שלום!:)

ThespisiT

New member
שלום!:)

אני רוצה לנגן את השיר "מה אכפת לציפור", אבל נתקלתי באקורדים קשים במיוחד (לי לפחות. אני לא מכירה אותם), ורציתי לברר האם קיימות גרסאות פשוטות יותר לשיר הזה. תודה רבה!

למה שלא...

תגידי את שמות האקורדים שסיבכו אותך ובעזרתם האדיבה של חברי הפורום תלמדי אותם? לדעתי עדיף לנסות ללמוד משהו חדש ולהיתקל בקשיים מאשר להתפשר על גירסה קלה יותר...

ThespisiT

New member
כי הם רבים מדי...../images/Emo4.gif

בכל אופן, יש משהו בדברייך, ואני בהחלט עושה זאת בדר"כ כדי ללמוד עוד, אבל כשאני פוגשת בכמות כה רבה של אקורדים בלתי מזוהים זה קצת...מתסכל. אבל הנה הרשימה בכל זאת: Edim6 F/G Em/B Ddim7/F C/E

Liran G

New member
הנה הפתרון..

Edim6 - מי, סול, סי במול, דו F/G - סול , לה, דו Em/B - סי, סול, סי Ddim7/F - פה, פה, לה במול, סי C/E - מי, מי, סול אם עשיתי טעויות שמישהו יתקן בבקשה..

ofirshw

New member
כל ה- slash chords שלך לא נכונים

אקורד X על באס Y לא אומר שהצליל הבסיסי של A מושמט. כך התיקון: (מלמטה למעלה) F/G - סול, לה, דו, פה Em/B - סי מי סול סי Ddim7/F - פה להb דו רה (פה) C/E - מי סול דו (מי)

ofirshw

New member
תיקון משפט

"אקורד X על באס Y לא אומר שהצליל הבסיסי של X מושמט"

אלטרנטיבות

לפי הסדר שרשמת: C7 F Em Fm C ואגב - לגבי סדר הצלילים: הצליל היחיד שחייב לשמור על מקומו באופן תקני הוא הבס. באחרים יש חופש תלוי מוסכמות סגנון (הולכת קולות וכו')

NecroWizard

New member
אולי אני טועה, אבל

לפי שיטת הרישום הזו של האקורדים בEdim6 הדו צריך להיות דיאז ולא בקר. עפ"י שיטת רישום זה אין התייחסות לסולם עליו בנוי האקורד, אלא למרווחים עצמם. אם היה מדובר בדו בקר היה צריך לכתוב Edimb6. אם טענתכם שהסקסטה הטבעית שנוצרת עפ"י הסולם היא סקסטה קטנה, הרי שטיעון זה לא מתקבל מכוון שצורת רשום זו לא מתייחסת לסולם כלל. לדוגמא, Am6 יהיה לה דו מי פה #, ולא לה דו מי פה, על פי הסולם המינורי הרגיל.

למעלה