שלום

שלום

שלום אני חדשה פה ואני צריכה עזרה ביתי בת 6 וחצי כיתה א אובחנה כadhd ומקבלת רטלין 20 LA מ"ג שוקלת 21 קילו מזה שבוע וחצי על פניו ניראה שהרטלין עוזר לה בכיתה ובלימודים היא ילדה מקסימה אבל יש לה ימים שפתאום כאילו ניכנס בה דיבוק היא מאבדת שליטה מרביצה [גם למורים] בפעם האחרונה היא זרקה כיסא על המורה ולקח כחצי שעה לבעלי [שבא בריצה לבית הספר] להרגיעה אותה אחר כך היא נורא מצטערת אני מאוד חסרת עונים אצלינו בבית אין אלימות ואני לא יודעת מאיפה זה מגיע ולאן לפנות לעזרה לפי מה שהבנתי הנרולוגים לא מתעסקים עם בעיות התנהגות

תתעודדי יקירה..

ראשית את לא לבד, זה אולי יעודד אותך קמעה, אבל איך אמרו החכמים: "צרת רבים נחמת שוטים", הבת שלי בן 6 בגן חובה ואותה סיטואציה הייתה לי איתו ביום שישי, הוא נוטל ריטלין 10 מ"ג שפג לאחר כשלוש שעות וחצי, הוא פשוט זרק כיסא על הסייע גננת שלו בגן, פשוט ככה כמו בהתקף "אמוק" זה אולי עצוב אבל גם אני סובלת לא מעט מנחת זרועו, הוא שרט אותי בשבוע שעבר ולאחר מיכן חיבק ונישק אותי ואפילו בכה ואמר שהוא מצטער, דיברתי עם הפסיכולוג התנהגותי שמטפל בו שהוא בעצם פסיכולוג ילדים, הוא טוען וגם הנוירולוג טוען שמדובר "בריבואנד" קטונטי מלדעת כי ממש פרט לבני אין לי ידע לגביי ילדים אחרים, נסי לדבר עם הפסיכולוג במידה והיא מטופלת אצלו אני מאמינה שתהינה לו תשובות ברורות יותר ולבטח ליושבי הפורום תהינה תשובות טובות יותר.. בהצלחה ותהיי חזקה

spidergirl

New member
כדאי לפנות לפסיכיאטר ילדים

שידע לעשות אבחנה מבדלת. לרוב מספיק טיפול התנהגותי ולפעמים צריך תוספת תרופתית כמו ריספרדל

ברוכה הבאה, ניבה../images/Emo140.gif

פעמים רבות, להפרעת הקשב וריכוז ADHD, נלוות בעיות התנהגות והתפרצויות זעם. מאחר ואת מתארת כי הילדה מתפרצת גם בשעות הטיפול התרופתי, יכול מאוד להיות כי המינון שהיא מקבלת הינו מינון נמוך מדי. ממליצה לך לבדוק את הנושא עם הרופא/ה המטפל/ת. בנוסף, כאשר יש בעיות התנהגות נלוות, מומלץ מאוד לפנות לטיפול אצל פסיכיאטר ילדים המתמחה בADHD, מאחר שהם אלו היכולים לאבחן בבהירות ולהמליץ כיצד לטפל. ברצוני גם להדגיש כי הטיפול התרופתי לבדו, אינו מספיק. יש לוודא טיפול מערכתי הכולל בין השאר, טיפול התנהגותי.

liat555

New member
אלה בקשר לשאלה הנ"ל

האם יתכן שיופיעו התפרצויות כאלה לאחר נטילת התרופה כלומר שלפני הרטלין לא היו תופעות של מכות והתקפי זעם אבל לאחר תחילת השימוש בתרופה הן יתרחשו? מקווה שהנתם מה זה ריבאונד?

ריבאונד

זה פרק זמן אחרי שנגמרת, או נחלשת השפעת הרטלין. ב"כ נמשך חצי שעה-שעה. יש אנשים שזה ממש קל אצלם. יש כאלו שנראה שהם "דוחסים" את כל ההיפריות שנעלמה ב 4 השעות הקודמות לחצי שעה הזאת. ויש כאלו שיש להם כאבי ראש או עיפות, או עצבנות בזמן הזה. מאוד אישיי. להבנתי, אם יש ריבאונד חזק, יכול להיות תופעה של התקפי זעם שלא היו קודם בתוך התחום הזה. אם זה מעבר לזה, רטלין במינון נכון לא אמור לעשות את זה, ואז צריך לבדוק אם יש גורם חיצוני לכך שהתחילה התנהגות כזו, או אם המינון מתאים.

zivadina

New member
הריבאונד לא קשור למינון הריטלין

אלא נובע ממעבר חד של הגוף ממצב "יש ריטלין" למצב "אין ריטלין". השינוי הפתאומי הזה, אשר בולט בעיקר בתום ההשפעה של ריטלין "רגיל", גורם להיפריות או כעס מוגברים. הפתרון הוא או לעבור לריטלין ארוך טווח יותר (SR, LA או קונסרטה), או, אם לא מעוניינים לעבור לכדור שמשפיע יותר זמן, מוסיפים מנה קטנה של ריטלין "רגיל" לפני תפוגת המנה הקבועה. באופן זה ממתנים את היעלמות הריטלין מן הגוף ומונעים את הריבאונד.

אבל, בלי קשר לריבאונד

מינון לא נכון יכול לגרום לעצבנות, ולכל מיני התנהגויות, כי זה ממש ממש לא נעים...

liat555

New member
אשמח אם תעזרו לי לחשוב בקול

ראשית אספר שוב את סיפורי בני בן 5 ו10 חודשים עבר איבחון לפני חודש וחצי ובעל adhd הוא לומד יום לימודים ארוך , לכן רשמה לו דר' פומרנץ ממכבי - להתחיל ישר בקונצרטה. במכבי לא אישרו לי לקנות את התרופה כי הוא עוד לא בן 6 לאחר שיחה עם דר' פומרנץ הוחלט להתחיל ברטלין רגיל 10 מג' וביום שבת הקרוב אנחנו נתחיל עם חצי כדור לשבוע ואחר כך נעלה לכדור שלם , לפי הוראת הד'ר. אני מאוד מבולבלת וחוששת ש....נניח שהכדור טוב עבורו , אבל זה רק ל3-4 שעות והוא יכול לעבור ממצב של רטלין בגוף ללא בצורה לא נעימה לסביבה , והסביבה היא החטיבה הצעירה. אחרי איזה פרק זמן של נטילת רטלין רגיל עוברים לשאר סוגי הרטלין? חברה אני זקוקה לעידוד, אני מאוד מפחדת , למרות שאני משוחחת איתו ואנו קוראים את הספר "שלי הצב ההיפראקטיבי" והוא כבר מבקש שניתן לו את התרופה כדי "שאני לא ישכח שאסור. להרביץ" מתוק שלי.

zivadina

New member
לא כל הרופאים נוהגים כמותה

יש רופאים שאחרי שהם מוודאים שהריטלין לא גורם לתופעות לוואי קשות לילד, עוברים ישר לריטלין ארוך טווח, בלי קשר לגיל. כל אמצעי הזהירות המוגזמים האלה שייכים לדור הישן של נוירולוגים..... בכל אופן, אפשר גם לעבור לריטלין SR שנקרא 20 מ"ג, שהוא שווה ערך למנה של 8 מ"ג אשר מחזיקה עד 8 שעות. ...והילד נשמע באמת מתוק ועם הרבה מוטיבציה לשלוט בחייו. תבואי אלינו להתעדכן תמיד, כי לנו יש את היועצים הכי מעודכנים. היום בערב נפתח את שרשור השאלות לד"ר מנור, אשר מטפלת וחוקרת את ה-ADHD. אני מציעה לך לשאול אותה את שאלתך, ולציין גם את משקל הילד. כפי שאני מכירה את ד"ר מנור, היא לא תדבר נגד הרופאה שלך, אלא רק תיתן רמזים...

liat555

New member
הבעיה לא אצל הרופאה אלה במכבי

שסרבו למקור לי את הקונצרטה שלחנו את הנתונים למכבי וזה עלה לרופא המחוזי והוא לא אישר את לקיחת הקונצרטה לפני גיל 6 אני חושבת שאחרי שנתחיל לקחת רטלין רגיל שבוע שבועיים אני אבקש מדר' פומרנץ שתעביר אותנו לרטלין ארוך טווח מה יותר ארוך הla או sr?

liat555

New member
סליחה לא שמתי לב לתשובה שלך

אני מבינה שה sr הוא ל8 שעות וזה מצויין בשביל הבן שלי מקווה לטוב

zivadina

New member
ריטלין LA לעומת SR

שני הכדורים משפיעים עד 8 שעות. הריטלין LA נחשב כדור טוב יותר מן הריטלין SR. יש לו פחות תופעות לוואי, כנראה בגלל פיזור אחיד יותר בדם. הייתרון של ה-SR הוא בכך שהוא מסובסד באופן מלא, כי הוא בסל התרופות, ולכן עולה רק בסביבות 12 ש"ח לחפיסה. לעומתו, ה-LA עולה במכבי בסביבות ה-100 ש"ח לחפיסה, ובשאר הקופות בסביבות ה-150 ש"ח. יש ילדים שה-SR בפרוש לא טוב להם, ויש ילדים שהוא טוב להם. לשיקולך.

liat555

New member
ושאלה נוספת קטנה

אני מניחה שהרפאה להפרעות קשב של מכבי רק עושה איבחון ?! אנו גרים באזור נתניה , האם אני צריכה לחפש נוירולוג או פסיכיאטר להמשך מעקב וטיפול? פשוט במרפאה שם הם עונים לטלפונים רק 3 פעמים בשבוע וקשה להשיג אותם

zivadina

New member
הרופא המאבחן צריך גם לעקוב

בדרך כלל עושים מעקב תכוף יחסית אחרי האבחון, ואחרי שמתייצבות התגובות, מגיעים פעם בחצי שנה או שנה למעקב. את מרשמי ההמשך נותן רופא המשפחה.

למעלה