שלום

שלום

בקשר לבגרות של יא ביום רביעי, רציתי לדעת בנושא המיים במזה"ת מה צריך לדעת בעיקרון, על הסיכסוכים או על אגני הניקוז המאפיינים שלהם על מה לעבור יותר?

לדעתי כדאי לעבור על הכל...

גם על אגני הניקוז ומקורות המים, וגם על המחסור במים והמשמעות שלו במזה"ת... כל מה שנראה לך בעל חשיבות לגבי המים, תלמד :) בהצלחה!

אוקי תודה ועוד שאלה

צריך לדעת מושגים, יכול להיות שתיהיה שאלה להסביר מושגים למשל התפוצצות אוכלוסים,ריבוי טיבעי ודברים כאלו?

תמיד כדאי לדעת מושגים

אין לי מושג אם תהיה שאלה ספציפית אבל אם יתנו לך שאלה שקשורה למושגים האלו זה יצור רושם טוב על הבוחן שאתה יודע על מה מדובר. בהצלחה :)

מושגים חובה

כל המושגים שקשורים לאוכלוסיה ממש ממש חשובים. צריך לדעת את פירמידת הגילים, המודל הדמוגרפי וכל המושגים שקשורים לזה כמו שעורי ילודה ותמותה, תוחלת חיים, ריבוי טבעי, קבוצת תלויים וקבוצה יצרינת וכו..

pixilated

New member
אני דווקה לא מסכימה...

פרמידת הגילאים הופיעה אומנם לא כמו פרמידה אלה יותר בתור טבלה כאשר היה צריך להשוות את שיעורי הילודה,תמותה ועיור עם מדינת סומליה,איטליה ואורוגאי בדרום אמריקה. היו שם את אותם הנתונים כמו הפרמידה ולדעתי,מי שענה על התשובה הזאת היה צריך לציין אותה. השאלה הופיעה בחלק השני תחת הנושא העו"ש.

אממ... גם אני...

אני ניזונה משמועות. אבל אני יודעת שציפו לראות את הפרמידה כמו שהיא...

זאת לא פרמידת גילאים "קלאסית"

הם נתנו טבלה ובה נתונים על ריבוי טבעי, תוחלת החיים ותמותת תינוקות. זאת לא פרמידת גילאים שמשווה בין אוכלוסיית גרמניה בשנה מסויימת לאוכלוסיית יפן בשנה מסויימת. אין כאן בכלל התייחסות לתלות, נטל, קשישים, בסיס הפרמידה, "פעמון", וכו'...

pixilated

New member
נכון...זאת לא פרמידה "קלאסית" אבל

אם היית לוקח את הנתונים של הטבלה ובונה מהם פרמידה "קלאסית"-היית נוכח לדעת שקיימת תלות,נטל,קשישים,ובסיס פרמידה. אם היו מספקים לנו פרטים רבים יותר היינו בונים פרמידה עם כל המאפינים הללו. המטרה של הפרמידה היא לא רק להשוואת בינה לבין מדינות אחרות אלה להבחין בנתוני על ריבוי טבעי,תוחלת חיים ותמותת תינוקות-זהו העיקרון והמטרה היחידה של הפרמידה ולמעשה זאת היתה המטרה גם בטבלה.

למעלה