שלום

חופר 11

New member
שלום

שלום לכם... יש לי שאלה??? למה חילוני לא יוכל להתחתן הם בחורה דתיה ?. הם הוא אוהב אותה ....מה מנוגד ... תודה

אין שום בעיה הלכתית

אין שום בעיה הלכתית להנשא יהודיה פנויה ליהודי. אמנם יש מגבלות, אך בשום אופן לא קשורות לעצם היות אחד מבני הזוג שומר תורה ומצוות והשני אינו שומר תורה ומצוות. מה שהעלית, הגם שאפשר בהחלט. אבל כמובן לא רצוי ואולי נמנע בדרך הטבע. בן זוג שומר תורה ומצוות לא יהיה מסוגל בשום אופן לכתחילה להסכים לקשור חייו למי שאינו שומר תורה ומצוות. רק תחשוב במעט, לאיזה ביצה מכניס עצמו בן זוג השומר שבת, כשנישא למי שאינו שומר שבת. והוא הדין גם להיפך. לא קלים יהיו חייו של מי שאינו שומר שבת, בנישואיו ובהתקשרותו לשומר שבת.

חופר 11

New member
שלום

אני מבין הם הוא מוכן להתפשר זה לא בעיה מה זה נכון... לגבי שמירת השבת והחגים

אדם דתי שמוכן להתפשר

יכול כמובן להינשא לכל בן זוג יהודי/ה כש/ר. אבל אם תשאליני לדוגמא [וכמובן שכזו היא דעתם של רובא דרובא - כמעט כל שומרי המצוות], לא אסכים להינשא ולהשיא ילדי לבן/ת זוג שישמור מצוות רק בשביל שהוא מוכן להתפשר וכו'... לשמור מצוות זה לא רק לכבד את הבן זוג. ואף אחד לא רוצה להסתבך בבעיות אחרי החתונה. אם אהבת הבן אדם כנה, אז שינסה קודם כל באמת לשמור מצוות ולקיים את הפסוק ואהבת את ה' אלהיך בכל לבבך. אם מדובר בזיווג משמים, היא לא תברח... ואדרבה, אולי זו הדרך להשיגה, על ידי שמירת וקיום מצוות. בכל מקרה, איחוליי וברכתי, שכל צד משני הצדדים ימצא זיווגו המתאים משמים.

חופר 11

New member
בוקר טוב

שלום לך הכונה הייתה האם חילוני מוכן להתפשר לבחורה דתיה ??

מה בעיה אם זה ,אני

חייה כך כבר כמה שנים אני דתיה ובעלי לא אבל הוא שומר כשרות ,ונידה ,שבת בעיה הוא מעשן רק בחדר, ואם הוא רוצה לינסוע הוא הולך לבד גם לא אם הילדים[למרות שכבר שנה הוא לא נוסע בשבת,ונישארה בית העישון ותפילה

חופר 11

New member
שלום

שלום לך הבעייה היא שאני חילוני ונימשך לבחורת דתיות כימו השכנה שלי.. היא ממישפחה דתית..

אולי כדאי שתנסה להתאים....

את אורח חייך אליהן? אתה לכאורה מנסה מראש לייצור קשר בעייתי.

זה דו סיטרי...

אמנם יש המוכנים לחיות כך. אבל אם סקר של מינה צמח יספר לך כי יש אחוז בציבור שומר המצוות שמוכן להתפשר... דע לך שמינה דוברת הבלים. כי אין אפי' לא עשירית האחוז של כאלה שמסכימים לחיות עם חילוני מחלל שבת. נכון שיש כאלה, אבל באופן כללי בין שומרי התורה והמקפידים במצוות, זה נדיר ביותר.

למעלה