שלום

שלום

אני חניכה בתנועת הנוער העובד והלומד, הייתי יותר משמחה לשמוע ממי שהיה בהפגנת האחד במאי מה דעתכם על מה שהיה. הייתי שמחה גם אם תגיבו בפורום של הנוע"ל ותביעו את דעתכם. תודה, לי.

Kobi Guerrero

New member
דעתי

בושה מה שהלך בהפגנה. גם מבחינת מארגני האירוע, וגם מבחינת האנרכיסטים שבאו. לפי מה שהבנתי, הסיכום לפני האירוע היה שנותנים לכולם להיכנס, ורק אחר כך מטפלים בבעיות שיווצרו מכך. ולכן אני חושב שלא יכול להיות שיעשו סלקציה בכניסה. פשוט לא יכול להיות. ולגבי האנרכיסטים שבאו - אני לא מצדיק את התנהגותם. להיפך. מה שהם עשו היה מאוד לא בסדר. אבל אני חושב שהמצב יכל להיות הרבה יותר טוב אם היו נותנים להם להיכנס קודם. אגב, אנחנו נטשנו את האירוע באמצע בגלל מה שקרה.

orenziv

New member
אלימות משטרתית בעידוד הנוע"ל

אני לא אתחיל שרשור כאן אפשר לדון בפורום של הנוער העובד, אלא אם כן יחליטו גם שם לעשות סלקציה בכניסה... רק תמונה אחת, שממחישה מי היה אלים ומי לא...ודרך אגב השוטרים פעלו בהוראת המארגנים

כל מה שיש לי לומר הוא... ../images/Emo54.gif

"מאוד בוגר"... תראה, קל מאוד להראות את התמונה הזאת ולומר שהשוטרים אלימים וככה וככה, ובאותה צורה אפשר להשמיט פרטיים לא מחמיאים על X מספר היסטוריה. התמונה הזאת ממש אבל ממש לא מראה את התמונה השלמה ואי אפשר להבין בכלל מה קרה. אני לא הייתי שם ולכן אני לא יכולה לקבוע מי צודק ומי לא, או מי ה"'מסכן' ומי הפוגע, אבל למרות זאת, לפי מירב הבנתי, אף אחד לא היה שה תמים, וגם לא האנרכיסיטים.

מה הקשר לבוגר?

בתור מישהי שלא הייתה את מנסה מאוד לצייר את התמונה בשלמותה, בצורה די תקיפה. אין לי כוח לרשום את כל פרטי האירוע אך אם תרצי לשמוע אז תשאלי את חברי התנועה שלך אשר אנקוף לזכותם שהתנהגו כראוי בעיני (למרות שהייתי שמחה יותר אם הייתם גם מנצלים את מספר דקות התהילה שנתנו לכם על הבמה כדי למחות על העוול) או להיכנס לפורום הנוע"ל שם מוסבר מה קרה על ידי ועוד כמה מהחברים. אשמח לשמוע עוד תגובות...

חחחח ../images/Emo54.gif

"מאוד בוגר" זה ביטוי שהולך ברחובות... ובעוד מקומות.. מי שיבין יבין (-:

steelwater

New member
לי עצוב

שבגלל כל העניין אז כבר שכחו לדבר על הסיבות שבגללם החג קיים ועל הסיבות שבגללן חוגגים אותו ואבל כל העוולות שקרות היום בארץ ובעולם! לא רק עוולות המשטרה לאנרכיסטים... כל העתונים התעסקו בזה ולא ממש בלמה צעדנו.

evil i

New member
הנו"על חוזרים על טעויות היסטוריות

בזמן האינטרנציונל השני סירבו להכניס את האנרכיסטים לכנס האינטרנציונל מחשש שיעשו פרובוקציות ומהומות. האינטרנציונליסטים שילמו על החלטה זו בכך שהאנרכיסטים טוענים שהקומוניסטים מפחדים מהאמת האנרכיסטים כשם שהקפיטליסטים חוששים מהאמת הקומוניסטית. נכון היה להכניס אותם ולהראות להם שהם טיפשים בצורה תרבותית. וכמו כן שהקומוניסטים לא מפחדים מהדעות האנרכיסטיות. ובכל זאת, הנוע"ל חוזרים על טעויות שנעשו לפני למעלה ממאה שנה ומשאירים את האנרכיסטים מחוץ לאירועים של המעמד העובד ובכך מחזקים אותם.

elad2040

New member
האם אתה מדריך?

כי יש סוגיה כבדה של ביטחון החניכים. בנוסף על כך, הפגנה היא לא רק אירוע חינוכי (יש בה גם אלמנטים כאלה) היא בעיקר אירוע פוליטי, וככזה צריך לשקול האם משרת אותנו (המחנה הציוני סוציאליסטי) החיבור עם האנרכיסטים. לדעתי לא.

evil i

New member
ועוד איך אני מדריך

אבל גם מדריכים יודעים לא לחזור על טעויות היסטוריות! איזה מן "מדריכים" אתם אם אתם לא לומדים מהעבר?

הנוער העובד אחראי ישיר למעצר שלי

הנוער העובד לא נתן גם למאבק סוצליסטי להכנס להפגנה ולא רק לאנרכיסטים. האלימות כוונה גם כלפינו וחמישה מחבירנו נעצרו. הנוער העובד שייך להסתדרות ולפיכך אין לו זכות למנוע מחבריי הסתדרות כניסה להפגנה של ההסתדרות. חלק גדול מהמפגינים באחד במאי אינם ציוניים והצינות מתנגשת עם הסוצליזם. לפועלים אין מולדת! שנית רציתי לומר שמעצבן אותי הדמוניזציה שעושים לאנרכיסטים. אני אל מסכים איתם פוליטית ודקות לפני שנעצרנו ביחד עדיין התווכחנו. ההבדל בין וויכוח עם האנריכיסטים ועם הנוער העובד הוא כי בסופו של וויכוח עם הנוע"ל אתה עלול למצוא את עצמך עם אזיקים וחוטף מכות. העמדה הרשמית של "מאבק וציליסטי" על אירועי האחד במאי באתר שלנו - www.maavak.org.il

למעלה