שלום

אוראל111

New member
שלום

שלום... יש לי שתי שאלות! מקווה שתוכלו לעזור לי... אז ככה: 1.היום קניתי סידן של קלציום אך בתוכו יש גם D3.... ואני גם שם במי שתיה של השממית המנומרת D3 נוזלי.. איך לחלק את הדברים? כי הבנתי שעודף של D3 יכול להזיק! אכשיו בקשר לארוחה! מה עדיף להאכיל כול יום ! או לשים תמיד תולעי קמח בטרווריום כמובן אם קלציום (ובמקרה הה גם D3).. וכול יומיים להאכיל בתיקנים,צרצרים וגם אחת שתיים תולעי קמח? ואמרי לי להאכיל עד מתי שהיא מפסיקה! זה הגיוני? מה הטרף הכי גדול שאוכל לתת לה אם היא 14+? ולגבי הוספת הקלציום! להוסיף לכול חרק? אני פשוט שפ אותו בקופסא של הקלציום מערבב הוא יוצא לבן לבן ואז אני נותן! זה בסדר? 2. אני ממש אבל ממש מבולבל בקשר לקרפטים! אני ינסה להגיד מה הצלחתי להבין! ואם תוכלו תגידו לי מה לא נכון! ואם תוכלי תעזרו לי להבין! בתוך ה- MORELIA SPILOTA-CARPET PYTOHON-פיתוני שטיח יש את תתי המין (או מינים?) הבאים: MORELIA SPILOTES_SPILOTES-DIAMOND PYTHON CARPET .1.-פיתון שטיח יהלומים 2. MORELIA SPILOTA_LRIAN JAYE CARPET-פיתון שטיח ניו גיאנה 3.MORELIA SPILOTA_CHEYHEI-JUNGLE CARPET PYTON-פיתון שטיח ג"ונגל 4.פיתון שטיח קוסטל-MORELIA SPILOTA_MEDOWLLI-COASTAL CARPET PYTHON אכשיו זה מה שמוכר לי! כמובן כול המוטציות והמופעים הקשורים לתתי המין(מין?) שהזכרתי! הקוינסלד זה עוד תת מין (מין?)? או שהוא שם אחר\מופע\מוטציה של אחד מתתי המין (מין?) שהזכרתי? האם הסנטרליין הוא תת מין (מין?)? או שמופע\מוטציה? ואם תוכלו להוסיף מאמר ואו תמונה זה יהייה מצוין! תודה רבה מראש ! אוראל..

שלום אוראל

נתחיל מזה שסידן זה השם העברי לקלציום. אם אתה שם להן ויטמין D3 במי השתיה אני חושב שעדיף לוותר על נתינת הוויטמין בכל צורה שהיא (מזון מאובק או כלי עם סידן לצריכה חופשית). אכן עודף בוויטמין D3 עלול לגרום לבעיות לכן לא רצוי להפריז. אני הייתי מציע לך דווקא לוותר על הוויטמין שהן מקבלות מהמים ורק לתת ויטמין D3 דרך המזון בכל האכלה שניה. אם תיתן לשממיות לאכול יום זחלי חיפושיות קמח ויום צרצרים או תקינים זה יהיה מצויין. גיוון זה ברוב המקרים דבר טוב. בכל מקרה כדי שלפני כל האכלה תראה שהן סיימו את החרקים מההאכלה הקודמת ושלא יקרה מצב שיתחיל לך ריבוי מזון בטרריום שיתפשט לחדר או שמזון שלא נאכל יאכל את הטורף... תקח את החרקים שאתה רוצה לאבק ותניח אותם בתוך קופסא עם מכסה, קופסאת שוקולית או קפה תהיה טובה לצורך העניין. תוסיף קצת אבקת סידן וכדאי גם קצת ויטמינים ותנער עד שהחרקים מכוסים בשכבה דקה של אבקה ואז תעביר אותם לטרריום של השממיות. טרף שהיא תצליח לבלוע בקלות בחתיכה אחת יהיה מתאים. טרף שיקח לה זמן לבלוע יהיה גדול מדי. בנוגע לקרפטים אתה פחות או יותר הבנת את הרעיון. מדובר על משפחה שלה מספר תתי מינים מוכרים ותת המין MORELIA SPILOTA_MEDOWLLI נקרא גם פיתון שטיח קווניזלנד. Morelia bredli הוא אחד מתתי המינים שנמכרים בעולם. באוסטרליה יש עוד 2-4 תתי מינים שמוכרים למדע. חוץ מה Morelia spilota variegata שחי באינדונזיה על האי פפואה.

רן333

New member
ענייני Morelia

Morelia הוא סוג. Morelia spilota הוא מין, שתתי-המינים השונים ששייכים אליו נקראים באנגלית Carpet Pythons. אני חייב להודות ש"פיתוני שטיח" עדיין נשמע לי קצת מוזר. כנראה שצריך להתרגל. חלק מתתי-המינים של Morelia spilota הם: Morelia spilota spilota - באנגלית: Diamond Python; Morelia spilota cheynei - באנגלית: Jungle Carpet Python; Morelia spilota mcdowelli - באנגלית: Coastal Carpet Python. Queensland הוא איזור באוסטרליה. אם אני לא טועה, Queensland היא אחת המדינות המרכיבות את הפדרציה האוסטרלית, והיא מכסה חלק גדול מהיבשת האוסטרלית, בצד הצפון-מזרחי שלה. אפשר למצוא באיזור הזה את Morelia s. mcdowelli, וגם תתי-מינים אחרים, כמו M.s.variegata (באנגלית: Northwestern Carpet Python), ו-M.s.metcalfei (באנגלית: Inland Carpet Python). לפי Barker&Barker - יתכן שיש גם באיזור הזה גם בני-כלאיים של M.s.mcdowelli ו-M.s.metcalfei. בכל מקרה, כשאומרים באנגלית "Queensland Carpet Python" - מתכוונים פשוט ל-M.s.mcdowelli. ה-Centralian Python הוא מין אחר בסוג Morelia. שמו הלטיני: Morelia bredli. Irian Jaya (או פפואה המערבית) הוא החצי המערבי של אי ענקי שנמצא צפונית לאוסטרליה. החצי המזרחי של האי הזה נקרא Papua New Guinea. על האי הזה חי תת-מין נוסף של Morelia spilota. אין הסכמה מלאה בנוגע לשם המדעי של תת-המין הזה. יונתן כתב על כך בפורום לא מזמן. באנגלית נהוג לכנות את תת-המין הזה Irian Jaya Carpet Python או New Guinea Carpet Python. תמונות של מינים ותתי-מינים שונים של Morelia, וגם לא מעט מידע, תוכל למצוא באתר המצורף. האתר הזה הוא מערכת פורומים שכל אחד מהם מוקדש למין כלשהו של Morelia.

אוראל111

New member
קודם כול...

תדוה רבה על העזרה! כרגע כול הדברים יסתדרו לי בראש! ואני ממש שמח שאני מבין את כול זה כרגע! מה שכן ה-Morelia זה סוג עעננקק!! שבתוכו המון מינים... והמחון המון תתי מין... כרגע הבנתי לגבי ה-Morelia spilota (לא קשור אבל הבנתי גם לגבי ה Morelia VIRIDISטוב לא שקשה להבין...) ולאט לאט אני ינסה להבין גם את המינים השונים של הסוג.... בתוך ה-Morelia קיימים מינים ארסיים? ואם כן איזה תתי מין בתוך המינים הם ארסיים?

רן333

New member
הסוג Morelia שייך למשפחת החנקיים,

ולתת-משפחת הפיתונים. אין במשפחה הזו נחשים ארסיים.

למעלה