שלום

kity4ever

New member
שלום

שלום לכולם, שמי הגר ואני רוצה להתחיל לגדל עצי בונסאי. לצערי, אינני מבינה בכלל בתחום הזה ואני מאוד רוצה לגדל עץ כזה. מכל מה שהבנתי,עץ בונסאי הוא עץ ננסי שצריך לשמור עליו ננסי ע"י גיזום הענפים והשורשים(תקנו אותי אם אני טועה) וצריך לשים אותו ליד השמש אבל שלא תהיה ישירה. רציתי לדעת מאיפה להשיג עץ כזה, איך לגזום אותו, כמה זמן לוקח לגדל אותו ומהי תוחלת החיים של עץ כזה, אם מספקים לו את כל הדרוש לו. תודה מראש הגר

noamrathaus

New member
שאלות ותשובות

הי, נשמח לעזור עם כל שאלה, אני מציע שתחילה תעבור/תעברי על השאלות והתשובות, ושאר המאמרים שניתן למצוא באתר החוג (קישור למטה). בנוסף רצוי שתשקול/תשקלי להצטרף לחוג עצמו הנפגש בפעם בחודש (הפגישה הקרובה ב5 לחודש). ואם יש לך שאלות נוספות תשאל/תשאלי כאן.

סן תאי

New member
בוקר טוב הגר

כפי שהסביר נועם, למרבית שאלותייך תמצאי תשובות מספקות במאמרי הפורום. בכל זאת ארחיב מעט. נכון שאת הבונסאי שומרים ננסי באמצעות גיזום הנוף והשורשים - אבל חלק מהפעולות הנ"ל דורשות ממיומנות שיש לרכוש, ניתן לקבל הדרכה במסגרת חוג הבונסאי או במפגשי הפורום. כל זן של עץ זקוק לתנאים שונים, האחד לשמש מלאה, האחר לחצי צל וכו'.. יש ללמוד את צרכיו של כל זן חדש שבא אל ביתך. במאמרי הפורום תוכלי למצוא רשימת מקומות היכן ניתן לרכוש בונסאי. תוחלת החיים של העצים בתנאים אופטימליים גם היא נגזרת מזן העץ. עצים אחדים כמו הזית יכולים לחיות מאות שנים ולעבור במשפחה מדור לדור. בהצלחה בהמשך, אנחנו פה על מנת לסייע.

Rockamora

New member
רק מאות?

באיזור כרמיאל יש כמה מאות דונמים של זיתים בני אלפיים.
גם בונסאי יכול להחזיק 2000 שנה?

סן תאי

New member
אלפיים שנות בונסאי ../images/Emo29.gif

באזור כרמיאל יש אכן עצי זית מדהימים אבל בל ניסחף הם לא בני אלפיים, למרות שבעלי המטעים מוכנים להישבע שאכן כך. בונסאי יכול לחיות כמו כל עץ ואולי אף יותר בעזרת טיפול מיקצועי ומסור.

למעלה