תגובה.
1.אותם קומץ אנשים בעלי כוח, הם אנשים שנבחרו ע"י מערכת הבחירות שלנו, בצורה דמוקרטית, וככה זה בדמוקרטיה: מה שהרוב מחליט הוא מה שיהיה. לפעמים הנבחרים שאתה בחרת מנצחים, ולפעמים לא. כשאותם נבחרים שבחרת לא מנצחים, אז אתה יכול להתנגד להחלטות, אך בצורה חוקית בלבד. זה שאתה לא מסכים עם מה שנבחרי הציבור מחליטים ועל דרך פעולתם, זה טבעי ומותר, אך זה לא נותן לך הכשר לעבור על חוקי המדינה, ולהחליט שאתה לא מתגייס. גם אם תהיה טבח בצבא, זה יותר טוב מכלום. 2.זה לא נכון להגיד שאכפת לי רק מחיי ישראלים. אך צריך לזכור לאיזה עם אני שייך, ובסופו של דבר ה"כיבוש" הזה לא נעשה כדי לפגוע בפלשתינים, אלא כדי להגן על אזרחי מדינתי. הוא פוגע בהם משום שמצד אחד,הם לא תומכים בפגיעה בישראלים, אך מצד שני הם גם לא עושים דבר כדי להפסיק את הפגיעה. כשלא יהיה איום על חיי ישראלים, גם לא יהיה "כיבוש". המחסומים האלו זאת הדרך היחידה למנוע כניסה של מחבלים. האם אתה מעדיף להוריד את המחסומים, אך לא לצאת מהבית, מחשש שהנסיעה הבאה שלך באוטובוס לבי"ס תהיה גם האחרונה, או מחשש שהבילוי הבא שלך עם חברים בפאב יגמר בבי"ח? 3.הפתרון יהיה רק פתרון מדיני, שיושג ע"י הדברות עם ההנהגה של הפלשתינים. הרי על כל אחד שיבין שלא כל הישראלים באמת רוצים להעיף את הפלשתינים מהארץ הזאת, ישנם עוד עשרות ומאות שמבינים דברים אחרים, משום שזה מה שהמנהיגים שלהם משדרים להם.וכבר נוכחנו לדעת שההנהגה שלהם לא ממש עושה משהו כדי למגר את הטרור הזה(ואף יותר מכך). 4.הבעיה הכי גדולה שלי עם פעולות מהסוג שאתה עושה, היא שאי אפשר לעשות אותם ללא שינוי או אפילו ניסיון לשינוי מהצד השני. וכשההנהגה שלהם לא עושה שינוי, אין שום סיכוי שזה ייגמר. זה מאוד יפה והומני וזה גם מצטלם טוב בטלוויזיה, אבל זה לא פרקטי במציאות שבה אנחנו חיים. אתה צריך להבין שמדובר פה בהחלטות של חיים ומוות. זה לא משחק ולא פסטיגל. 5.אל תשכח, שלמעגל הדמים הזה יש עוד גורמים חיצוניים, שמלבים בדרכים משלהם את האש. ישנן עדיין מדינות ערביות שלא השלימו עם זה שאנחנו חיים בארץ הזאת. הם מתייחסים אלינו כאל "הישות הציונית", ובאמת, כל מה שאתם מבצעים, אולי מעלה גיחוך קל על שפתיהם. מה רע להם שאפילו אצלנו, בעם שלנו, יש להם מישהו שמבצע בשבילם את העבודה? 6.סתם במקרה, אני קורא עכשיו ספר על מחבלים מתאבדים שלא הצליחו לבצע את פיגועיהם ונשארו בחיים. כדאי שתקרא מה שכתוב שם. תגלה שישנן סיבות רבות למה שגורם לבן אדם ללכת ולהתאבד, ולהרוג איתו עוד כמה אזרחים בדרך. נכון, היאוש הוא אחד מהגורמים, אבל יש עוד רבים: לחץ חברתי, רצון לטהר את שמך או שם משפחתך, אמונה דתית. קטונתי מלהבין את כל אורח חייהם של המוסלמים אך הבנתי שיש כאן יותר מייאוש. ברור לי שהיאוש משמש אולי כזרז לפעולות ההתאבדות, אך האם הוא הדבר היחיד שגורם לכך? שידור מסר חריף מצד ההנהגה שלהם, בנוסף ל"סגירת הברז" לארגוני הטרור שכבר קיימים אולי תצליח להוביל לשינוי. ואז, כשיהיה שינוי גם אצלהם, לא תהיה לי בעיה לתמוך בהפסקת ה"כיבוש". זכור לי גם מקרה שמחבל אמר, לאחר שנתפס, שפעולות השמאל במדינתנו נתנו להם כוח להמשיך בהתנגדותם. למה? כי הם רואים שחוזקו הנפשי של העם היהודי אינו כ"כ חזק כמו שהם חשבו ולמדו. דבר אחרון. אני באמת מאמין שהמפתח לשינוי נמצא אצל המנהיגים שלהם. אנחנו כבר הוכחנו ואנחנו אומרים את זה בפה מלא שפנינו לשלום. אם ההנהגה הפלשתינית תחליט ששמים לזה סוף, זה באמת יכול להיגמר בהסכם דו צדדי, ואני אפילו מרשה לעצמי לפנטז על דבר כזה, עכשיו כשאבו-מאזן בשלטון. אני מקווה מאוד שלא אתאכזב.