שלום..

טיפה1

New member
שלום..

יש לי שאלה, או אולי מין סוג של התיעצות... אני לומדת קורס של מורים לרכיבה טיפולית, בקצרה, יש לי סוג של התנסות מעשית בקורס ואני מלמדת ילד שסובל מגמגום לרכב.. השאלה שלי היא, במצבים בהם הילד מתקשה מאוד ומגמגם בצורה קשה איך להגיב, האם לתת לו פשוט להאבק במילים, לעזור לו לדבר, להעביר נושא, מה אתם חושבים? תודה מראש.

stkachov

New member
לדעתי

אל תעשי כלום. אל תנסי לעזור לו, אבל באותה המידה אל תסתכלי עליו כמו עבע"ם, אלא פשוט תמשיכי במה שאת עושה, בלי לשנות את המבט, הדיבור או ההתנהגות.

טיפה1

New member
זה מה-

שאני עושה עד עכשיו, אבל חשבתי אם אולי ישנה דרך מסויימת שתעזור או תקל.. תודה על התגובה

RobinhooDw

New member
לדעתי

תשימי את עצמך במצבו, תנסי לחשוב איך את היית רוצה שיתיחסו אלייך, לפעמים פשוט להתעלם מהבעיה רק תגדיל אותה.

R O N Y1

New member
לעצתי

אל תדברי איתו מהר אל תקטעי אתו בדיבור למרות שהוא מתקשה ובחיים אל תסיתי מבט מימנו.אל תיסתכלי על הפא שלו!!! אני רוצה שתיסתכלי על אותו ילד אני בטוח שהוא מוכשר ומתוק אבל הוא לא יודע מה מצפה לו בחיים רק שתידעי שהוא עומד לעבור סיוט שלא ברא השטן יזע דם דמעות והשפלות תתנהגי אליו יפה!!!!! רוני

baduibadui

New member
מנהל הפורום בבקשה לתשומת לבך

איך אתה מרשה ל"RONY1" לכתוב בשפה כל כך בוטה ולא מתחשבת ברגשות אמא/אבא שחושפים בעיה כל כך עדינה אני חייב להודות שהזדעזתי קשות ואני עדיין פשוט לא מאמין שמשהו מסוגל לכתוב ככה פשוט בושה אבל לדעתי אסור לתת לזה לקרות

stkachov

New member
לא הבנתי

על מה התרעומת. לא מדובר פה לא באמא ולא באבא, אלא במדריכת סוסים. היא ביקשה עצה איך להתנהג ליד ילד מגמגם. רוני כמו אחרים ייעץ לה ע"פ ראות עיניו. הוא כתב שהילד הולך לאכול הרבה חרא בחיים, וזה נכון. אז מה לא בסדר במה שהוא כתב?

shuky63

New member
לדעתי צריך להבהיר לו שחשוב לך לשמוע

מה הוא אומר או על ידי שפת גוף שמביעה הקשבה או על ידי שאילת שאלות שמביעות התענינות,כי מגמגמים לא בטוחים שלשומע יש סבלנות לשמוע אותם.

אילנית31

New member
שלום טיפה 1.

אני רוצה להגיד לך כל הכבוד על הרגישות שלך לנושא, ועל האיכפתיות שלך. הלוואי ויירבו אנשים כמוך שרוצים לעזור לילדים עם הגימגום. לפי דעתי תיפני להורים של הילד ובצורה עדינה ורגישה תישאלי אותם את השאלה הזאת. אני חושבת שאם הייתי אמא לילד מגמגם, אז הייתי מעדיפה שישאלו אותי איך להתמודד עם המצב. אני מאחלת לך בהצלחה בקורס,ותחזרי לפורום לעדכן אותנו איך הלך... אילנית.

טיפה1

New member
לכולם

תודה על ההצעות, אני מגלה לאט לאט שהילד (שהוא מקסים ומתוק) מגמגם פחות ופחות כאשר הוא מרגיש שהוא בוטח בי ושהביטחון העצמי שלו עולה, באמת תודה לכולכם.

למעלה