שלום

morgee

New member
שלום

יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי ,ואני מקווה שתוכלו לענות לי עליה. והשאלה היא זאת :האם באמת יש איסור שבת לא תעלה לתורה בגיל מצוות ? אם כן מאיפה הסיקו את זה ,איפה זה כתוב ? ואם לא ,אז למה בעצם בת לא יכולה לעלות לתורה(חוץ מבמקרים של ווסת כמובן). ושאלה בהקשר ,למה צריך מחיצות בין עזרת נשים לעזרת גברים ? הבנתי שזה משהו שקשור לקול אישה ,ולכן גם אישה לא קוראת בתורה. אני מקווה שלא בילבלתי יותר מדי מושגים ודברים בהודעה הזאת. תודה מראש. מור

דיני צניעות והפרדה בין גברים לנשים

כתובים כבר במקרא: 1-"בָּנָיו וּבְנֵי בָנָיו, אִתּוֹ, בְּנֹתָיו וּבְנוֹת בָּנָיו, וְכָל-זַרְעוֹ--הֵבִיא אִתּוֹ, מִצְרָיְמָה." רואים שיעקב אבינו בתוך משפחתו הפריד בין נשים לגברים, ולא ירדו למצרים בערבוביא: בניו ובני בניו אתו. בנותיו ובנות בניו (לחוד). 2- "וַתִּקַּח מִרְיָם הַנְּבִיאָה אֲחוֹת אַהֲרֹן, אֶת-הַתֹּף--בְּיָדָהּ; וַתֵּצֶאןָ כָל-הַנָּשִׁים אַחֲרֶיהָ, בְּתֻפִּים וּבִמְחֹלֹת." הרי שבמחולות יש להפריד בין נשים לגברים. 3-"וְסָפְדָה הָאָרֶץ, מִשְׁפָּחוֹת מִשְׁפָּחוֹת לְבָד: מִשְׁפַּחַת בֵּית-דָּוִיד לְבָד, וּנְשֵׁיהֶם לְבָד--מִשְׁפַּחַת בֵּית-נָתָן לְבָד, וּנְשֵׁיהֶם לְבָד. יג מִשְׁפַּחַת בֵּית-לֵוִי לְבָד, וּנְשֵׁיהֶם לְבָד; מִשְׁפַּחַת הַשִּׁמְעִי לְבָד, וּנְשֵׁיהֶם לְבָד. יד כֹּל, הַמִּשְׁפָּחוֹת הַנִּשְׁאָרוֹת--מִשְׁפָּחֹת מִשְׁפָּחֹת, לְבָד; וּנְשֵׁיהֶם, לְבָד." (פסוק בזכריה) למדנו שגם בהספד בו אין כלל קלות ראש, יש להפריד בין נשים לגברים. 4-גם הגויים היו מקפידים על כך. ושתי המלכה ערכה משתה נשים נפרד ממשתה הגברים. הנמוקים להפרדה: מניעת קלות ראש ואיסורים, וגדר קדושה אפילו בין צדיקים ותמימים. ודאי שדברים אלו מונעים מאשה לעלות לתורה. מחיצה בין נשים לגברים, היא על סמך נסיון שבו ראו שללא מחיצה מגיעים לידי קלות ראש.

morgee

New member
תודה רבה

אבל זה עונה רק על חלק מהשאלה ששאלתי ולא על כולה. פה זה רק על מחיצה והפרדה בין גברים לנשים ,אבל מה בעניין מדוע בנות לא יכולות לעלות לתורה בגיל מצוות.. תודה מור

David i

New member
מפאת צניעות

משום שקריאת התורה היא רק בהשתתפות 10 גברים, ועליה לתורה של אשה חורגת מדיני הצניעות, הקובעים שאין לאישה להופיע בפני קהל גברים, וזו גם תשובה לשאלתך השניה. [אגב, אין לכך קשר לזמן הווסת, לפי ההלכה, מלבד הלכות אישות הקשורות בינה לבין בעלה, אין הבדל בזמנינו בין אשה נידה לבין טהורה.]

למעלה