שלום :)

שלום :)

יונתן אולי אתה זוכר אותי אני חברה של אלה מנהריה (לא יודעת איך קוראים לאחיה) הבאת לי פעם פרוונית עצבנית אחת (שעדיין מסתובבת לי בבית לדעתי). קודם כל שלום ומה נשמע. ב' - נחש! אני רוצה! אני מהמרת על כרכן תירס, למרות שבטח יש המלצות אחרות. יודעת כבר על לאפות עצים, טמפרטורות, מצע, כל הבסיסיים. יש איזה טיפ שממש חשוב שאני אדע? יש איזה קומבינה שמישהו יועיל בטובו לארגן לי? פשוט לא מעורה בברנז'ת הזוחלים בארץ.. תודה ואהלן :)

vejita

New member
גם אנ מחפס כרכן תירס...

אז עם מישהו יודע אצל מי אפשר להשיג כרכנים צעירים שאוכלים כרגיל והכל טוב אצלם שידבר איתי... אני לא יודע עם כדאי לי לקנות בג'ונגל של אלי וכאלה כי לדעתי הכי טוב לקנות ממישהו שטיפל בהם כמו שצריך ולא ממישהו שמוכר אותם ככה סתם... תקנו אותי עם אני טועה... אז עם מישהו מוכר או מכר מישהו שמוכר כרכן אז שידבר איתי...

vejita

New member
דיפדפתי לי בפורום

וראיתי שיש כרכן תירב אלבינו ועוד כמה.... אז השאלה של... איזה סוגי כרכני תירס יש או שיש רק סוג אחד..? ובתמונה שמצורפת להודעה יש כרכן תירס.. איזה סוג הוא? ואיפה אני יכול למצוא אחד כזה יפה בשביל לקנות..

רן333

New member
"אלבינו" זה לא סוג, אלא מופע.

כרכני התירס שייכים כולם לאותו סוג - Elaphe (או, כמו שהוצע לאחרונה: Pantherophis) ולאותו מין - guttata (או guttatus, אם מקבלים את השינוי שהוצע). כשאומרים "כרכן תירס" מתכוונים בד"כ לתת-המין E.g.guttata. למרות זאת, יש כאלה שכוללים תחת השם "כרכן תירס" גם את תת-המין E.g.emoryi, שנקרא באנגלית Great Plains rat snake. יש גם הכלאות בין שני תתי-המינים האלה. לכרכן התירס יש מספר גדול מאוד של מופעים, ומגדלים שונים בארה"ב מטפחים את המופעים האלה ומפתחים כל הזמן מופעים חדשים. תוכל למצוא תמונות ומעט פרטים באתר של Don Soderberg , אחד מהמגדלים המוכרים יותר של כרכני תירס. סקירה מקיפה יותר בנושא כרכני תירס, כולל המופעים השונים שלהם, תוכל למצוא בספר **הזה**, שמומלץ לכל מגדל פוטנציאלי של כרכני תירס. המופע של הנחש בתמונה שצרפת נקרא Okeetee. זה אחד המופעים הטבעיים, ולדעתי - זה המופע היפה ביותר.

vejita

New member
תודה..

אבל עם תוכל לענות לי גם על השאלה האחרונה זה יהיה טוב... כי אני מת להשיג נחש כמו בתמונה ואני לא מוצא...

רן333

New member
אני לא יודע מי מוכר

נחשים כאלה עכשיו. נסה את הלוחות. כשאתה מדבר עם מגדלים - שאל אותם אם יש להם נחשים במופע הזה. קח בחשבון גם שהצעירים שבוקעים מהביצים עדיין לא נראים ככה.

Nailicq

New member
כרכנים למכירה

המופה בתמונה נראה מאד דומה ל- Okeete (אוקויט) שהוא מופה כתום חזק עם שחור חלש. יש לי נקבה כזו שהטילה. עוד חודש אולי יהיה לי מה להציעה.

gaichuk

New member
חלון ההזדמנויות או סתם "יצא ככה"?

יש מצב שאתה משתף אותנו בנסיבות והארועים ואולי גם במה שקשור בהדגרה ומצב הביצים או שההודעה הבאה תפורסם בלוחות?

BabaGee

New member
מזכיר לי מאוד את..

הפרומואים בערוץ 2. שמכינים אותך להודעה הבאה שתפורסם בלוחות

למעלה