שלום.

iknow

New member
שלום.

יש לי שאלה. מדוע אתם מעדיפים לכתוב פה, "באווירה ביתית", מאשר לכתוב בפורום בו ישנו מגוון גדול יותר של דעות פוליטיות, כדוגמת פורום "אקטואליה לנוער"? כלום הייתם מעדיפים להיות מאותגרים מידי פעם ע"י דעות שונות מהותית מדעותיכם? (ההודעה אינה מכוונת למעטים אשר כן כותבים ב"אקטואליה לנוער")

croovy

New member
../images/Emo107.gif צריך להסכים על הנחות בסיסיות

יוצאים דיונים שונים עם יותר דעות משותפות. למשל: באקטואליה לנוער נדון אם צריך טרנספר או שלום, ולעומת זאת כאן, בהתבסס על כך שאנחנו כבר הגענו למסקנה שצריך לעשות שלום, נדון איך עושים שלום. אין טעם שנדון שוב ושוב על משהו שאנחנו כבר בטוחים בתשובה עליו. תצרף לזה את הגידופים של הימנים על כל ניסיון לדיון תוך שמאלי. ובכל זאת, ריכוז הימנים כאן גדול מאוד, אז זה לא בדיוק יוצא לפועל. גם בפורום הזה קשה לעשות דיון בתוך הנוער.

iknow

New member
אני בכל זאת ממליץ לכולם לעבור

ל"אקטואליה לנוער". יש שם כמה כלבי שמירה ששומרים על הדיונים ענייניים. עניין נוסף שברצוני לשאול, האם המטרה אינה לשכנע אנשים? אני משער שלא מדובר פה בדיונים הרי גורל על דרכה העתידית של המפלגה ולכן אני שואל שוב, כלום עדיף יהיה לשנות את ההנחות הבסיסיות של אחרים על פני קיום דיונים מעמיקים (שאגב, יתכנו בהחלט גם בפורום בו לא כולם מסכימים אחד עם השני ברמה הבסיסית ביותר, אך לא זו הנק'.)?

זה אכן נכון

אבל בכל זאת רצוי שאם תומכים בשלום ודנים בשלום לפחות נדע על איזה שלום אנו מדברים ובאיזה אופן הוא יתממש. ניכר שרוב אזרחי המדינה משוכנעים ובטוחים כי דיבורי השמאל על שלום מתייחסים אך ורק ליוזמת ז'נבה או להתנתקות נוספת, ואת הטענה הזו אפילו מחזקים חלק ניכר מתומכי היוזמה. זו טענה שמרחיקה חלק ניכר מהאנשים ממחנה השמאל עקב ההרגשה ששני הפתרונות חורגים שמאלה מידי. לי אישית נמאס להסביר לחברים ליחידה שאני תומך שמאל אך לא באמנת ז'נבה או בהתנתקות נוספת. אם זאת אני אשמח לנהל דיונים בקהל רחב יותר.

iknow

New member
אדרבה

אתה מביע מספר טיעונים המחזקים את דעתי, שהרצון הבסיסי ביותר הוא לשכנע ולהסביר את דעתך. עם זאת, למרות התוכן התומך, לא ממש הבנתי מה ה"אבל" בתחילת הודעתך עושה שם? (היא מקנה תחושה של אי הסכמה בניגוד לתוכן) יתכן ולא הבנתי אותך היטב. הסבר נא.

ובכן

ה'אבל' בא להדגיש את העובדה שלמרות שרצוי להפיץ את דעתנו ברבים, מוטב קודם שנבדוק למה אנו שואפים ביננו לבין עצמו ואיזה קו עדיף שנישא כולנו בתור דגל השלום. אני לדוגמה, מתנגד לקו יוזמת ז'נבה בחלקו, אך מסכים עם ההדרך שאומרת שחובה להגיע להסכם קבע עם הפלסטינים. לכן בתור 'מייצג' של השמאל אלך תחת אותו דגל של הסכם קבע כשאת ההיבטים הנוספים שדרך עיני אפרט באופן אישי. זה חשוב שנעשה זאת אחרת תצא מהר מאוד סטיגמה של 'שמאלנים תומכים רק בז'נבה!' או 'השמאל רוצה שנמסור את כל השטחים ללא תמורה!' וסטיגמות מבריחות בוחרים ופעילים רבים.

iknow

New member
ולמה זה חייב להתרחש

"בינינו לבין עצמנו"? לדעתי עדיף יהיה אם השמאל יציג את דעותיו/התלבטותיו בפני הכלל. כך בפירוש לא תיווצרנה הסטיגמות שעליהן אתה מדבר. יתרה מכך, יתכן שבשל אותה הסתגרות הציבור עלול להתפרש כאליטיסטי או אולי אף לסהרורי (אף אחד שאינו שייך גם אינו מכיר את הדעות השונות כי עליהן עדיין לא הוסכם "בינינו לבין עצמנו".). בכלל, לא ברור לי אותו רצון להתאחד מאחורי "קו אחד". מדוע חייב מחנה השמאל להתאחד מאחורי "קו אחד"? זאת יכולה להיות אחת הסיבות לאותן סטיגמות שמכלילות את כל השמאל.

זה לא חייב

אבל זה מתרחש כאן כי בכל זאת המקום מרכז לתוכו את עיקר האנשים עם דעה שכזו, ועל אף הימצאותם של 'טרולים' במקום הם אינם פוגעים בשיח הנוצר כאן ולמעשה רק משמשים נגטיב או הקצנה לעמדות שמבחוץ. ורצוי שנציגי השמאל ילכו תחת אותו קו דגל המדבר אל עיקר הגולשים כי זה לגמרי לא מקובל שכותב כמו טלמון סילבר שקורא לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון טרוריסטים יחשיב את עצמו כזרם שמאל שפוי...

croovy

New member
../images/Emo107.gif המטרה של הפורום היא לא לשכנע

המטרה היא לדון, ולהחליט מה טוב. פורום לא נראה לי מסגרת טובה לשכנע את ההמונים. ואם נדבר על זה בפורום כללי - כל הזמן יסיטו את הנושא ל-אם בכלל צריך שלום או טרנספר. זה כמו תנסה לדבר על מתמטיקה מתקדמת בקבוצה שחלקה לא יודעת מתמטיקה פשוטה. אתה תצטרך להסביר את המתמטיקה מחדש כדי להתחיל לדבר על הנושא שאתה רוצה, וזה ייקח כמה שנים. על מתמטיקה מתקדמת תדבר בקבוצה ממוקדת יותר, שכבר יודעת מספיק. אני לא משווה את הימנים חו"ח למי שלא יודע מתמטיקה (וגם לא להיפך), אבל תבין את הרעיון. והדיונים גלויים לכל מי שרוצה לראות.

ממש נוגעת ללב דאגתם

של אנשי הימין (כולל המתחזים למיניהם) לפורום של השמאל! הם ממש שואפים לכך שקולו של השמאל ישמע לקהל הרחב. ולמטרה זו הם עושים כל מה שביכולתם שגם בפורומים של השמאל לא יישמע קולו של השמאל

למעלה