שלום..

Silence angelic

New member
שלום..

שאלה- אם יש לי חברה שאני יודעת שהיא ביחסים אלימים..לפעמים..ואם היא מתייחסת באלימות נגד עצמה?.....פוצעת את עצמה במקביל לאלימות שהיא סובלת.. מה אפשר לעשות?

Bardug0

New member
תשובה

תנסי לדבר איתה נונסטופ, אפילו אם היא תתעצבן עלייך. בנסיון לשכנע אותה להבין שהאשמה למצב שלה לא מוטלת עליה אלא על הנסיבות שלה היא נפלה. אפשר ללכת ליועצת/מחנכת (אם מדובר בנערה) למרות שאני בספק לגבי יכולתן לתת מענה מספק. כנ"ל לגבי ער"ן ושלל ארגוני הסיוע הנפשי, לעתים רבות ידיהם כבולות. אם ישנה סכנה ממשית שחברתך תפגע בעצמה באופן בלתי הפיך, צריך לשקול מציאת דרכים לאשפוז כפוי. תלונה במשטרה נגד הצד האלים ביחסים שלה גם לא תזיק, גם אם זה בניגוד לרצונה. (לפעמים אנשים לא יודעים מה טוב להם, במיוחד ברגעי מצוקה.)

s h o o s h a

New member
אלימות עצמית

הדבר הראשון אותו עליך לעשות באופן מיידי הוא להפנות תשומת לב הגורמים המתאימים לתופעה (אם מדובר בנערה/ תלמידה). הגורמים המתאימים: הנהלת בית הספר, יועצת, הורי הנערה (במידה ומדובר באלימות שלא בתוך המשפחה). המקרה אותו את מתארת חסר פרטים רבים וחשובים וקצת קשה לייעץ לאן לפנות או להפנות. אולם ברור כי מרגע שחברתך הופכת להיות מסוכנת לעצמה ע"י זה שהיא פוגעת בעצה, יש כנראה צורך בהתערבות רפואית כדי למנוע ממנה הישנות ההתנהגות ובעיקר למנוע הסלמת ההתנהגות עד לאובדנות. אשמח אם תספרי יותר ואולי נוכל לסייע יותר.

Silence angelic

New member
..

תודה על התגובות.. הנערה היא לא קטינה וגם לא בבית ספר..בקרוב היא משתחררת מהצבא והיא בת 20. לא אבגוד באמונתה ואלך מאחורי הגב..מחפשת עצה איך למנוע ממנה לפגוע בעצמה..מה לומר ואיך להתנהג? לדבר איתה זה ברור..אבל מעשי יותר......

s h o o s h a

New member
חברות טובה

בזה שתדווחי עליה, אינך בוגדת בה אלא מצילה אותה. את כותבת שהיא נתונה במעגל אלימות ושהיא מזיקה לעצמה. את חייבת לדווח לרשויות (עיריה- מח' סוציאלית, משטרה, מש"קית ת"ש בצבא). וכמובן, שיחות בלתי פוסקות וקשר רצוף עם הבחורה תוך הסבר כי עליה לפנות בעצמה לכל המקומות אותם ציינתי. אין בידיך את הכלים למנוע ממנה לפגוע בעצמה, אולם משאת מבינה שמצבה עלול להדרדר, חלה עליך חובת הדיווח. מעבר לחובה החוקית, החובה המוסרית.

s h o o s h a

New member
הפרעות אישיות

האתר מסביר ומתאר מספר מקרים של הפרעות אישיות. נסי לבדוק אם חברתך מתאימה לפרופיל של אחד מהמוצגים שם. תוכלי לפנות אליהם ולקבל ייעוץ והדרכה כיצד ואיך להמשיך מכאן מבלי לפגוע בה ובחברותכן ויתרה מכך, מבלי לגרום לה לפגוע בעצמה.

שור3

New member
דברי איתה על עצמה

על פי החוק את חייבת לדווח על פגיעות המבוצעות נגדה על ידי אחרים

למעלה