלים ונשים מחנכות אבל בדרך כלל זה ההפך. יש מושג בעולם העסקים הניקרה the glass cieling (לא יודעת את המושג בעיברית ) זהו (למייטב הבנתי) הגבול שהאישה יכולה לעלות בסולם התפקידים(בעולם העסקים) . באיזה שהו מקום הפמיניזם רוצא להראות שאני (כאישה) שווה לגבר. אני לא יודעת אם זה נכון

פמיניזם זה שם כולל להרבה גישות

שכולן עוסקות איכשהו בנשים ומעמדן. יש סוג מסוים של פמיניזם שחושב שאישה וגבר הם בדיוק אותו דבר. יש סוגים אחרים שבהחלט חושבים שיש הבדלים בין גברים לבין נשים, אך שההבדלים האלה צריכים לחדול מלשמש תירוץ להפליה נגד נשים. הם מדגישים ששונה אינו פרושו נעלה או נחות. בקשר למה שאת אומרת על מטפלים/ות ומחנכים/ות, אפילו אם את צודקת, אני לא חושבת שזו הנקודה. הנקודה היא שאינדיבידואל (או אינדיבידואלית) צריך לקבל את מירב האופציות ולהחליט בעצמו מה מתאים לו, לא מה מתאים לרב האנשים מהמין שהוא משתייך אליו כי זה לא רלוונטי. כל אדם הוא בעל יתרונות וחסרונות, כשרונות ומגבלות משל עצמו. זו טעות להתיחס אליו כאל מייצג של קבוצה.

לאה_מ

New member
גם כהכללה קשה לי להבין את מקור

הדעה על נשים "מטפלות" וגברים "מחנכים", אלא אם הכוונה ל"חינוך" בנוסח "חוסך שבטו שונא בנו", וגם אז זה נשמע לי, אפילו כאמירה מכלילה, משהו מאד ארכאי. אני משתתפת גם בפורום של חינוך לגיל הרך, ולמעט חריג מבורך אחד, אין שם גברים. כל ה"מחנכות" שם הן נשים...

aaa123

Member
1)אני מצטער שאת מרגישה מותקפת

אני לא הסכמתי עם דעתך אבל גם התנגדתי להתנהגות של חלק מהגולשות האחרות כלפייך. 2)אני חושב שההנחה שבדרך כלל נשים לא מחנכות לא נכונה. רוב המורים בבתי הספר הם נשים ,והתפקיד של מורה הוא גם להטיל משמעת על ילדים. מה שנכון זה שבדרך כלל גברים לא מטפלים. 3)המושג בעברית נקרא תקרת הזכוכית.

למעלה