שלום :)

Tomer12323

New member
שלום :)

שלום, שמי תומר ואני בן 15. אני פציפיסט. אני מאמין באי אלימות בכל המקרים. אני מאמין בשלום בין כל העמים והאנשים בעולם :) אבל, כמו שאתם בטח מבינים,עוד שנתיים (או משהו כזה) אני אמור להתגייס. רוב הסיכויים שאני לא אתגייס. אבל חשבתי לעצמי: האם בזה שאני לא מתגייס אני עוזר לפלסטינים באיזושהי דרך? לעולם טוב יותר של שלום ואהבה? אני אתן דוגמא : אני צימחוני. ולפי הסטטיסטיקה ישראלי אוכל כ4000 בעלי חיים בחייו. ככה שאפשר להגיד שאני מציל כ4000 בע"ח (לא ממש מציל, אלא מונע מהם להיוולד לחיים של סבל) אבל האם זה שאני לא מתגייס עוזר במשהו? הרי אני יכול להשפיע רבות על האנשים שמשרתים בצבא (לטובה). לעומת זאת, זה שאני לא מתגייס מונע ממני לעזור או להחמיר באיזושהי דרך. מה דעתכם על השאלות שצצו פה? אשמח אם תענו. תומר.

Alexco

New member
תגובה

זה לא מאוד מדוייק- אמנם על פי הסטטיסטיקה הישראלי הממוצע אוכל כ 4000 בעלי-חיים אך כפרט בודד אינך מציל אפילו לא בעל חיים אחד, משום שהצריכה של אלפי בעלי החיים היא לאורך עשרות שנים ולכשעצמה בלתי מורגשת. אך משום שאתה חלק מציבור גדול (אשר מוערך בכ 8% מהציבור הישראלי) אכן יש שינוי מהותי ב"ייצור" בעלי החיים, אשר אתה תורם לו את חלקך, שהוא כאמור כ 4000 בעלי חיים. דוגמה אחרת תהיה הצבעה לכנסת, בה ברור שלפתק הבודד אין השפעה, אך לקבוצה של אנשים שמצביעה באותו דפוס, יש השפעה גדולה. באותה מידה אתה לכשעצמך אם לא תתגייס כנראה שלא תהווה שינוי אדיר (בהנחה שאם תתגייס זה יהיה לתפקיד שאינו בעל חשיבות מיוחדת) אך משום שאתה חלק מקבוצה הולכת וגדלה יש לכך חשיבות, או כפי שניסח את זה קאנט, חיה את חייך כך שיהיו כחוק טבע כללי. אם אתה כבר בכיתה י' אני מזמין אותך ליצור קשר עמי אם ברצונך לקחת חלק בקבוצה מאורגנת של בני נוער שנמנעים משירות בצבא או בשטחים כהתנגדות לכיבוש האכזרי. לקבוצה יש כוח השפעה שגדול יותר מאשר כל פרט בה בנפרד.

krembo1vanil

New member
קחו את עצמכם בידיים!

אני מקווה שמותר לכתוב פה דברים שהם נגד הפציפיזם... איפה אתה חושב שאתה חי? אותו "כיבוש" שאתה מדבר עליו, זה אולי הכיבוש שהציל את חייך בלי ידיעתך. מה לעשות, שהחברה וההנהגה הפלסטינית החליטו לא להילחם בטרור שיוצא מתוכם. אני חושב שאם הם לא עשו משהו כדי למנוע אותו, אז זוהי הברירה שלנו ואנחנו צריכים להגן על עצמנו.אתה מכיר דרך יותר טובה? אתה (או מישהו מהפורום הזה) היה רוצה לקחת אחריות על מספר הפיגועים ומספר הנפגעים שהיה לנו ללא אותו "כיבוש"? וברצינות, לכל מי שיקרא את ההודעה הזאת, ובמיוחד לחברה הצעירים יותר שלא התגייסו עדיין(בתקווה שלא יורידו לי את התגובה הזאת): אם אתם רוצים לשנות משהו, תעשו את זה בדרך הנכונה - תתגייסו, וכשתגיעו להיות גם מפקדים בצבא(כן זאת לא בושה) תשנו מה שאתם יכולים. בזה שאתם לא מתגייסים אתם רק מחלישים את כוחו של העם שלכם, ולא משנים שם דבר.

p i g

New member
להחליש את הכוח של העם הפשיסטי

הזה נשמע לי מצויין! אין דבר כזה שינוי מבפנים. הכיבוש הוא אקט גזעני ואי שוויוני בעליל זה לא יעזור לאף פלסטיני חף מפשע שאני יעמוד במחסום ויברך אותו בברכת בוקר טוב ורק אחרי זה יבקש ממנו תעודות מעבר. בין חייל אומנם יותר נורא ממני שירק לפלסטיני (שוב חף מפשע) בפרצוף ורק אחרי זה יבקש תעודות מעבר. האקט נעשה גם ככה. הנחמדות שלנו והשינוי שלנו, הם להלחם לצידם של הפלסטינים לחופש שמגיע להם בדיוק כמו שליהודים מגיע (ולא אני לא הולך להתפוצץ עכשיו). ישראל עוכפת על אלפי אם לא מליוני זכויות אדם ביום ואפילו על כאלה שהיא בעצמה חתמה לשמור עליהם. ישראל היא הכובשת, מדינה כובשת היא מדינה גזענית. צריך לנפץ לישראל תפרצוץ כמה שיותר מהר ועל כן להחליש את הכוח של העם נשמע לי מצויין. נ.ב תומר אתה מוזמן להצטרף אלינו למכתב השמיניסטים החדש כמו שאלכס אמר, אנחנו נשמח לעזור לך בכל שאלה.

krembo1vanil

New member
תגובה

זה מאוד יפה שיש לך דעה כל כך מוצקה, אם כי אני חייב להגיד שמה שכתבת די מטריד אותי. שאלי את עצמך:1.האם הכיבוש הזה נעשה כדי לספק לישראל איזשהו יצר של שליטה? 2.אין לי ספק שרוב הפלסטינים חפים מפשע, אך איזו דרך את מציעה להתמודד עם הטרור, שהוא איום קיומי שגבה קורבנות רבים(שגם הם, רובם היו חפים מפשע ז"א לא חיילים אלא אזרחים)? 3.אני מוכן לחתום עכשיו על הסכם שלום עם ההנהגה הפלשתינית, אך אני מאוד חושש שלא תהיה להם דרך ליישם אותו. כמה פעמים כבר נעשו הסכמים והם הופרו? כמה פעמים נוכחנו לדעת שהיחס של ההנהגה הפלשתינית אל הטרור הוא במקרה הטוב העלמת עין, במקרה הרע-שימוש בטרור כזרוע מבצעית? לסיכום(למרות שיש עוד הרבה מה לומר) ה"כיבוש" הזה שכל כך שנוא עליכם הוא האקט המתבקש לאור הנסיבות הקיימות (שחלקן הזכרתי קודם) ואם יש לך או לכל מי שיקרא את התגובה הזאת דרך אחרת אני אשמח מאוד לשמוע. ודרך אגב אני מאוד מקווה שזה ישתנה עכשיו כשיש יו"ר חדש לרשות...

Omri Evron

New member
נראה שאתם שוכחים משהו

אתם מציגים את הכיבוש כמעשה אחרון שבה כמענה היחידי האפשרי לטרור. אבל הכיבוש היה קיים 20 שנה לפני האינטיפאדה הראשונה, ובמשך כל התקופה הזו ישראל לא עשתה דבר בכדי להעניק לפלסטינאים עצמאות. זה אומר שבכיבוש לא נועד להגן מפני הטרור. זה כבר 2005, והכיבוש, המחסומים והחיסולים לא הצליחו למנוע את האלימות. זה לא משנה שיש לנו את אחד הצבאות החזקים ביותר בכל העולם, עם צוללות, מטוסים, טילים ונשק להשמדה המונית, הוא עדיין לא עהכניע את הטרור של אוכלוסייה ענייה חסרת עמצאי לוחמה טכנולוגיים. אז למה אתה חושב שהכיבוש כן יפסיק את הטרור למרות שהוא לא הצליח לעשות את זה עד עכשיו? אתה רוצה לדעת מה היא האלטרנטיווה? מצוין. האלטרנטיווה היא פטרון הבאיות שגורמים לטרור. כי הרי אתה מסקים איתי שאדם צריך להגיע למצב מאוד מאוד קיצוני בשביל להתאבד ולהרוג אחרים יחד איתו. אז למה יש טרור? אנחנו יודעים למה אנחנו השתמשנו בטרור נג בריטים וערבים חפים מפשע (ואל תמציא סיפורים אחרים, המדינה הזו הוקמה על גב ארגוני טרור)- בכדי לזכות בעצמאות לאומית. שתי האינטיפאדות פרצו כי הפלשתינאים התייעשו מכך שממשלת ישראל תסיים את הכיבוש ותיתן להם עצמאות. כלומר, שהסיבה לטרור הוא הרצון לעצמאות לאומית- ומה שמונע אותו זה הכיבוש (כמו הכיבוש הבריטי). לכן הדרך הייחידה למנוע את הטרור היא לסיים את הכיבוש ולתת לפלסטינאים מדינה עצמאית בגבולות 1967. כל עוד אתה שומר את הכיבוש, ההשפלה והדיכוי, אתה מעצים ומזין את הטרור. מה אתה חושב שהאנשים שרואים את דחפורי צה"ל הורסים להם את האדמות שמהם הם מאכילים את משפחותיהם בשביל לבנות התנחלויות חושבים? והאנשים שהדחפורים האלו הרסו להם את הבית כחלק מאונש קולקטיבי למרות שהם לא עשו דבר? והאישה ההרה שלא יכולה להגיע לבית חולים בגלל העוצר והמחסומים? ילד שרואה את אביו מת מאש חיילים כי הוא היה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון? הורים שמסתקלים על הגופות של הילדים שלהם אחרי שחיל האוויר הטיל פצצה במשקל טונה מול בית ספר? לעבור כל יום את ההשפלה כשאתה עובר במחסום בכדי להגיע לעבודה, עד שבונים חומה ואתה לא וכל עוד לפרנס את המשפחה שלך? ואתה, שלא עשית דבר בכדי להגן עליהם מהצבא של המדינה שלך, רוצה להסביר לכולם שזה הכל החרכי והם חייבים לסבול את כל זה בכדי לשמור על הבטחון שלך? ואתה באמת חושב שאלו הפעולות שיובילו לבטחון שלהם או שלך? אלו הדברים שגורמים לטרור. בן אדם לא מתאבד ככה סתם, אלה אחרי שמשהו הוביל אותו לעשות את זה. אתה באמת חושב שאחרי שהפלסטינאים עוברים דברים כל כך נוראים אף אחד מהם לא יעשה משהו וירצה לנקום? לכן הכיבוש וכל הפעולות שנובאות ממנו יוצרים את הטרוריסטים. כמה פעמים כבר חוסלה ההנהגה של החמאס? זה לא משנה, כי כל פעם שצה"ל נכנס לרצועה הוא הורג מספיק חפים מפשע בכדי להבתתיח שיהיה עוד יתום או אב שקול שיחליפו אותם. הדרך היחידה לעצור את מעגל הדמים היא להפסיק את הכיבוש ומייד.

krembo1vanil

New member
באמת היתי רוצה

עשיתי שירות בשטחים וראיתי מצבים שהם ממש אבסורדיים במחסומים, וקיללתי את עצמי על זה אלף פעמים, אבל מה אני יכול לעשות? אין לנו מקום אחר! . אני לא שמח שהמצב הוא כזה. אבל נוכחתי לדעת שאין דרך אחרת להגן על מולדתי. אני לא חושב שהמצב הזה צריך להימשך לעד, וברור שחייבים לפעול במישור המדיני ע"מ למצוא פתרון כמה שיותר מהר לסיכסוך הזה, כי הפיתרון היחיד הוא מדיני. אבל כרגע, זאת הדרך היחידה לצמצם ולמנוע את הנפגעים מעמנו. לפחות לדעתי.

Omri Evron

New member
אתה לא יכול לעשות כלום?

אתה לא יכול לעשות כלום?! ברור שכן! אתה חלק מחברה גדולה שמתרחשים בה דברים משמעותים כל הזמן. הבעייה היא שרובנו לא עושים שום דבר, ולכן קומץ של אנשים בעלי כוח מחתיבים לנו את החיים. אבל אפשר לשנות. אם תקלל את עצמך על מה שאתה עושה במחסומים זה לא יעזור לאף אחד, אנשים עדיין ימותו ויפגעו. הדרך הטובה ביותר בשבלך להגן על בני אדם היא לסייע בסיום הכיבוש ומעגל הדמים. תצתרף למאבק הלא-אלים נגד הכיבוש והדיכוי. יש הפגנות ופעילויות בשטחים ובישראל שאתה יכול להצתרף אליהם. גם אתה רק הכפת לך מחיי ישראלים כדאי לך לעשות את זה. אני יודע שהפלסטינאים שכתפתי איתם זיתים, שטלתי איתם עצים, הפזנתי איתם ודיברתי איתם לא יתמכו בפגיעה בישראלים חפים מפשע. אתה יכול להוות דוגמא שונה לישראלים היחידים שהם רואים- חיילים שמעמללים להם את החיים (גם אם זה בלי כוונה) ומתנחלים אלימים שפוגעים בהם. במקום זה תראה להם שיש ישראלים שונים שהחפת להם מהסבל של הפלשטינאים , ושרוצים שלום ודו-קיום. ככה תוכל לעזור. ובנוסף, אתה יכול לסרב לדכא את שכניך ותרום למעגל הדמים. הכיבוש לא מביא לביטחון, אלא לעוד אלימות שגורמת לעוד אלימות ולעוד שנאה ו... במקום זה, אתה תמחה נגד הכיבוש והאלימות באופן הכי ברור שאפשר. אתה תראה לפלסטינאים שיש ישראלים שמוכנים לצאת כנגד המערכת בכדי למנוע מהם סבל. הם ייראו שלא כל הישראלים הם כמו המתנחלים שגוזלים את אדמותיהם ויורים עליהם. אם הם יידעו שיש עוד ישראלים כמו הסרבנים, אז גם הם יימנעו מאלימות. אתה לא מאמין שזה יעבוד או יגרום לשינוי? אני יוכיח: אחד מחמישת הסרבנים שהשתחרר לפני כמה חודשים (חגי מטר) כיבל מכתב מפלשתינאי כשהוא ישב בכלא. הפלשתינאי היה פעיל חמאס שחשב שכל הישראלים רוצים להעיף את הפלשתינאים ממולדתם ולהרוג אותם, עד שהוא שמה על הסרבנים. בזכותם, הוא הבין שיש ישראלים אחרים, ולכן הוא הפך מפעיל חמאס לפעיל שלום. כך סירובו של חגי להשתמש באלימות כלפי שכניו חפי הפשע גרם לפחות לאחד מהם להימנע מאלימות כלפי ישראלים. וכך יכול להיות שהוא הציל עוד חיים. עז גם אתה יכול לעשות שינוי. אולי לא תשנה את העולם לבד, אבל כחלק מתנועה גדולה אתה יכול להביא לשינוי ולהציל חיים בלי לשרת את הכיבוש.

krembo1vanil

New member
תגובה.

1.אותם קומץ אנשים בעלי כוח, הם אנשים שנבחרו ע"י מערכת הבחירות שלנו, בצורה דמוקרטית, וככה זה בדמוקרטיה: מה שהרוב מחליט הוא מה שיהיה. לפעמים הנבחרים שאתה בחרת מנצחים, ולפעמים לא. כשאותם נבחרים שבחרת לא מנצחים, אז אתה יכול להתנגד להחלטות, אך בצורה חוקית בלבד. זה שאתה לא מסכים עם מה שנבחרי הציבור מחליטים ועל דרך פעולתם, זה טבעי ומותר, אך זה לא נותן לך הכשר לעבור על חוקי המדינה, ולהחליט שאתה לא מתגייס. גם אם תהיה טבח בצבא, זה יותר טוב מכלום. 2.זה לא נכון להגיד שאכפת לי רק מחיי ישראלים. אך צריך לזכור לאיזה עם אני שייך, ובסופו של דבר ה"כיבוש" הזה לא נעשה כדי לפגוע בפלשתינים, אלא כדי להגן על אזרחי מדינתי. הוא פוגע בהם משום שמצד אחד,הם לא תומכים בפגיעה בישראלים, אך מצד שני הם גם לא עושים דבר כדי להפסיק את הפגיעה. כשלא יהיה איום על חיי ישראלים, גם לא יהיה "כיבוש". המחסומים האלו זאת הדרך היחידה למנוע כניסה של מחבלים. האם אתה מעדיף להוריד את המחסומים, אך לא לצאת מהבית, מחשש שהנסיעה הבאה שלך באוטובוס לבי"ס תהיה גם האחרונה, או מחשש שהבילוי הבא שלך עם חברים בפאב יגמר בבי"ח? 3.הפתרון יהיה רק פתרון מדיני, שיושג ע"י הדברות עם ההנהגה של הפלשתינים. הרי על כל אחד שיבין שלא כל הישראלים באמת רוצים להעיף את הפלשתינים מהארץ הזאת, ישנם עוד עשרות ומאות שמבינים דברים אחרים, משום שזה מה שהמנהיגים שלהם משדרים להם.וכבר נוכחנו לדעת שההנהגה שלהם לא ממש עושה משהו כדי למגר את הטרור הזה(ואף יותר מכך). 4.הבעיה הכי גדולה שלי עם פעולות מהסוג שאתה עושה, היא שאי אפשר לעשות אותם ללא שינוי או אפילו ניסיון לשינוי מהצד השני. וכשההנהגה שלהם לא עושה שינוי, אין שום סיכוי שזה ייגמר. זה מאוד יפה והומני וזה גם מצטלם טוב בטלוויזיה, אבל זה לא פרקטי במציאות שבה אנחנו חיים. אתה צריך להבין שמדובר פה בהחלטות של חיים ומוות. זה לא משחק ולא פסטיגל. 5.אל תשכח, שלמעגל הדמים הזה יש עוד גורמים חיצוניים, שמלבים בדרכים משלהם את האש. ישנן עדיין מדינות ערביות שלא השלימו עם זה שאנחנו חיים בארץ הזאת. הם מתייחסים אלינו כאל "הישות הציונית", ובאמת, כל מה שאתם מבצעים, אולי מעלה גיחוך קל על שפתיהם. מה רע להם שאפילו אצלנו, בעם שלנו, יש להם מישהו שמבצע בשבילם את העבודה? 6.סתם במקרה, אני קורא עכשיו ספר על מחבלים מתאבדים שלא הצליחו לבצע את פיגועיהם ונשארו בחיים. כדאי שתקרא מה שכתוב שם. תגלה שישנן סיבות רבות למה שגורם לבן אדם ללכת ולהתאבד, ולהרוג איתו עוד כמה אזרחים בדרך. נכון, היאוש הוא אחד מהגורמים, אבל יש עוד רבים: לחץ חברתי, רצון לטהר את שמך או שם משפחתך, אמונה דתית. קטונתי מלהבין את כל אורח חייהם של המוסלמים אך הבנתי שיש כאן יותר מייאוש. ברור לי שהיאוש משמש אולי כזרז לפעולות ההתאבדות, אך האם הוא הדבר היחיד שגורם לכך? שידור מסר חריף מצד ההנהגה שלהם, בנוסף ל"סגירת הברז" לארגוני הטרור שכבר קיימים אולי תצליח להוביל לשינוי. ואז, כשיהיה שינוי גם אצלהם, לא תהיה לי בעיה לתמוך בהפסקת ה"כיבוש". זכור לי גם מקרה שמחבל אמר, לאחר שנתפס, שפעולות השמאל במדינתנו נתנו להם כוח להמשיך בהתנגדותם. למה? כי הם רואים שחוזקו הנפשי של העם היהודי אינו כ"כ חזק כמו שהם חשבו ולמדו. דבר אחרון. אני באמת מאמין שהמפתח לשינוי נמצא אצל המנהיגים שלהם. אנחנו כבר הוכחנו ואנחנו אומרים את זה בפה מלא שפנינו לשלום. אם ההנהגה הפלשתינית תחליט ששמים לזה סוף, זה באמת יכול להיגמר בהסכם דו צדדי, ואני אפילו מרשה לעצמי לפנטז על דבר כזה, עכשיו כשאבו-מאזן בשלטון. אני מקווה מאוד שלא אתאכזב.

Omri Evron

New member
תגובה לתגובה

"זה לא נכון להגיד שאכפת לי רק מחיי ישראלים. אך צריך לזכור לאיזה עם אני שייך" כלומר הכפת ללך מבני אדם מהעם שאליו אתה משתייך יותר מאשר בני אדם אחרים. אני לא מסכים עם זה, אבל אני מוכן לקבל את התפיסה הזו. היא גם ככה לא משנה את הדיון כי הרג בצד אחד גורם להרג בצד השני, ושפיכות הדמים מזיקה לכולנו. הגישה שלך לגבי ההנהגה הפלשטינאית והישראלית לא בדיוק מאוזנת. אני אישית חושב שההנהגה של שתי הצדדים (לפחות בשנים האחרונות) הייתה איומה. אבל לומר שההנהגה הפלסטינאית, שלא היה לה צבא, מדינה או מערכת משפט משל עצמה היא זו שאחראית באופן בילעדי להמשך הסכסוך? שלא תבין אותי לא נכון, אני לא סבלתי את ערפאת, אבל הוא לפחות לבש את הסימן של דגל ישראל עליו (שגושלום נתנו לו), בעוד ביבי ושרון לא היו מוכנים להכיר בזכויות הבסיסיות של העם הפלסטיני. הם שלטו על אחד הצבאות החזקים ביותר באזור והם שלטו על מדינה דמוקרטית ויחסית יציבה, אך הם לא עשו כלום למנוע את מאגל הדמים והדיכוי. היה להם את הכוח, אבל הם לא עשו דבר להפסיק את הכיבוש או לפנות התנחלויות ומאחזים, אלה להפח, הם תמכו בבנייה מאסיבית בשטחים ובהנצחת האפרטהייד והכיבוש. בנוסף, אתה עדיין חושב שהכיבוש הוא הדבר היחיד שיכול להגן עליך כל עוד אין שינוי מדיני. אבל הוא הדבר היחידי שמונע את השינוי המדיני, והפסקתו היא הדבר היחידי שיביא לשלום. כל עוד יש כיבוש אין שלום, כל עוד אין שלום אין ביטחון לאף אחד. אי אפשר לחקות שההנהגה הפלסטינית תקים מדינה אחראית בעצמה, ורק ע לתת למדינה הזו כוח ולהפוך אותה למדינה אמיתית על ידי הפסקת הכיבוש. איך הם בדיוק אמורים להקים מדינה שצבא זר שולט על הארץ שלהם? שמתנחלים יורים על העם שלהם וגוזלים מהם עוד אדמות? שכל ההכבישים שעובדים בתוך המדינה שלהם לא מיועדים להם כי הם ל"יהודים בלבד"? שלא נדבר על זה שאין להם כלכלה, עם יותר מחמישים אחוז אבטלה. אז למרות שלנו יש את הצבא החזק, למרות שאנחנו שולטים גם על המדינה שלנו וגם על שלהם, הם אלו שיכולים לשנות את הכל בהרף עין אם רק בה להם. ואתה חושב שהם לא רוצים לסיים את הכיבוש ולחיות בשקט במדינה עצמאית? ובקשר לציות לפוליטיקאים: אתה שוכח שהמדינה שולטת על שתי עמים, אבל נותנת רק לאחת מהם זכות בחירה. לכן, כל עוד יש כיבוש, קשה מאוד לקרוא לישראל דמוקרטית. ובנוסף, אתה באמת חושב שצריכים לציית באופן עיוור למה שהפוליטיקאים שלנו עומרים לנו לעשות רק כי הם נבחרו על ידי ה"רוב"? בכל דבר? הרי גם חוקי האפרטהייד בארה"ב נחקקו באופן חוקי לחלוטין. אבל בכל זאת מרטין לוטר קינג ושוטפיו למאבק פעלו למאן הדמוקרטיה כאשר הם הפרו את החוקים האלו (למרות שהתקבלו על ידי הרוב). ישנם גודמאות נוספות של ארגונים לזכויות נשים, מיאותים ועוד שפעלו ברחבי העולם למען ערכי אדם ודמוקרטיה, והיו חייבים לפעול בניגוד לחוק. כלומר שיש גבולות למה מותר לציית ולמה חובה להתנגד. כי אתה יודע שגם אתה הייתה מתנגד לעשות דברים גם אם הרוב החליט עליהם (למשל שחובה עליך כנהג אוטובוס למנוע מאנשים לעלות על האוטובוס בגלל צבא עורם). ציות עיוור הוא אחד הדברים הכי מסוכנים לדמוקרטיה, ואני לא צריך לתת דוגמאות לדמוקרטיות שנפלו בגלל שכולם צייתו למנהיגים. אבל איזו דמוקרטיה נפלה כי אנשים חשבו בעצמם באופן ביקורתי? איזה דמוקרטיה הופלה על ידי פציפיסטים שפעלו למאן זכויות אדם? כי כאשר החוקים לא צודקים, חייבים להפר אותם. כאשר החוקים פוגעים בזכויות האדם, חייבים להפר אותם. כי זכויות האדם הם ערך עליון ולפוליטיקאים, גם עם נבחרו על ידי רוב הציבור, אין זכות להפר אותם.

מייסדי המדינה הם לא טטרוריסטים!

בחיים לא הרגנו תינוקות זקנים נשים ילדים! מקסימום פגענו בכמה חיילים בריטים שהכעיסו אותנו.... וגם לא נראה לי........

מה הקשר בין כיבוש לגזענות אתה

יכול להסביר לי?! מה אז גם ארצות הברית גזענית? וגם סוריה? וגם סין? וגם צרפת? וגם אנגליה? וגם רוסיה? וגם ארצות הברית? ועוד כמה מדינות...

למעלה