שלום!

sunshine116

New member
שלום!

שלום! למרות שאני לא כותבת בפורום הזה אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני לומדת בכיתה ח' ומתלבטת אם ללכת לתיכון לאומנויות (תלמה ילין למי שמכיר) במגמת אומנות חזותית או ללכת לתיכון רגיל. הייתי הולכת לתיכון לאומנויות לולא היו שתי בעיות המונעות ממני לעשות זאת: 1. שעות הלימוד. לפי חברה שלומדת שם בכיתה ט' לומדים שלושה ימים עיוני עד סביבות שלוש (והיא אומרת שזה קשה), עוד יומיים חצי עיוני-חצי מגמה עד סביבות ארבע-חמש ועוד יום אחד רק מגמה עד סביבות שתיים (אם מישהו למד שם ולא דייקתי אני אשמח לשמוע את הפרטים המדוייקים!). 2. מה שבתיכון רגיל מספיקים בשבוע בתלמה צריך להספיק בחצי שבוע. אז בבקשה, תגידו לאן אתם חושבים שכדאי לי ללכת-לתיכון האומנויות (שהמגמה בו היא ממש ממש כיפית) או לתיכון הרגיל. ואם יש מישהו שלמד בתלמה אני אשמח לדבר איתו תודה!

Dawson girl

New member
אני אמנם לא למדתי בתלמה ילין,

או בכל תיכון לאמנויות לצורך העניין, אבל אני די בטוחה שהייתי הולכת לזה.. אמרת בעצמך, המגמה כייפית, אמנות חזותית נשמע לי מדהים.. אבל סיבה נוספת זה שתיכון רגיל זה.. תיכון רגיל. ממה שהבנתי הלימודים בתלמה הרבה יותר חוויתיים, תפגשי שם אנשים שלא תפגשי בתיכון רגיל, תלמדי דברים שלא היית לומדת, וכו'.. אם העומס הלימודי ממש מפריע לך, וזו הסיבה העיקרית שלך לדילמה לפי מה שהבנתי, תחשבי באמת אם תוכלי להסתדר עם זה.. קחי בחשבון שבתיכון בכל מקרה השעות רבות ושיש עומס גדול יותר שרק גודל כל שנה. את כמובן צריכה לחשוב עם עצמך בסופו של דבר.. אז שיהיה בהצלחה

../images/Emo13.gif

אני חושבת שלא סתם רצית ללכת לתיכון לאומנויות ככה שדבר ראשון לכי בעקבות הרצון שלך. מן הסתם הדבר מצריך השקעה מרובה אבל לדעתי לכי על זה. אחרי זה תצטערי
.

למעלה