שלום

• פותח הנושא chipi
  • פורסם בתאריך

chipi

New member
שלום

טוב מה אני אומר ? אני לא כלכך מסכימה עם כל הרוח הפמיניסטי הזה . אני אישית חושבת שלכל מין יש משהו שהוא מוכשר בו. להלן דוגמא: גידול ילדים: האימה היא המטפלת והמנשקת את הפצעים ומנגבת דמעות האב במשפחה הוא המחנך והמלמד . זו דעתי זהו לבנתיים

augustus

New member
זה מה שקורה לי בבוקר

בו אני נכנסת לפורום לחפש שרשרת רעננה להשתרשר בה. זה המזל שלי
או של הפורום

אמיר.

New member
אין כמו שגיאת כתיב...

בשביל להשפיל את מי שאנחנו לא מסכימים איתו... זכותה לחשוב אחרת - לא ?

אורלי_ל

New member
במקרה הזה את טועה

זו גולשת אמיתית (אני מכירה אותה מפורום אחר). ואת הסגנון הינשופי אפשר לזהות בעיניים עצומות (אני מתפלאת עלייך
)

אורלי, האמת היא שאני כבר חוטאת

באופן גורף בהגדרה "ינשופית" את כל אלו שבאים לומר לנו משהו על "הפמיניסטיות האלה" מבלי להבדיל בין דת, גזע ומין הגולשות והגולשים הללו. לא מן הנמנע אגב שהגולשת היא גולש ובודאי שאחרי אינספור הודעות דומות בפורום לאורך ימיו קצת הומור שפיתחנו בעניין אינו מזיק... אין לי אישית שום נטייה להתקיף על שגיאות כתיב (גם אני עושה אותן) פשוט ההודעה כל כך מגוחכת ונדושה בעיני שקשה לצפות שאתייחס אליה, לתכניה או לכותביה ברצינות. אגב, אני אישית לא מהססת להעלות התנגדות לקונספטים שונים במקומות שונים אבל לא בסגנון הזה, ולמרות שנורא פופולרי להאשים אותי בצנזורה (כמו שאת זוכרת מריבוא מקרים קודמים) אני גם לא מייד מוחקת "התנגדויות". אבל להגיב (כל עוד אני נושמת ומרשה לאבות לתת נשיקה לילדיהם) את תגובתי האמיתית....מותר ?
סליחה אם הציניות פגעה בכותבת (בוג´י פעם אמרה בהקשר אחר אמירה שיכולה להיות אנלוגית למצב כאן - מי שנמצא בארון מזכוכית שלא יזרוק אבנים. זה לא אלייך - זה אל כותבת ההודעה הראשית).

אורלי_ל

New member
חנה, מה את רוצה?

לשכנע את המשוכנעים? דיון שכולו פמיניסטיות/ים זה טוב ויפה, אבל לדעתי מגיע כבוד בסיסי גם למי שחושב הפוך וגם אם הוא דיסלקט/או כותב בשגיאות. ואם תצליחי לשכנע מישהו שלא חושב כמוך, זה בטח לא יהיה ע"י זלזול. נ.ב. הכתיבה בלשון זכר נעשתה מטעמי נוחות - יותר קצר.

טל קר

New member
עם ובלי להכנס למקרה הספציפי הזה,

אני רואה את הפורום הזה בתור פורום פמיניזם ולא בתור פורום פמיניזם ושוביניזם. ודאי שאני מצפה לדיון ולהסכמות ולאי הסכמות כאחד ולא לשרשורים של "כן! וואלה! צודקת! נכון!" ותו לא, אך הדיון שהייתי מצפה לו זה לא בין אנשים שאומרים שמקום האישה במטבח לבין אנשים שאומרים שמקום האישה היכן שתרצה להיות, אלא בין זרמים שונים בפמיניזם, נקודות שונות לגבי מהו שוויון, נקודות שונות לגבי הדרך להגיע לשם, נקודות שונות במה יכול להיות שוויון ובמה לא, אם יש דבר כזה, תחומים שונים בחיים והשפעתם על השוויון או ההפך, השפעת השוויון עליהם ועוד ועוד נושאים שיש מה לדון בהם ודברים שכדאי להתארגן כדי לשפר אותם. ואם אתיחס למקרה הספציפי הזה אני חושבת שנוצר אנטיגוניזם על סמך הודעה בודדה, שהוא לא תוצר לא של השפה ולא של טעויות לשון, אלא של תוכן שנתפס, גם על ידי, כאנטי, לא פותח דיון, אלא שולל את הדיון שלנו. לא כבא להשתתף אלא כבא לנגח.

אורלי_ל

New member
העניין הוא שיש אנשים שבאמת חושבים

ככה. ואם הם כבר הגיעו לכאן יש על מה לדבר. את המקרה הספציפי הזה אני לא רואה כמוך, ואני לא מצפה שבפעם הבאה יכנס מישהו בעל דיעות שובניסטיות ויתבטא בנוסח שחנה הציעה.

טל קר

New member
אני שוב לא מתיחסת למקרה הספציפי

הזה. אין לי ספק שיש אנשים שבאמת חושבים ככה. ואין לי ספק שכמו שיש שוביניסטים יש גם גזענים, יש אנטישמים. השאלה היא האם זה הפורום שצריך לתת להם ביטוי. אולי את המקרה הספציפי הזה את רואה אחרת כי לך יש הכרות קודמת עם הכותבת שלנו אין, כך שלא ראית את המקרה כעוד הודעה שוביניסטית של כותב/ת פיקטיבי/ת בתוך רצף של הודעות כאלו שהפורום "זוכה" להן מדי פעם, שהיא מכלילה ולא מנומקת שעל פניו נראה שהכותב לא השקיע בה ולא יחזור שנית. אני חושבת שההודעה עוררה אנטיגוניזם כאמור בגלל ההכללה הלא מנומקת ובגלל התקיפה הלא מנומקת של הפמיניזם, וכל אחת הגיבה בהתאם לאיך שתפסה את המצב. חלק הגיבו כאל הודעה מפוברקת של "עוד פרובוקטור בגרוש" וחלק הגיבו ענינית (אך גם לא בחיוב (ע"ע הודעתה של אלת ירח" או בוג´י).

augustus

New member
אורלי, אולי את מכירה את הכותבת

יותר טוב, אבל אני מרשה לעצמי להכליל את ההודעה הזאת עם רבות אחרות שכל כך דומות לה. זה שמציבי ההודעות האנטי פמיניסטיות טורחים להיכנס לכאן, לא גורם לי להתייחס אליהם ביותר הבנה: הכניסה לפורום והצבת ההודעות הלא מקובלות בו יכולה להיעשות מאלף סיבות, כולל מטעמים אינפנטיליים. אני לא נותנת למציב הודעה מתגרה מצוי מספיק קרדיט כדי לחשוב שאולי הוא בא ללמוד דברים חדשים. אז מה קורה? כל יומיים נכנס לפה מישהו (בד"כ גבר, אבל לגברים כמובן אין בלעדיות על הטמטום), מציב הודעה נדושה (מילא אם הייתה מקורית) ואנטי פמיניסטית, כמה גולשות בעלות אנרגיה עונות לו, ומתפתחת שרשרת איסופית שאין בה שום דבר חדש או מעניין. אני כבר ראיתי איך שרשראות כאלה דוחפות למטה נושאים הרבה יותר חשובים אבל מצריכים עיון והשקעה. אז מה קורה? הגולשות הפמיניסטיות לא זוכות לקבל דיון ראוי בנושא ראוי, והגולשות הסמי פמיניסטיות שיכלו ללמוד כאן משהו חדש מבזבזות את זמנן על כן מטבח לא מטבח. זה כמו ללמוד את לוח הכפל בשיעורי אלגברה ליניארית. בקיצור, יש לי רעיון - לא יודעת אם יעיל או לא. אולי חנה וטל ישרשרו הודעות בעלות תוכן אנטי פמיניסטי שהן מחליטות לא למחוק יחד, ואז זה לפחות יצטמצם לשרשרת אחת בדף. אם גם זה לא יעיל - אני כבר לא יודעת מה לעשות, הפורום הזה, מעבר למתן במה לכל אחד, צריך גם לשרת את המטרה שלו.

ו...באופן מפתיע ../images/Emo6.gif

התקבצו ובאו עוד 2-3 כותבים עם מסרים דומים לזה של צ´יפי דומים שמחקתי הבוקר. איזה מקריות, יוווו..... (סליחה על הסרקאזם)

tookmy

New member
ואם הזכרת, טל, את הדיון שנשכח

מליבנו בעניין פמיניזם (לא מול שוביניזם, אלא על אופיו) יש ראיון מדהים בעיני עם חנה ספרן ב"זמן הורוד" בו היא מדברת על קוויריות וגם על פמיניזם. שווה לקרוא. לא יודעת אם יש להם אתר, אבל שווה לסרוק.

טל קר

New member
חנה - לטיפולך

(עלי לציין שהגליון הנ"ל נגזל ממני על ידי חנה באמצע הכתבה על אדרת ובטרם הגעתי לכתבה המיוחלת בדיוק לצרכים אלו של סריקת הכתבה, ואילו חנה מנסה להתחמק בתירוצים של צירים... אין גבול)

../images/Emo6.gif צודקת...

קבלתי את האימייל של מי שאמור לאשר לנו את העלאת המאמר כקובץ אלקטרוני כי הסריקה היא סיוטית למדי... אטפל היום.

אמיר.

New member
אני זה אני !!!

לא נטשתי את שמי וגם לא התחבאתי בניק אחר... תרככובת מענינת של מילואים, חופשה עם הילדים ומחשב מקולקל נתנו לכם חופשה ארוכה ממני ... לא עוד
נ"ב - מה זה ´סגנון ינשופי´ ? ´

chipi

New member
טוב לא צריך

נעלבתי עד מאוד יפה לצחוק על עולים חדשים יופי תצחקו ושיהיה לכם לבריאות!! chipi take me or leave me חשבתי שאפשר לעשות פה ויכות (דיון) בוגר סליחה שטעיתי שלום ולא להתראות

למעלה