שלום

yonitbrk

New member
שלום

כן חדשה כאן מה לעשות. יש לי אח בן 37 אשר אתמול החליט לשפוך את ליבו בפני. וכך היה: אחי גר בת"א כמעט עשר שנים ולדבריו חלק מהזמן (וגם לפי מה שהיה ידוע לנו במשפחה) בשכירות עם שותפים. לפני מספר שנים הכיר חבר אשר נכנס לגור איתו בשכירות ועד אתמול היה ידוע לי שהם חיים יחד כשותפים לדירה וכידידים. אתמול התחלנו לדבר על ראש השנה ואז אחי אמר שהוא לא יודע אם יגיע השנה לחג. כשהיינו לבד שאלתי אותו למה ואז סיפר לי כי לא נעים לו להשאיר את אותו שותף לבד כל חג. ממה שהבנתי הם ידועים בקהילה בת"א כבני זוג לכל דירה. הדירה בה הם גרים נרכשה על ידי שניהם במשותף וכן הם מחזיקים ברכב יחד. הקשר ביניהם הוא כבר למעלה מ-7 שנים. שאלתי את אחי למה לא סיפר עד עכשיו והוא טען כי רצה לגונן עלינו ( דהינו על המשפחה ) ובאמת במשפחה המורחבת והמצומצמת אף אחד לא יודע מה טיב מערכת היחסים האמיתית ביניהם. אמרתי לו שהיות ובד"כ חוגגים את החגים אצלי אני מזמינה את בן זוגו לחגוג יחד איתנו בדיוק כמו שהייתי עושה אם מדובר היה בבת זוג. וחבל שלא סיפר לי מזמן כי בהחלט הייתי עושה את אותו צעד אז. סיפרתי לו שאני מתכוונת להזמין את שניהם גם לארוחת ערב באחד מערבי שישי הקרובים עוד לפני החג כדי שאוכל להכיר את בן זוגו בפרטיות שלא בנוכחות אבינו. הפחד של אחי וההסתייגות שלו נבעה מתוך חשש מה יגיד אבינו על זה שהזמנתי את חברו. אבי אלמן כבר מעל 7 שנים ולו ידידה טובה אשר יחד הם נוהגים לצאת ולבלות מידי פעם. ואת חברה זו של אבי גם הזמנתי אלי הביתה מספר פעמים בחגים כדי שלא תהיה לבד וכדי שאבא שלי יחגוג גם איתנו . אז אמרתי לאחי שאם הזמנתי אותה אין שום מניעה להזמין גם את בן זוגו ושנספר לאבי שפשוט אין לחבר עם מי לחגוג את החג ולא רצינו שיהיה לבד. כמו כן מדובר בבית שלי וזכותי להזמין את מי שאני רוצה. עדיין אחי חושש לפגוע באבא שלי ופוחד ממה יגיד. אמרתי לו שדי הוא כבר בן 37 ובגיל זה אין הוא חייב דין וחשבון לאף אחד ועלייו לחיות את חייו כמו שהוא בחר לחיות אותם בלב שלם. יש לי עוד אלף ואחת שאלות לשאול את אחי אבל אני חוששת שאם אתחיל עם השאלות אחי יקבל באמת רגליים קרות ויחליט להתנתק. מה עושים? אני ממש בדילמה.

1רונציק

New member
כל הכבוד- נהגת באופן הכי ראוי

נהגת באופן הכי ראוי , הכי חכם, הכי מפרגן והכי מבין.וכמובן גם הכי אוהב. מי ייתן ולכולם תהייה פתיחות כל כך יפה ואוהבת כשלך.

יעל Y

New member
../images/Emo45.gif מרגש ...

הגבת הכי הכי נפלא.. לא רק שאת מקבלת את הידיעה את גם מכילה את הזוגיות והבעת רצון אמיתי וכן לפגוש ולהכיר. לא איימת עליו בצורך לחשוף את הידיעה גם בפני האב אלא במסגרת 'האירוח' בדומה לאירוח בת הזוג של האב. לגבי השאלות ... יש להניח שעכשיו אחרי 'היציאה' באופן הדרגתי ובהתאם לקצב שיהיה נכון לשניכם אפשר יהיה לדבר על... יימצא הזמן לשיחה ולאינטימיות שתיצור שביל לידיעה. בהצלחה, ולהמשך האהבה יעל

yonitbrk

New member
תודה

תודה על התמיכה ובאמת דיברתי שוב עם אחי היום וסיפרתי לו כמה התרגשתי ועל רגשותי והסברתי לו שכנראה שבסתר ליבי ידעתי ולכן לא הופתעתי מאוד אבל כן יש לי המון שאלות. אחי ענה לי שעל כולן יהיו לו תשובות ובאמת הראה נכונות למפגש משותף ביני לבין שניהם : אחי ובן זוגו אז יוכלו לענות לי על כולן או לפחות על רובן. מקווה שבאמת ימשיך ככה. אמרתי לו עד כמה אני שמחה בשבילו וכמה חשוב לי לדעת שטוב לו ושהוא מאושר כי בינינו זה מה שבאמת חשוב בחיים. אם לא טוב לנו ואם אנחנו לא מאושרים אין טעם לכלום.

טליאמתי

New member
את אחות נפלאה!!!../images/Emo24.gif

ובאשר לשאלות ולחשש שלך להתנתקותו... לדעתי ומנסיון די עשיר בשאלות מביכות בנושא הרגיש הזה: פשוט תשאלי ותרגישי אותו. אני בטוחה שברמת הפתיחות שלכם מותר גם לומר: "אני מעדיף לא לענות על שאלה זו" וזה בסדר גמור. יכול מאוד להיות שיהיו שאלות שמאוד מסקרנות אותך אבל הוא לא יוכל להשיב עליהן. לא נורא. אתם תהיו אחים עוד הרבה שנים! לדעתי את יודעת בדיוק מה ואיך לשוחח אתו ולראיה...ידעת איך בחלק הקשה של היציאה מהארון. כל הכבוד לך אחות מקסימה!

yonitbrk

New member
תודה הלואי ובאמת הייתי מרגישה כך

אז זהו. בראש השנה לא ניפגש היות וחברו סידר לעצמו עבודה בחג ואין לי מושג עכשיו אם כתוצאה ממהקרבה של אחי ומויתורו לבלות עם המשפחה הוא לא ישאר לבד. ולגבי פגישה אחרת בינתיים יש איזו שהיא התחמקות תחת התירוץ שאצל אחי יש עומס בעבודה והוא קצת לחוץ עכשיו וחברו גם עובד משמרות וגם לומד פעמיים בשבוע. אז הפתיחות היא למעשה לא ממש עדיין ויש עדיין את הרצון להתחמק וכנראה את החשש מהאמת . אולי אני מגזימה ופשוט מלחיצה מידי. הזמנתי אותם לשישי בערב אלי הביתה, מקווה שהם יתפסו את הכדור וינצלו את ההזדמנות. יש לי מין רצון לגשר על הפער שהיה עקב חוסר הידע ויש לי תחושה של החמצה, כאילו אם הייתי יודעת לפני כן אולי מערכת היחסים בינינו היתה היום שונה ואולי היינו יותר קרובים. אבל מצד שני אולי הפתיחות שלי היא גם עניין של הגיל ונסיון החיים שלא היו לפני כן כך שלעולם לא אדע.

טליאמתי

New member
טוב, אני יכולה להבין אותם.

במובן מסויים נפתחה להם דלת שאולי חיכו לה הרבה שנים, אבל כעת, כשהיא פתוחה...אולי קשה לדעת מה עושים אתה. לאן היא מובילה? איך עושים את הצעד הראשון לעבור את הסף? ולכן אני מסכימה שכדאי לא להלחיץ (ואני מבינה שאת לא). הייתי משאירה את ההזמנה בעינה או אפילו ממירה אותה בהזמנה לקפה בבית קפה (בית קפה זה יופי של המצאה. אם מישהו מרגיש שלא בנוח תמיד אפשר להתחמק באלגנטיות. בבית זה קצת קשה). יחד עם זה, גם אם יסרבו...תשאירי את הדלת הזו פתוחה. יכול להיות שהצעד הבא צריך לבוא מאחיך. אולי הוא צריך את הזמן שלו עכשיו כשהוא מבין שאת אתו. בכל מקרה...אני עדיין חושבת שהתהליך שעשית נפלא. ושהתמיכה שלך והקבלה שווים המון, גם אם כרגע את לא רואה את זה.
טלי

white star

New member
../images/Emo54.gifהלוואי על כולם אחות כמוך ../images/Emo13.gif

בקשר להזמנה של הבן זוג אני חושב שאת צודקת, חוצמזה אני מניח שהוא מעולם לא הביא חברה הביתה ובן 27 ולכאורה לבד עדיין, אני מניח שאבא שלכם כבר עשה אחד ועוד אחד... לגבי פרטים עליו - הכי טוב שתקבעי איתו לצאת לשתות קפה, ככה במקום נייטרלי שהוא לא ירגיש 'מאויים', ושם תדברי איתו שיחה גלויה רק תדגישי שאם הוא לא רוצה לענות שזה בסדר וסבבי

למעלה