שלום

שלום

אוקיי אז יש לי אח בן 15 שיש לו בעית קשב וריכוז הוא נימצא במיסגרת של פניימיה בעבר קיבל טיפול תרופתי (רטלין20 ורספידל אחד וחצי) והיום אינו משתף פעולה ולא מסכים לקחת את הכדורים האלה.. ואינו מסכים ללכת לפנימייה (בורח הרבה) בעבר היה בפנימייה ועשה בעיות והוציאו אותו משם. ההורים שלי לא יודעים מה לעשות איתו...ובנתיים הוא עושה פשוט מה שהוא רוצה... חוץ מבעיית הקשב והריכוז הוא מאוד בעייתי ותמיד נמשך לדברים הרעים אוהב לשטט בחוץ... יש איתו הרבה מיריבות... הייתי מאוד רוצה לעזור לו....לדעתך יש איזשהי דרך לטפל בבעיה...?!? כי אני מרגישה שההורים שלי פשוט לא יודעים כבר מה לעשות..והם תמיד מוותרים לו.. בתודה מראש ליטל

בעייה של אח

שלום לחתולה (הפסיכית?). אחיך והורייך אכן צריכים עזרה בהכוונה, נראה לי שחוץ מבעיית קשב וריכוז יש עוד מספר בעיות, שמצריכות עזרה חיצונית לצערי לא נראה לי שאפשר לייעץ לך משהו יעיל, אחיך צריך הדרכה וטיפול וכנ"ל הורייך, ולא בידייך הדבר. את יכולה לייעץ להם ללכת להדרכה לגביו, ולהרגשתי הוא צריך התערבות יותר רצינית, אבל את אומרת שגם כדורים הוא מסרב לקחת. אגב, מה עם חוק חינוך חובה? אני לא יודעת בת כמה אתה, אבל אני כן יודעת שאת, כאחותו, לא תצליחי, כנראה, לשנות דברים. זה מתפקידם ויכולתם של הורייך. לא תמיד הבעייה ב'לא לדעת מה לעשות', לפעמים פשוט יודעים וקשה לעשות מה שצריך. ולפעמים, לא יודעים כי מעדיפים לא לדעת, ייתכן והורייך צריכים להתמודד קודם עם קבלת הבעיות שיש לאחיך. אני מציעה לך לנסות להשאר אחותו, שזה תפקיד מספיק בעייתי גם ככה, ואת הורייך תפני להתייעצות אצל פסיכיאטר. ואם לא הולך - שחררי, אין ברירה.בהצלחה - יעל

למעלה