שלום,

שלום,

אני מצטערת אם זה לא המקום, אבל אם מישהי תוכל לענות לי אני אשמח. יש לי שאלה בקשר לגישות טיפול- מה ההבדל בין הגישה הרכישתית לגישה של למידה מוטורית? (כמה שאני קוראת זה נראה לי אותו דבר...) תודה!

sarale20

New member
למה לא המקום?

לא בטוח שיענו לך אבל נראה לי שזה כן המקום... אני גם סטודנטית כמוך ואני אנסה לעזור לך אבל אל תאכלי אותי אם זה לא נכון. למידה מוטורית היא מערכת של תהליכים פנימיים הקשורים לאימון או התנסות ומובילים לשינוי יחסית קבוע בביצוע מוטורי . התיאוריה סוברת שהשליטה המוטורית היא הטראהיררכית , והתרגול צריך להיעשות סביב מטלות תפקודיות (בשונה מגישות מסורתיות שלפיהן ההתערבות נעשית ברמת הגורמי לקוח).קחי בעירבון מוגבל את הניסוח כי הוא שלי... תחפשי את המאמר הזה, אני למדתי מתוכו על למידה מוטורית Jarus,T.(1994) Motor learning and occupational therapy: The organization of practice.Ameican Journal of Occupational Therapy,48: 810-815 אני לא חושבת שיש מקום לחפש הבדל או להשוות כי הגישה הרכישתית היא מסגרת התנהגות יותר בסיסית ולמידה מוטורית היא גישה שיונקת את העקרונות שלה ממסגרות התייחסות שונות, (נראה לי בעיקר קוגנטיביות). בכל אופן בהצלחה אם את צריכה עזרה לחפש מקורות אני אנסה לעזור

תודה

אין לי זמן ללכת עכשיו לספריה אבל יש לי חומר. בכל מקרה, אני צריכה לדבר על הגישות העיקריות שהשתמשתי בהן ובגלל שהגישות האלו נראות לי די דומות אני לא יודעת במה להתמקד. שתיהן מדברות על זיהוי בעיה תפקודית, פירוק הבעיה למרכיבים, אימון ותרגול של המיומנות ושימוש בטכניקות המשפרות למידה (חיזוק חיובי/מודלינג וכו). אולי הגישה של למידה מוטורית יותר מפורטת ויותר חדשה ומתבססת על הגישה הרכישתית?

sarale20

New member
אני לא בטוחה

שבלמידה מוטורית משתמשים בחיזוקים. יש משוב, זה נקרא חיזוקים?

לפי מה שהבנתי

הגישה הרכישתית באמת משתמשת בחיזוקים והיא דומה יותר לגישה ההתנהגותית (ביהיבוריסטית). בגישה של למידה מוטורית הם קוראים לזה חיזוקים אך בעצם הכוונה היא להכוונה והדרכה (נתינת אסטרטגיות) ולא חיזוק במובן של שבח או מתן פרס. זהו. אני חושבת שעכשיו זה הרבה יותר ברור לי. תודה על העזרה.

sarale20

New member
מקווה שהבנת נכון...

נראה לי מה ששתיהן דומות זה שמפרקים כל מטרה להמון מטרות קטנות ומשיגים אותם בהדרגה

זה בהחלט עשוי להראות אותו דבר

אבל הגישה הרכישתית acquisition frame of reference מבוססת על לרעיונות תיאורטים והנחות בסיסיות מתיאוריות למידה שונות. סקינר, פבלוב, בנדורה ורוג'רס הם התיאורטיקנים שהרעיונות שלהם השפיעו על גיבוש הגישה . בגדול מדובר ביכולת להסתגל לדרישות הסביבה באמצעות אינטראקציה משמעותית בתוך קונטקסט סביבתי.גם לחיזוקים יש משמעות מרכזית בגישה הרכישתית. כשאת קוראת ולומדת על עקרונות של למידה מוטורית זה נראה לך אותו דבר מפני שהרעיונות התיאורטיים והנחות הבסיס הפילוסופיות דומים, אך לא זהים. הגישה הרכישתית מרחיבה את ההתייחסות שלה גם לאנשים עם ליקויים קוגניטיביים וגם ליקויים מוטוריים. קחי בחשבון שאפשר כמובן לשלב גישות שונות בטיפול.

למעלה