שלום.

American Girl

New member
שלום.

אני מאוד אוהבת לרקוד, רקדתי 4 שנים ג'אז מכיתה ב'-ו'. והפסקתי בגלל הלחץ בלימודים. עכשיו אני בת 14 בכיתה ט' ואני נורא הייתי רוצה לחזור לריקוד וללמוד בלט. ויש לי המון חששות מזה, בגלל שאני גם עולה לתיכון ואני מפחדת שיהיה לי קשה ובגלל שהגיל הוא קצת מאוחר. אבל מצד שאני לעמוד על במה ולרקוד בלט זה הדבר הכי מדהים שיש. ואני לא יודעת אם אני אסלח לעצמי מתי שהוא בעתיד שאני לא למדתי לרקוד בלט. ואני רוצה לשמוע מה דעתך בעיניין. תודה מראש, ילנה.

אהלן ילנה:)

יש לי סיפור קצת דומה, אז אני פשוט יגיד לך את דעתי לפי נסיון אישי... אני רקדתי מכיתה א' ובכיתה ו' גם אני הפסקתי לרקוד קלאסי (סגנונות אחרים המשכתי) ובכיתה ח' הבנתי שזה ממש חסר לי ושאני ממש אתחרט אם אני לא אחזור לרקוד קלאסי וחזרתי. והנה אני עכשיו גם בכיתה ט' ואני רוקדת 3 פעמים בשבוע ועדיין מצליחה לתמרן בין לימודים וריקוד, תקשיבי, אם את אוהבת לרקוד וזה מה שאת רוצה לעשות אין שום סיבה שהלימודים יהיו מה שיעצרו בעדך! באמת, ככל שאת יותר בבלחץ בלימודים ויש לך פחות זמן ללמוד, ככה את מספיקה יותר וגם מתקדמת במחול. אני יודעת שזה נשמע מוזר, גם כשאמרו לי את זה בהתחלה חשבתי שזה מוזר אבל זה ממש נכון! בהצלחה! שלך, שיר

American Girl

New member
תודה../images/Emo13.gif

כן, דיברתי על זה עם חברה שלי היא אמרה לי את אותו הדבר שבגלל הלחץ אני יספיק יותר. אצלי הסיפור הוא קצת שונה, כי אני לא המשכתי אף סיגנון, 4 שנים לא רקדתי בכלל. ולהתחיל ללמוד בלט בגיל 15 זה לא קצת מאוחר? למרות שאני אשמח ללמוד גם סלוניים או משהו בסגנון.. לא הגבלתי את עצמי רק לבלט.

תנסי,

אין לך מה להפסיד! חוצמזה אני מכירה מישהי שהצטרפה בכיתה יא' והתחילה לרקוד קלאסי למרות שבחיים היא לא רקדה, חוצמזה יש הרבה שמצטרפות/מצטרפים בגיל הזה! אני חושבת שאת תצליחי!

livlovit 4dance

New member
ממש נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!

גם לי כל הזמן אמרו את זה ולא האמנתי וכשהיה לי לחץ הבנתי שבאמת מספיקים יותר מאשר כאשר יש לך זמן פנוי זה בדוק!!!!

Mr GK

New member
דעתי

שאם את אוהבת לרקוד, ומרגישה מאוד בחסרונו של התחום בחייך, אין סיבה שלא תנסי לחזור לרקוד. הגיל אולי עלול להיות מאוחר בכדי שתהפכי לרקדנית מקצועית (למרות שעם עבודה קשה ונחישות הכל יכול לקרות!), אבל עדיין תוכלי לרקוד פשוט למענך ולמען ההנאה שלך מהתחום. אגב, אני תלמיד י"ב, ורקדתי לאורך כל שנות התיכון והסתדרתי עם הלחץ והבגרויות. אני בטוח שישנם עוד רבים כמוני. אז שיהיה בהצלחה...
נ.ב. אני מצטרף לקלישאה שככל שיש יותר לחץ מספיקים יותר, לכן אל תחששי מטיפה לחץ.

MiniMe20

New member
היי

גם לי יש סיפור דומה.... רקדתי מגיל 6 עד כיתה ו' קלאסי ואח"כ בגלל בלאגן בקבוצות הפסקתי לרקוד. תמיד רציתי לחזור לרקוד, אבל חששתי. בכיתה ט' החלטתי שאני רוצה לגשת לבחינות קבלה למגמת מחול. אחרי שלוש שנים של הפסקה חזרתי לרקוד קלאסי פעמיים בשבוע בשביל לחזור לכושר. במהלך ט' ניגשתי לבחינה והצטרפתי למגמה. קיצר מה שרציתי להגיד בכל זה שאם זה ממש חשוב לך אז תחזרי לזה. הגיל לא כזה משעמעותי, יש כאלה שהתחילו לרקוד בגילאים יותר מאוחרים בלי ניסיון בכלל ועכשיו הם בלהקות. ובאשר ללימודים אני משוכנעת שתמצאי זמן לשניהם ולא תהיה התנגשות. בכל אופן שיהיה לך המון המון בהצלחה

TheBlackFairy

New member
אין לך ממה לחשוש../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

רובנו משלבים טוב מאוד לימודים ומחול ביחד, פשוט צריך לדעת לארגן לוח זמנים שבו בין השאר משלבים לימודים ומצליחים בהם
.

American Girl

New member
תודה לכולם על התגובות../images/Emo13.gif

והאמת שבנתיים אני לא מעוניינת ללמוד לרקוד ברמה מקוצועית. אלא ללמוד לרקוד בישביל הכיף, למען האהבה שאני חשה לתחום. כל פעם שאני רואה מישהי רוקדת על הבמה אני מדמיינת את עצמי במקומה ואני כמעט בוכה מהמחשבה שאני לא אלמד לרקוד יותר. ואני כ"כ רוצה, הריקוד זה פחות או יותר התאווה שלי, לפחות כשאני לבד, ואני שומעת מוסיקה אני מתחילה לרקוד לעצמי ולדמיין שאנשים צופים בי ומתפעלים מהיכולות שלי (זה נשמע נדוש מאוד, אבל זה נכון. ככה אני מרגישה). כולם אומרים לי ללכת על זה ולנסות. אבל משום מה הראש שלי אומר שאולי אני לא אעמוד בזה. וזה לא שיש לי עוד הרבה תחביבים, אין לי כלום! אני כל החיים שלי לומדת ובקושי יש לי ממוצע של 85. אבל שוב מצד שני חיים רק פעם אחת! אני אברר בקשר לסטודיו לריקוד כלשהו. סליחה ששפכתי ככה את הלב, פשוט הייתי חייבת
ושוב תודה לכולם על תגובות המעודדות. ואולי מישהו מכיר פה סטודיו בפ"ת?

בפ"ת..

אני מכירה של ג'אז - יש שם את סיגי ניסן ואתי פולישוק ונראה לי שגם סטודיו רויטל.. אבל אני לא יודעת מה עם קלאסי..

אף פעם לא מאוחר לדעתי להתחיל לרקוד

כי ריקוד זה אהבה למשהו. ולאהבה אין גיל
את תמיד יכולה להתחיל מפעם בשבוע-פעמיים בשבוע בלט ברמה שאת צריכה ואז לעלות לאט לאט לרמה של הגיל שלך..בהצלחה

לילנה

אם רקדת בעבר ג'אז מן הסתם יש לך איזהשהו רקע שזה כבר טוב. גם אם את בכיתה ט' תוכלי ללמוד בלט ואפילו להצליח. זה לא כ"כ מאוחר. ברור שמי שהתחילה בכיתה ה' או לפני תהיה יותר טובה. אבל לפחות התעוררת עכשיו ולא בעוד שנתיים. (למרות שאני מכירה גם כאלה שאפילו הצליחו) אז תתחילי כמה שיותר מהר ותשקיעי מ-א-ו-ד... ואת תראי שתצליחי. בהצלחה!

המשך לילנה...

ככל שאת יותר עסוקה את יודעת לנהל יותר טוב את זמנך... את תמצאי את הזמן הנכון גם ללמוד ואין שום סיבה שזה יעמוד בדרכך... אז שוב בהצלחה

למעלה