שלום

urikol

New member
שלום

יש פה מישהו משוודיה? אני רוצה ומתכנן ליסוע ללמוד בשוודיה. אם מישהו יכול לתת קצת טיפים, עצות וכאלה, אני אשמח מאוד. תודה.

JohnFaroe

New member
טיפים?

אני חושב ש 90 אחוז פה מארה"ב... ובכלל, שום טיפ שבעולם לא יכין אותך להרפתקאה שמצפה לך, לטייל במקום כלשהו לא מתקרב ללגור שם... וסליחה מראש על העברית העילגת, מאוחר.. רגע, יש לי טיפ, תביא בגדים חמים..

ברוך הבא.... ../images/Emo140.gif

אז חברים משוודיה עוד אין לנו (בקרוב יהיה?), אז אני לא מאמין שנוכל ממש לתת טיפים בעניינים מקומיים (הנך מוזמן לנסות בפורום "ישראלים באירופה" בסרגל בראש העמוד), אולם, סינגלים ובחו"ל אנחנו בהחלט כן, וטיפים\עצות\חויות מהמעבר למקום חדש לבד בהחלט נוכל לשתף.. אז תרגיש בנח, ונשמח אם תשתף אותנו קצת על עצמך..

urikol

New member
טוב...

אז קוראים לי אורי. אני מתחיל שנה ג' בפיסיקה באוניברסיטת ת"א, אבל בודק את האפשרות ללמוד בחו"ל אחרי שאסיים את התואר. בטח חלקכם שואלים את עצמם למה לא ארה"ב. טוב.... צריך תירוץ טוב בשביל לא ליסוע לארה"ב, אבל אני חושב שיש לי. קודם כל בסקנדינביה התנאים הסוציאליים הם הכי טובים (לימודים חינם, ביטוח בריאות חינם וכד'). ובארה"ב המחיה והלימודים יקרים, וצריך מלגה רצינית בשביל לחיות שם. חוץ מזה, לא חייבים ישר לרוץ לתפוח הגדול.... מה רע לעשות דוקטורט באירופה, בתנאים טובים, ואז להגיע לארצות הברית עם עבודה?! בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שאני רוצה לעשות דוקטורט באירופה (שוודיה במיוחד) ואז ליסוע לארה"ב. לאחרונה יצרתי קשר עם האחראי על הדברים האלה באוניברסיטת שטוקהולם, והתברר שיש לי אפשרות לעבור כבר בינואר הקרוב. וכמובן שאני מאוד רוצה לעשות זאת. וזה הכל בינתיים, אם יהיה לי משהו להוסיף, אני אוסיף. ביי ביי

שיהיה בהצלחה!

פתאום גם לי בא קצת לטייל באירופה... או ללמוד שם... או... וואלה, עוד לא חזרתי לארץ ואני כבר חוזבת על החוצלארץ הבא... טוב, נו, אני אדחף את נושא הויזה האירופית שלי. אולי ייצא מזה משהו... בכל אופן - תיקח את זה כחוויה. אל תשכח שזה שונה מהארץ. אני חושבת שלנסות לגור בחו"ל כל אחד צריך. קצת להכיר איך חיים אנשים אחרים על הפלנטה הזאת, לשנות נוף, לשנות אוריה, להכיר חברים חדשים ו... להנות. הכי חשוב זה להנות.

למעלה