שלום!

DragonGirl13

New member
שלום!

אני בכיתה י"א עכשיו והגיוס שלי מתקרב. אני לומדת פיזיקה וגנתיקה חמש יחידות וכמובן גם אנגלית ומתמטיקה חמש. הייתי רוצה לדעת איזה אפשרויות יש לי בצה"ל חוץ מעתודה? איזה מקצועות ובאיזה תחומים? ואם אני אמשיך איזו שהיא למידה בזמן צה"ל?

Radio girl2

New member
יש לך את מסלולי שחקים/תלפיות/

חבצלות שכוללים לימודים... אני לא יודעת בדיוק איזה. בקורס טיס ולפי מה שהבנתי גם בחובלים, את משלימה תואר, אין לי מושג במה. בעקרון, לפי הצו הראשון שלך כבר יתנו לך תפקידים במנילה, וזה לא בהכרח קשור למגמות שאת לומדת. לדוגמה, לא כל מי שלומדת ביולוגיה תקבל אשכול רפואה במנילה. אבל חכי, יש לך עוד זמן. אף אחד לא יכול להגיד לך מעכשיו איזה אפשרויות עומדות בפניך, כי נכון להרגע, הכל פתוח.

reichman

New member
לימודים בצבא

תלפיות, חבצלות, טיס וחובלים הן האופציות של תואר בצבא ללא עתודה. תלפיות זה של מפא"ת (גוף טכנולוגי במשהב"ט) וחה"א, חבצלות זה של חמ"ן.

ואני עדיין לא מבינה../images/Emo184.gif

למה את מודאגת מעכשיו! חכי עוד שנה שתגיע לך המנילה ואז תחליטי, סבבה?? כי "כשמגיעים לגשר, חוצים אותו
"

לא נכון!!

הדברים הטובים באמת לא קשורים למנילה, ואם היא רוצה להגיע לתלפיות לדוגמא, כדאי שהיא תדאג להימצא במערכת שלהם.

Butza

New member
אוי, הגישה.

ממש מרגיז לשמוע אותך ככה. גם אני ביא' ואני חושבת על הכיוון בצבא. לאנשים שיש העתניינות בתחום מוסים חשוב לדעת לאיפה הם יגיעו, ובכלל- יש אנשים שזה חשוב להם מראש. זאת שאלה ממש לגיטימית, אני לא רואה סיבה לגישת אנטי שכזו.

pti4ka

New member
בואי אני אסביר לך משהו

קודם כל, כיתה יא' זה באמת דיי רחוק, יכול להיות שהיא לא עשתה אפילו את הצו הראשון שלה עדין, ככה שאין לה אפילו בסיס היא יכולה ללמוד כל מה שהיא רוצה 5 יחידות, אבל הקב"א שלה והדפ"ר שלה לא ישקפו את זה, וצה"ל אכן יסתכלו על זה. יש לי חברה שמרחיבה כל מקצוע אפשרי [בגדר הגזמה כמובן] אבל ביררו לה קב"א והוא לא היה גבוה במיוחד, [48] ככה שזה סגר לה כמה דלתות בצ"הל.. :( כל עוד הבחורה ששאלה את השאלה לא יודעת בכלל את הנתונים שלה.. לא קיבלה אפילו מנילה, שלא נדבר על זה שהיא בכלל לא מופיעה במאגר הנתונים של הצבא, היא לא יכולה לדעת מה מצפה לה.. כל התהליכים האלה יתחילו בסוף כיתה י"א, תחילת י"ב.. כל מה שנותר לה הוא רק לחטט באתרים של צה"ל לראות פחות או יותר מה מצפה לה

Butza

New member
אני מסכימה,

אבל לפי דעתי זה רק מועיל שהיא שאלה משום שיש כאן הרבה אנשים עם המון ידע, זה בדיוק המקום לברר על מה שמעניין אותה.

DragonGirl13

New member
אני כבר עברתי צו ראשון

אני יכולה לדעת כבר את הקב"א שלי איך שהו? ו-סליחה על הבורות, אבל מה זה קב"א? אני פשוט מתאניינת באפשרויות שלי...

reichman

New member
קב"א = קבוצת איכות

נקבע בצו ראשון על סמך המבחנים שאת עושה (ויש אומרים שנתונים אחרים, שהם לא ידועים). קב"א 56 זה המקסימלי, והמינימלי זה איפהשהו באמצע ה-40. הסטנדרט הכי גבוה של קב"א (ככל שאני יודע) הוא 54, והוא מספיק לשחקים/חבצלות, טיס ותלפיות. נראה לי דרוש קב"א 51 בשביל קצונה.

SSOTL

New member
את לומדת עברית?

כי אם את לומדת את כל אלה את אמורה לדעת שגנטיקה זה עם ט' ולא ת' (למרות שזה כאילו לועזי...) אבל מי לעזאזל כותב גנטיקה עם ת'?!:)

crazygirl16

New member
אם כבר החלטת להעיר

אז קשה לי שלא להוסיף טעות חריגה יותר שלה.. מתאניינת במקום מתעניינת.....

למעלה