שלום

אתד

New member
שלום

פורום מקסים הייתי שמחה אם מישהו יכול לכוון אותי.. בתור אחת ששומרת קצת מסורת ומאוד מאוד מאוד אוהבת את הדת אבל יחד עם זה מאוד מאוכזבת מאנשים דתיים איך אפשר למצוא כיוון בין ברסלב לחבד וכו' ובכלל (סליחה על השאלה אבל..) הרי הדת היא אחת לא? אז מה ההבדל בעצם בין כל הזרמים (?) האלה? הכוונה היא שאם אני רוצה לתת מעצמי או צריכה עיצה טובה או להתחזק איך אני יודעת לאן אני צריכה לפנות תודה

שלום עליך!!!

חכמינו ז"ל אמרו שבדור 'עקבתא דמשיחא' ז"א דורנו אנו, בימים שלפני הגאולה האמת תהיה נעדרת ופרשו חכמים מהי נעדרת? מצד אחת מסתתרת ובחינה נוספת שתהיה עדרים עדרים וע"כ כ"כ הרבה פלגים וזרמים, נכון זה יכול קצת לבלבל אבל אם נזכור שכך צפו חכמינו את התקופה הזו, זה יכול אף לשמח אותנו כיוון שזה אחד מהסימנים לביאת משיח!!! שאלת על איך לשלב בין חב"ד לברסלב, נראה שהם אכשהו כבר מחוברים בשל עצמם... רבינו נחמן בן פייגא הוא נכדו של הבעל שם-טוב, והרבי מלובביץ, הוא חותנו, גם חב"ד וגם ברסלב שתיהן חסידויות גדולות ומרכזיות שיצאו מהבעל שם טוב הקדוש, זצ"ל, כאשר כל אחת מהן מתמקדת בעניינה, בדורנו אנו, כשהחושך גובר, והמבוכה שולטת, בא רבינו הקדוש והאיר לנו דרך חדשה, דרך של שמחה בעבודת השם, התבודדות (שיחה עם השם) וחיזוק באמונה הפשוטה והתמימה, וכל אלו נותנים לנו, הילדים של "דור העקביים" הרבה אור ושמחה פנימית, מה גם שרבנו נחמן הקדוש, הוא צדיק "יסוד עולם" שהכל נמשך ממנו ואליו, ומי שזוכה להתקרב לצדיק הקדוש, רבנו נחמן, זוכה לגעת באמת, נכון שכולם צדיקים, והרבי הקדוש הרבי מלובביץ, אין עליו שום סייג, צדיק קדוש, אשר היתה בו רוח נבואה ושפעל רבות לקרוב העם היהודי לאבינו שבשמים, זכותו יגן עלינו, אך אם תזכי לשלב את קרובך לחב"ד עם התקרבות לרבנו נחמן תדעי אך טוב. השם יאיר דרכך וימלא ליבך בשמחה, זכות כל הצדיקים הקדושים תגן עליך אמן ואמן!!!

והנה..

מס' טל' של ק' ישראל דב אודסר להפצת ספרי רבנו נחמן: 02-9923777 תוכלי להתקשר ולהזמין ספרים של רבנו, ע"מ לגעת קצת באורו, (ודרך לימוד ספרי הצדיק זוכים להתקרב אליו),מגיעים אליך עד לבית, והכל במחיר הקרן!!!בהצלחה!!

אתד

New member
אמן וכן לאמור

על הברכה המקסימה שכתבת :) ספרים של נחמן מאומן משום מה תמיד מגיעים אלי... או שמישהו נותן לי ברחוב או שאני הולכת להרצאה ויש הגרלה ודווקא אני תמיד זוכה בספר שלו וכל מיני כאלה.. השאלה איך אני יודעת שזאת הדרך והאם יש הבדל בין הדרכים? הבדלים רציניים? האם אצל הברסלבים אפשר לעשות לי רב? האם יש פוסק הלכה זמין לכל מיני דברים שמתעוררים? האם יש מישהו שיכוון וכו' תודה רבה

אשרייך...

...שספרי רבנו מגיעים לידיך בדרך זו, זה רק אומר שרבנו בחר בך (יש ענין שהצדיק בוחר את מקורביו עפ"י שורש נשמתם, (כי "לכל רועה ורועה יש ניגון מיוחד משלו ולכל עשב ועשב יש לו שירה מיוחדת משלו"). ואם תעימיקי בספרי רבנו ותיצמדי לעצותיו היקרות מפז ותקיימי אותן תיקשרי עימו יותר. לגבי שאלתך על "עשה לך רב", רב יכול להיות אפילו חבר/ה שאיתו/ה את יכולה לדבר, גם רבינו הדגיש מאוד את נקודת החבר, שכשם שחשוב שהאדם ידבר עם הקב"ה (וזה ה"התבודדות") כך חשוב שידבר עם חבר ע"מ שיוכל "להוריד" את הדברים, ובשיחה עם החבר יבין יותר טוב את מאורעותיו, הרבה פעמים יוצא שבשיחה עם חבר נגלים לנו פתאם דברים ודברים מסויימים מתבהרים, זה מכיוון שהחבר משמש לנו "ראי" שמשקף לנו את עצמנו. מעבר לזה אם כוונתך ל"עשה לך רב" היא בעניין הלכתי הרי שרבנו נחמן אמר שלא נזוז מ"שולחן ערוך", עבור ברסלב ה"שולחן ערוך" הוא הפוסק, לא נוטים לא להוסיף ולא לגרוע ממנו, מה שכתוב, אמת וקיים!! אם בכל זאת את מרגישה צורך ברב, או באיזשהי דמות בעלת דעת תורה שתכוון אותך, אז כמו שיש היום ברוך השם ספרי רבנו בכל מקום, כך ישנם בתי מדרש, וישיבות של ברסלב, תוכלי לברר מה נמצא בקרבת מקום מגורייך, ותאמי לך פגישה עם ראש הישיבה/כולל, אני בטוחה שישמחו לעזור לך. "אשרינו מה טוב חלקנו שזכינו להתקרב לרבנו!!!

אתד

New member
תודה רבה

בחר בי? מי אני בכלל???? הגזמת... אני אתחיל לקרא קצת מהספרים שיש אצלי ונראה מה יהיה, פשוט ישנם דברים ש"זכיתי" לראות בחוג חרדי שגרמו לי להעלב (כשאני לא קשורה לענין) בשם הנעלבים שלא היו מספיק חרדים כמו אלה שהעליבו, לכן אני לא יודעת בדיוק לאיזה כיוון ללכת לדעתי אין דבר טהור ויפה מהתורה וכואב לי לפעמים לראות דברים כאלה אני אראה מה יש באיזור מגורי אחרי הספרים

sarelosh

New member
אשרייך בריבוע!!

זכית להתקרב לצדיק האמת!! יהי רצון שהשם יתברך יזכה אותך לכוון אל האמת לעבודת השם בתמימות ובפשיטות (כי זה עיקר היהדות..) !!!!

אתד

New member
מסכימה בהחלט

משמחה באמת מרגישים אנרגיות נפלאות

למעלה