שלום

שלום

מקווה שהגעתי לפורום המתאים
זה בערך וידוי אני בן 19 וחצי, חייל- מן הסתם, תמיד הייתי מעין מתבודד, לא היו לי ממש חברים, שלא נדבר על קשרים רומנטיים כאלו ואחרים, יש לי בטחון עצמי ירוד ביותר, ודימוי עצמי מאוד נמוך. אני חייל ג'ובניק- פקיד מן השורה, שקצת מאס מהחיים הצבאים, ומנסה לשרוד, מה שמפריע לי, או להפך מה שחסר לי זאת אהבה. יצא לי לפגוש בנות, ולדבר איתן, אבל אף פעם לא היה לי את האומץ ל"התחיל" איתן... ואפשר לומר שהלב שלי נשבר מספר פעמים. לפני כמה שבועות, פגשתי חיילת ממש אבל ממש חמודה, שישבה לידי בתחנה מרכזית, דיברנו קצת, ופשוט לא ידעתי איך להמשיך לדבר איתה.. דיברנו ממש קצת... וגם האוטובוס הקדים את זמנו(בדרך כלל הוא מאחר) ומאז אני לא מפסיק לחשוב עלייה, קרה לי בעבר "שנדלקתי" על מישהי, אבל אף פעם לא הרגשתי כמו שאני מרגיש עכשיו, יכול להיות שאני מאוהב במישהי שאני בקושי מכיר, אחרי הכל אני אפילו את השם שלה לא יודע.? יוצא לי מידי פעם לראות אותה בתחנה, אבל אין לי אומץ לדבר איתה... ואני רוצה לדבר איתה, אני באמת רוצה הבעיה שאני מאוד מאוד מפחד מדחייה (כמו כולנו) אני אדם מאוד מופנם ורגיש. ואני נוטה לקחת ללב. הבעיה שהיא לא יוצאת לי מהראש, כל היום אני חושב עלייה.

2shani

New member
הי לך

אני מאמינה שלפעמים צריך להזרק למים העמוקים. פשוט לפתוח שיחה, לראות איך הוויב" בינכם, אם כבר דיברתם בעבר אז למה שפתאום היא תשכח ולא תרצה לדבר? ואולי היא מרגישה את אותו הדבר? עדיף להצטער על משו שעשית מאשר להצטער על משו שלא, תחשוב על זה, אין לך מה להפסיד, ותחשוב איזה סיפוק עצמי וגאווה תהיה לך מהיוזמה והתעוזה...!

אולי,

אך הבעיה היא שאני לא יודע לשחות, לא בעמוקים ולא ברדודים. נכון אני כבר דיברתי איתה, אבל זה היה לכמה דקות, זה עבר ממש מהר. אבל דווקא אני הרגשתי משהו באותם דקות, הרגשתי משהו אחר, קשה לי להסביר את זה, כלומר היא פנתה אליי, כאילו שהיא רצתה שאני אמשיך לדבר איתה...לפחות זה מה שהרגשתי. ומה אם אני טועה, והיא סתם דיברה איתי בשביל להעביר את הזמן? אני רוב הזמן חושב עלייה, מנסה לחשוב על מה לומר לה ברגע שאני אראה אותה, אבל אני לא יודע מה להגיד לה... אולי אני כן ארגיש סיפוק מהתעוזה העתידית לדבר איתה, אבל אני גם ארגיש מאוד מאוד נבוך אם היא לא תרצה לדבר איתי...

2shani

New member
שמע

איזו סיבה יש לך לא לזרום עם השיחה" אם את הקודמת היא יזמה? אתה חייב להוריד מהחשיבות של השיחה הספציפית הזו, להיות יותר קול, לזרום, לא לצפות לדחייה. אם הרגשת משהו מיוחד אז מן הסתם זה שווה את התעוזה בלגשת. זו רק שיחה, אני בחורה, ואני אומרת לך שאין שום דבר מרחיק באם בחור שכבר דיברתי איתו קודם, ניגש לדבר איתי שוב, ההפך, זה מראה על קלילות ופתיחות וזה אחלה

JudyWn

New member
צריך רק לקפוץ למים

באופן אישי אני יכולה לומר לך שכשבחורה פונה אליך - זה בדרך כלל מרמז שהיא מעוניינת. אולי היא באמת דיברה איתך כדי להעביר את הזמן, אבל היא דיברה איתך ולא שיחקה בסלולרי או משהו כזה...
פעם הבאה רק תנסה להגיד לה שלום. אם היא מעוניינת - היא כבר תיקח את זה הלאה משם. ובמקרה הכי גרוע? היא תגיד לך "לא". אבל עדיף לשמוע "לא" אחד במקום לתהות כל הזמן "מה היה קורה אילו...?"

תראו.-

נכון זה באמת עדיף לנסות, מאשר להישאר בהרגשה של "לו הייתי.... אבל עדין זאת משימה מאוד קשה בשבילי, אני אדם מורכב, קשה לי "לזרום" עם דברים, במיוחד במצבים שבהם אני מרגיש לא נוח. או עלול להרגיש שלא בנוח... אני מדמיין רק את ה"לא טוב" שיכול לצאת מהשיחה איתה, כלומר את ה-נקרא לזה "דחייה". אני כל הסוף שבוע חושב על זה, מנסה לחשוב מה לומר, מה להגיד, איך, אבל שום דבר לא הולך לי.. אף פעם לא התחלתי עם בנות, אין לי ניסיון בזה כלל, כך שהקפיצה הזאת למים מאוד מפחידה. וכמו שאמרתי אני אדם מאוד חסר בטחון, וחסר דימוי עצמי. וזה לא בדיוק עוזר לי כרגע. :( נ.ב אני מאוד מהעריך את התגובות שלכן. תודה

2shani

New member
תפסיק למצוא תירוצים ללמה לא

תתחיל לחשוב מה יש לך להציע, ולהאמין בזה, ועם החשיבה הזו, גש להלום בהצלחה" דימוי עצמי הוא שלך, לא של סובבך עלייך, תתחיל להוכי שאתה שווה משהו, רק לעצמך.

אח שלו ....

ואיך בדיוק אתה חושב שלומדים לשחות ? אף אחד לא ילמד אותך ,יוכלו לתת עצות כן אבל ללמד זה רק אתה . קפוץ למים ,תתחיל לשחות ,ותראה ומבטיח לך ,לאט לאט שלב אחרי שלב אתה לא תדע לשחות אלא קודם כל להישאר בחיים ,אחר כך לאט לאט תתחיל כן לדעת לשחות(לא הכי טוב) ורחר כך כבר כן תתחיל לדעת יותר טוב לשחות . באיזה שהוא שלב ,כבר תתחיל אפילו להנות מהשחייה !!! א ב ל ,אתה חייב ל ה ת ח י ל ... ותיהיה בטוחחחח ,יצא לך פדיחות ותיהיה נבוך אין מצב שלא ,אבל תזכור שרק כשתעבור "פדיחה" ועוד פדיחה תתחיל ללמוד לעשות פחות פדיחות ולאט לאט גם אם יהיה תתחיל ממש לא להתרגש מה"פדיחה" בעתיד עוד תצחק על הפדיחות שלך ,אתה עוד תראה ... בהצלחה

אמממ

כל חיי הסביבה היא זאת שהשפיעה וגרמה לי לחוסר בטחון, והורידה לי את הדימוי העצמי(הקרדיט הולך בעיקר לתקופת בית הספר) -אתם אומרים הרבה דברים נכונים, הבעיה "שבשעת המעשה", זה לא כולכך "קל" לבצע...במיוחד לאחד "פחדן" כמוני. א ב ל... -אבל אני בהחלט מתכוון לנסות, אולי אני ירגיש נבוך אבל עדיין זה לא יהרוג אותי... יש לי הרבה חששות, הרבה התלבטויות... אבל התקווה שאולי יצא מזה משהו, בהחלט מעודדת.. בימים אלו זה מה שמניע אותי "ללכת" לצבא(לא רק החוסר בררה שבדבר) אלה הניצוץ בתקווה שאני אולי אפגוש את אותה חיילת...

בראדר ..... אני באותה סירה

תמיד יש סיבות לחוסר ביטחון(גם אני סובל מזה) לאי אהבה עצמית אבל בוא נגיד ככה . אתה מ ו ד ע לסוגייה(ואני בכוונה לא אומר (בעיה) ונגמרו התירוצים ,כשאתה מודע עשית חצי דרך בחור ,עכשיו כן זה בסדר , ת פ ח ד ,אבל אל תתן לפחד לחסום אותך ולא לפעול ,תפעל תנסה ואולי תגיד לה את האמת ,אחר כך תבדוק איך יצא מה היה איפה היה יותר נוח איפה פחות נוח (באיזה סיטואציה כן) ותראה איפה יש מקום לשיפורים או דרכים שונות או לא יודע מה אבל תיהיה בטוח ,כן יהיה קצת לא נעים ואולי יצא פאדיחות אבל רק ככה תוכל ללמוד ,אם הכל יצא חלק איזה טעם יש לכל הסיפור ? איך תוכל להתקדם ? זכור אחי- הטעויות הן הדרך להראות וללמד אותנו איך ואיפה אפשר להתקדם והקשיים הם "ניסים" שבאים בתחפושת ,רק כך תוכל להתקדם וללמוד מעצמך ומהסביבה !!! כן מהספר של רובין שארמה מי יבכה כשתמות ....

אתה בהחלט צודק

אבל הפחד כן חוסם אותי, מונע ממני כמעט הכל... כאילו הפחד חלק ממני, חלק שקשה להביס אותו..

ממליץ בחוםםםם

על הספר של רובין שארמה "מי יבכה כשתמות" מומלץ . יש שם המון תאוריות על החיים וממש משנה את כיוון הראיה . מה שכן ,אם לא תיישם זה לא יקרה כמובן ! אבל שנה לשנות את כיוון הראיה . שווה !!! בהצלחה

די דנסר

New member
למרות גילי המופלג...

אילו הייתי במקומך גם אני הייתי קצת נבוכה לגשת למישהו שאינני מכירה ולפתח עימו שיחה ולהציע הצעות. אולי בשל הבושה והמבוכה שלך, כדאי פשוט לכתוב לה פתק ולמסור ביד. בפתק תרשום את מס' הטלפון והשם שלך וכמה מילים שיסבירו את כוונתך, משהו כמו..."אשמח אם תצרי קשר" או כל משפט נחמד שתבחר. אני מניחה שבחורה חכמה תבין ותעשה משהו בנדון. בהצלחה.

כן חשבתי על זה גם,

וזה רעיון בהחלט מעולה, אבל זה נראה לי די ילדותי במקצת
תודה בכל זאת, אני מניח שאני אנסה את גורלי בכך שאני אפנה אלייה.

למעלה