אני לגמריי מבין אותך...
שלום, גם אני בן 19 וחצי, עוד מעט 20, בדיוק בגיל שלך ובדיוק עם אותם חששות כמו שלך. גם לי כמו להרבה אנשים היו מחשבות על התאבדות אבל החלטתי שאני אעשה מעצמי משהו. אני אומנם לא הלכתי לצבא, אבל היו לי מלא חששות מפניי מה שיקרה לי שם והכי פחדתי שישימו ואתי בתור פקיד ואני אצטרך לענות לטלפון ולכן אני מאד מעריך אותך שהתמודדת עם הפחד הזה. אני אישית התקבלתי לעתודה והלכתי ללמוד את המקצוע שמעניין אותי שהוא "הנדסת מכונות" ולמרות שהמקצוע הזה לא דורש הרבה דיבור, עדיין יש חששות מפניי העתיד של מה אם אני אצטרך להסביר לאנשים את מה שתכננתי, או איך המראיינים בעבודה יתנהגו אליי כשהם יראו שאני מגמגם... וכמובן שגם לי יש את החששות מפניי איך אני אשיג חברה, כי מי תרצה מגמגם וכו' וכו' לא חסרות דאגות בשביל מגמגם... גם אני עברתי הרבה טיפולים ושום דבר לא עזר וגם עכשיו אני עדיין מגמגם, לפעמים קשה לפעמים סביר ואם לאמר את האמת דיי התייאשתי מלנסות לטפל בזה. אבל אני החלטתי לפתוח בגישה של "כשנגיע לגשר נפוצץ אותו עם C4" הריי העולם מלא באנשים מבינים... ואם הם לא יבינו אז אני אתמודד עם זה... הריי אישרו לך לא לענות לטלפונים נכון? ואם לא היו מאשרים? אז מה היה קורה? במקרה הכי גרוע היו מעבירים אותך, מוציאים אותך מהצבא או שאולי אפילו היית מצליח לפתח תריקים איך להתמודד עם הבעיה. אני יודע שהמשך חיי אני אתקל בקשיים בלהתחיל עם בחורות, אבל לא נורא, בנתיים היו לי כבר 2 חברות ולא ממש היה להן אכפת שגמגמתי, למעשה שתיהן חשבו שהעובדה שאני מתמודד עם זה היא סימן לאומץ. זה לא שאני אומר שאני מתחיל עם בחורות על ימין ועל שמאל וניגש אליהן בלי חשש, להיפך, אני לא ממש מתחיל עם בחורות סתם ככה, אולי רק באינטרנט, אבל כשיוצא לי לדבר עם בחורות, אני בדרך כלל זוכה לתגובה חיובית למרות הגמגום ואם הן שואלות למה אני מדבר כמו שאני מדבר אני פשוט אומר להן שאני מגמגם והן פשוט מהנהנות בהבנה וממשיכות להקשיב. בעבודה אני לא חושב שאם תהיה טוב, עם ציונים טובים ורצון להשקיע, מישהו יסרב לך... תמיד כמובן אפשר לפתח קשרים ושאיזה חבר יסדר לך איזה קומבינה, העולם פועל על פרוטקציות אז למה להיות שונה? בקיצור מה שאני מנסה לאמר זה שאל תוותר על החלומות שלך, תאמין לי שיו לי מלא פעמים החיים וביחוד השנה שאמרתי שאני לא יכול יותר וזה קשה ואני צריך לפרוש, אבל כל פעם הוכחתי לעצמי שאני יכול! ותקשיב לאנשים כאן, רובם יודעים על מה הם מדברים ורובם עברו את אותן בעיות פלוס...