שלום!

Cephissus

New member
כן:

כמוני / כמותי כמוך / כמותך (זכר) כמוך / כמותך (נקבה) כמוהו / כמותו כמוהה / כמותה כמונו / כמותנו כמוכם / כמותכם כמוכן / כמותכן כמוהם / כמותם כמוהן / כמותן

רן88

New member
לא נכון

מספר ההברות כמספר התנועות. בנקבה יש רק צירה (או סגול, אני אף פעם לא מבדיל) ב-א' ופתח (או קמץ, כנ"ל) ב-ל'. שווא לא נחשב כתנועה.

uriozmor

New member
image of me צודק

ב"אליך" הנקבי יש שלוש הברות. אתה שוכח את החיריק ביו"ד. ההגייה היא אלַיִךְ.

RonenYi

New member
שאלה בשווא נע

"שלושה", "כמותכם", "שלחתם", "ספרים": כל אחת מהן היא בעלת שתי הברות? שלו-שה? כמו-תכם? "שלח-תם"? ספ-רים? הוגים את השווא הנע כתנועת e, לכן ניתן להתבלבל ולחשוב שזו הברה בפני עצמה, כך: "ס-פ-רים". הערכתי, כל אחת מהן היא בעלת שתי הברות בלבד.

uriozmor

New member
הבהרה

שווא נע הוא תנועה חטופה, ולכן לצורך חלוקה להברות הוא נחשב לתנועה לכל דבר. אין לזה קשר לאופן הגייתו, כי ההגייה של היום לא תמיד מבדילה בין שווא נח לנע, אלא במעמדו בתוך המילה.

Image of me

New member
עד כמה שידוע לי, שווא נא אינו נחשב

לתנועה לצורך חלוקה להברות, וזאת פעם ראשונה שאני שומע אחרת. גם תנועה חטופה (חטף-פתח, חטף-סגול, חטף-קמץ) אינה נחשבת לתנועה לצורך חלוקה להברות.

lahav4

New member
חלוקה להברות

איננה עניין אקוסטי-פונטי, אלא תיאורטי טהור. תודה לאל יש תיאוריה מתאימה לכל אחד מכם, כך ששניכם צודקים.

uriozmor

New member
שווא נח

באמת אינו נחשב, כי הוא אפס תנועה. דיברתי על שווא נע, בהתאם לשאלה של רונן, ולא על שווא נח. תנועה חטופה נחשבת - כשמה - כתנועה חטופה, כלומר מתחשבים בה גם מתחשבים בחלוקה להברות. עניין השווא הוא מעט סבוך משנראה, כי במסורות ההגייה השונות יש לשוואים ביצועים שונים ומעמדות שונים, וחוץ מזה יש הבדל בין שאלת מוצא השווא, שאלת מעמדו (נח או נע) ואופן הגייתו.

Image of me

New member
כן, דיברתי על שווא נע

אני רואה מה אני כותב. בדרך כלל
בכל מקרה נראה לי ש-lahav4 פתר לנו את הסוגיה.

uriozmor

New member
סליחה

כתבת "נא" ולא "נע", ואלי בגלל זה טעיתי. בכל מקרה, לסיכום - שווא נע נחשב לתנועה ויוצר הברה חטופה, שהיא הברה פתוחה קצרה.

Image of me

New member
אה, אז זה אחד מהמקרים שבהם אני לא

רואה מה אני כותב. ולעצם העניין - לפי מה שאני למדתי, שווא נע אינו יוצר הברה. כך מלמדים בבית הספר. בוא נסכים שיש שתי תאוריות שונות וחבל על הוויכוח.

uriozmor

New member
כרצונך

אני לא מכיר את הגישה הזו, וגם מבחינת ההיגיון של הלשון תנועה חטופה היא תנועה, ולכן היא יוצרת הברה לעצמה - אבל באמת חבל על הוויכוח. בוא נשאיר את זה כך בינתיים.

אסופית02

New member
חלוקה להברות

מפתיע מאוד. מלימודיי האקדמאים ומספרי הוראה ידוע לי ששווא נע כשווא נח לעניין חלוקה להברות: שניהם מצטרפים לתנועה. שווא נע פותח הברה, ואילו שווא נח סוגר הברה. הכלל הוא: מספר ההברות במילה כמספר התנועות.

uriozmor

New member
סדר

שווא נע אמנם פותח הברה, אבל אינו מצטרף לתנועה אחרת אלא יוצר הברה לעצמו. שווא נח, שהוא למעשה אפס תנועה, מצטרף לתנועה שקדמה לו וסוגר את ההברה שלה. יש ביניהם אפוא הבדל עקרוני בחלוקה להברות: שווא נע נחשב לתנועה, ושווא נח נחשב לאפס פונטי.

למעלה