שלום...

סתם גל

New member
שלום...

הגעתי הנה, בניסיון לחפש מישהו שיבין אותי, שאולי יוכל לעזור לי.. כבר חודש כמעט שאני שוכבת בבית. כבר חודש בערך שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי. התגייסתי לפני חודשיים בערך,וכרגע אני שוכבת כרגע בבית בלי הרבה יכולת לתפקד [לא רוצה להלאות אתכם בסיפור הארוך והמאוד לא סימפטי שעבר עליי]. חיפשתי מקום שבו אולי אני אמצא אנשים שמכירים את המצב, שיוכלו אולי לעזור לי ולהסביר לי איך עושים, מה עושים, למי פונים, מי אחראי על הבירוקרטיות האינסופיות האלו וכו'.. ואולי כמה עצות טובות על איך עוברים את התקופה הכלכך קשה, של הבדיקות, והסימני שאלה, והמחשבות המפחידות.. אשמח לתגובות.. תודה:)

AVI359

New member
סתם גל

סתם גל שלום רב בנושא זה רב החסוי על הנגלה,בהנחה שאת חיילת בשרות חובה, האם את נמצאת בבית עם גימלים הכל תקין - ולא חזרי במהירות האפשרית ליחידתך על מנת שלא תחשבי כנפקדת או חלילה כעריקה. בצה"ל קיימים המפקד הישיר ק.נהול ק.ח"ן מפקד היחידה מסדרי חולים וכן קב"ן באם נחוץ לך.כחי בחשבון עובדות יסוד:את הינך מעל גיל 18 ולכן מתיחסים אליך כאל אדם בוגר וככזאת את אמורה לקחת את גורלך בידיך.לכל אדם יש רגעי משבר וזה טבעי אינך הראשונה ואינך האחרונה כך שאת בחברה טובה.רק נדמה לך שמצבך קשה ביכולתך לסובב את הגלגל בכוון החיובי ולהוכיח לעצמך שאת שוה הרבה מאוד.אל תפחדי מאף אחד פרט לשוכן במרומים. בברכה אבי

סתם גל

New member
דבר ראשון, תודה..

מעבר לכך - כל דבר מן הדברים שעברתי [במשך תקופה די ארוכה] היה תקין וחוקי, מבחינתי לפחות. שהותי בבית מאושרת מבחינת גימלים. מעבר לכך, יחידתי לא מראה סימנים אמיתיים של יחס ראוי למתרחש [בעיקר התייחסות נאותה לעוול שנעשה לי במשך מספר שבועות עד שקיבלתי טיפול רפואי הולם, שהחמיר את מצבי הבריאותי]. אני שומרת על אופטימיות, בנתיים, לפחות עד שתהיה לי אבחנה סופית ותוכנית טיפול.. בכל אופן, תודה לך :)

AVI359

New member
חזקי ואמצי

שלום רב שוה לקבל חוות דעת רפואית נוספת באם המקרה שלך מורכב,כמו כן קיימים אתרים רבים באינטרנט שיכולים לסייע לך. בברכה אבי

סתם גל

New member
תודה לך :)

לאחר הביקור הבא אצל הרופא [מחר, במקרה:) ] אני אדע יותר, ואדע אם באמת נחוצה חוות דעת נוספת. [בעקבות האשפוז בדקו אותי כמה וכמה רופאים...] וכן, כיום אני מחפשת חומרי קריאה ומידע על הנושא, כדי ללמוד אותו טוב יותר ולדעת לתוך מה אני נכנסת...

עָנת

New member
(((((((((((((((סתם גל )))))))))))))

הרבה פעמים מסגרת צבאית(במיוחד כל עוד היא טרייה) עושה שוק והלם אצל המתגייסים. סדר היום הנוקשה שיש/מסדרים/פקודות/בלה בלה בלה... באיזה מסגרת את בבית,ז"א קיבלת גימלים או מסיבה אחרת את בבית
לדעתי עליך לשים האצע,ולחשוב מה בדיוק מציק לך? וגורם להרגשת איכסית. האם התפקיד?הבסיס? כל דבר אחר. 1.סתם גל יקרה:אני מציעה שתגשי לגורמים בבסיס כגון:משקית ת"ש/מפקדת אישית. ופשוט תדברו על זה. שאלה אחרונה: התגייסת בריאה?

סתם גל

New member
ממ... כנסי...

התגייסתי בריאה לגמרי, פרופיל 97, עם מוטיבציה גבוהה ורצון אמיתי לעשות משהו בצבא. הטירונות [קורס מ"כיות, לשם העניין] הייתה באמת קצת קשה, אבל התמודדתי איתה מצוין. בשלב מסוים התחילו לי הכאבים, ומאז המצב רק התדרדר. איבדתי כל אמונה ביחידה שלי, וזאת מכיוון שמלבד מספר טלפונים וביקור אחד [בתקופה של חודש כמעט] לא קיבלתי שום יחס אחר. כרגע אני בבית בגימלים, זאת לאחר שהייתי מאושפזת בבית חולים שבוע, ואני מחכה לאבחנה של הרופאים והתחלת טיפול פיזוטרפי וכיוצא בזה. [חשוב לי לציין שהסיבה שאני בבית היא לא נפשית, לפחות בתחום הזה אני מצליחה לשמור על עצמי אופטימית ומחוזקת, בזכות החברים והמשפחה..:) ]

shanis

New member
מבין אותך

מבחינת ביקורים של אנשים ביחידה, גם כשאני נפצעתי ושכבתי 3 חודשים בבית הבראה אף אחד מהיחידה לא ביקר אותי (למרות שהייתי קצין ומפקד ביחידה). יותר מזה, המפקד שלי היה מספר שהוא בא לבקר אותי למרות שזה היה רחוק מהאמת. כשהשתחררתי אפילו לא ידעו ביחידה שקצין ביחידה שלהם השתחרר. אין מה לעשות, יש מפקדים טובים ויש מפקדים רעים. לפעמים גם אלה שלא פצועים לא יודעים מה זה להיות פצוע. אין מה לעשות חוץ מלא לתת להם את התענוג של להכנס לדיכאון מזה. מבחינת לשכב בבית, לדעתי את לוקחת את הדברים בצורה קצת קשה. חלקנו הגדול בילינו תקופות לא קצרות בשכיבה במיטה בלי יכולת לזוז (אני אישית עברתי ניתוח לא פשוט שאחריו לא יכולתי לצאת מהבית כמעט 3 חודשים ונאלצתי לשכב במיטה). אני יכול להבטיח לך שכשתחזרי "לחיים" החיים שלך יקבלו פרופורציה אחרת והחוויה שאת עוברת היום תוציא אותך יותר חזקה בעתיד.

עָנת

New member
עכשיו את ברורה יותר../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

עתה אני מבינה שהשהות בבית היא כתוצאה מגימלים בגין האישפוז. מדוע אושפזת? גל חביבה,מצרפת לך שרשור שהנושא זה משקית נפגעים ותפקידה. ובשרשור זה שימי לב,שאת לא היחידה/ובטוחה לא האחרונה, שמרגישה הזנחה מצד הצבא. גל
אני שמחה מאוד שנפשית את חזקה להתמודד עם הבעיות שנוצרו,ואני בטוחה שתנווטי נכון את המשך השירות. מאחלת לך הצלחה.

סתם גל

New member
תודה לך :)

באמת תודה. אושפזתי לאחר ששלושה שבועות "הוזנחתי" [בדרך זו או אחרת] ולאחר בדיקה אצל אורטופד נשלחתי למיון, שם נבדקתי ואובחנתי [עדיין לא בצורה מלאה, מקווה שמחר הרופא יתן לי יותר תשובות לגבי האבחנה]. בכל אופן, האישפוז היה כתוצאה מפגיעת גב שמשפיעה על רגל ימין [בקיצור מאוד.... :) ] תודה לך ענת, באמת. אני שמחה שהגעתי הנה... :)

עָנת

New member
גל, יש לי בקשה אליך../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אנא,אנא ממך,איספי כל חומר רפואי שנוגע לפגיעתך. אם,וכאשר בעתיד(כמובן/לאחר השחרור) תרצי להגיש תביעה למשרד הביטחון,את תעשי לך חיים קלים,כי כל החומר הרפואי ברשותך,ואת לא תצטרכי להתרוצץ למצוא אותו . תודה
לי
אני לא עשיתי משהו מיוחד.
לך בכל אופן

סתם גל

New member
זאת העצה הכי שכיחה שקיבלתי:)

אני אכן אוספת כל מסמך רפואי, תאריך של בדיקה, ואפילו כל אישור הכי קטן של גימלים. [כרגע אנחנו מחכים שיעבירו אליי את המסמכים הרפואיים שעוד נמצאים ביחידה ששירתי בה, אבל גם הם יגיעו בשלב זה או אחר.] אני באמת מעריכה את התשובות והמענות. זה באמת עוזר, תודה:)

למעלה