שלום.

The DRH

New member
שלום.

תיכף הצו הראשון, כניראה שאהיה עתודאי ואול אבקר פה באופן קבוע אז נעים מאוד. רציתי לשאול אתכם כמה חזק הקשר בין הקב"א לבין הקבלה לעתודה. ז"א עד כמה זה משפיע, אם בכלל? או שרק הבגרות שלי והפסיכומטרי קובעים? ועוד שאלה, בקשר למבחנים האלה בצו הראשון (אני יודע שזה כבר לא שאלה שממש שייכת לפורום), אם אני לומד 5 יחידות מתמטיקה, פיזיקה, ומדמ"ח(שכבר סיימתי עם 100) ואני מבין את החומר ומוציא בהם ציונים גבוהים בלי להשקיע, האם זה מבטיח לי שאני אעבור את המבחנים בצו ללא בעייה, או שיש אפשרות שאפשל? תודה. אה ועוד דבר: כדאי להיות עתודאי? מה היתרונות והחסרונות הבולטים ביותר? האם יש דבר אחר שהייתם מעדיפים לעשות אך לא התאפשר לכם ולכן פניתם לעתודה כעדיפות שניה? ושאלה לעתודאים- אם הייתם יכולים לחזור בזמן לנקודה שאני נמצא בא, האם הייתם בוחרים שוב בעתודה? תודה.

misterdude

New member
אם להיות יותר ענייני...

אתה תצטרך לעבור בהצלחה את מבחני קינן שפי, ואתה בכלל לא יכול להיות בטוח שתעבור אותם... לכן ה"כנראה" היה מיותר, גם בהנחה שתקבל קב"א גבוה ותצליח בפסיכומטרי.

דרישת מינימום

הקשר היחיד: אתה צריך קב"א מעל 52. מעבר לזה זה לא מעניין אותם. לגבי השאלה האם להיות עתודאי. תיכף יפנה אותך מישהו למאמרים, ותיכף גם ביגרד יספר לך בדיוק מה הוא חושב על העתודה, ואז יתפתח פה דיון מאוד ארוך ומשעשע שכולל מגוון של סיפורים על עתודאים מסכנים שנדפקו בשיבוץ, וספקולציות מעניינות של כל האחרים לגבי מה ביגרד עושה בחיים מלבד מלחמת הקודש שלו בעתודה. בהצלחה במבחן דפ"ר.

misterdude

New member
לשאלותיך

הקב"א משפיע... אף אחד לא יודע עד כמה כי זה מידע שהצבא לא חושף. ידוע שהפסיכומטרי משפיע במידה רבה מאוד. יותר מהבגרויות. בקשר למבחנים, השאלה שלך לא לעניין. קודם כל, כי אתה בכל מקרה לא אמור להתכונן למבחנים האלה. ושנית, כי זאת סתם שאלת קיטבג. אם תהיה חולה מאוד, אתה יכול להיכשל במבחנים, אם תילחץ מאוד - כנ"ל. אם השאלות הספציפיות שישאלו אותך יבלבלו אותך או שלא תענה על רובם נכון מסיבה כלשהי - כנ"ל. ברור שאם אתה תלמיד מצטיין בתיכון כמו שאתה מתאר אז יש לך יותר סיכוי להצליח במבחנים מלמישהו שפרש מביה"ס ובקושי יודע לקרוא בלי ניקוד.

The DRH

New member
תודה

התכוונתי בהנחה שאני לא אהיה חולה וכל אלה.. אבל צודק, תודה

bigredlight

New member
אחורה פנה ומהר.

עיין במאמרים "בעד ונגד עתודה". אתה לא יודע למה אתה נכנס. בקצרה: חוזה חד-צדדי. אם תסיים את הלימודים ותתגייס - לא תוכל לצאת מהקבע גם אם תשובץ בתפקיד בלאי (רוב הסיכויים). בהצלחה.

bugmenot1

New member
bigredlight צודק

אבל רציתי לתקן שאני יודע בוודאות שיש עתודאי שעדיין לומד עם קב"א 49, מה שאומר שכנראה כל אחד יכול להיות עתודאי. (אבל כמעט לכל העתודאים יש קב"א 54 ומעלה)

בקשר למבחנים

המבחנים בצו ראשון הם ברמה נמוכה, ומאוד לא קשה להצטיין שם. להזכירך, רק התואר המכובד "סיים בגרות מלאה" שם אותך בחציון העליון מבחינת אוכלוסיית המתגייסים... בכל מקרה, אם אתה לחוץ בקשר למבחנים ורוצה לוודא שאתה שולט בהם, מוכרים בסטימצקי וכל מיני ערכות הכנה למבחנים. יש שם שאלות שהן מאוד בסגנון, לפי השמועות. כאמור, אפשר להסתדר במבחן מצוין בלי כל הכנה (*באמת* שהרמה נמוכה) - אבל זו דרך לעשות ווידוא הריגה. בקשר לעתודה - כן או לא. קרא את המאמרים, זה קצת ארוך.

ThrashJazz

New member
למה אתם עומרים אם אתם לא בטוחים../images/Emo35.gif

אם אתם לא יודעים מה הקב"א שצריך להיות בהיתקבלות לעתודה למה לזין לבן אדם ת'מוח? פעם אתם עומרים 52 פעם 54, מה עוד, אולי גם תגידו 47 זה גם טוב????? כשאין מה להגיד לא עומרים...!

ספרת העומר, אתה יודע :/

א. אומרים ב. צריך מינימום של 52, וככל הנראה קב"א גבוה יותר מועיל. אם מישהו שהתקבל עם קב"א 47, הרי שהוא יוצא דופן נדיר ביותר.

gil levi

New member
ואם אתה לא מוצא ספרים כאלה

לדעתי חוברות פסיכומטרי זה הדבר הכי קרוב.

BugoK

New member
כן

קוראים להם מורים...
סתם, סתם, סתם...

למעלה