שלום

itaihasid

New member
שלום

אני תלמיד כיתה יב', אני במגמת קולנוע ואני מעוניין לעשות סרט תיעודי על נסיעות אחרי צבא לחוץ לארץ. (לא חשוב לאן). אשמח לדעת על אנשים אשר מעוניינים להשתתף בסרט כזה. על מנת שאוכל להראות את הסיכונים שבדבר (בטיולים) אני עורך תחקיר אחר, תרמילאים אשר נהרגו בטיול מסוג זה. (תאונות, מחלות, שודדים וכו'..). אם אתם מכירים משפחה שכולה מסוג זה והם מעוניינים לספר את סיפורם, בבקשה הפנו אותם אליי... אני אנסה להיות להם ולכם אוזן קשבת ובמה לסיפורכם..

עמית22

New member
למה שלא תעשה סרט

על הסיכונים שבהישארות במדינת ישראל? טיסה למזרח מגדילה את הסיכוי לחיות ומורידה את רמת הסיכונים בחיים...

kogawa

New member
כל נושא הוא נושא ראוי לסרט

וישנם מקרים בהם טיול נגמר באופן טרגי - מה לעשות, מוות הוא לא דבר יחודי לישראל וגם בעולם השלישי סטטיסטית קורים מקרי אלימות שוד ורצח, וגם במהלך טיולים כמו לייד בית הספר שלך חולפות מכוניות ויש תאונות, אבל בנקודת המוצא שלך אני חושב שאתה מפספס ובענק: המקרים הטרגיים הבודדים זוכים גם היום לחשיפת יתר לא מוסברת, המעוותת את הראיה הציבורית שגם כך משוחדת. חפש מקרה של תאונת דרכים באנדים ותראה אילו כתבות ובאיזה מיקום הן זוכות, וכמה סיקור טלביזיוני ופרשנים באולפן ומה לא, ובאותו שבוע סביר שעוד 12 איש נהרגו בכבישים בארץ, וסטטיסטית, עוד כעשרה באינטיפדה, ועוד במלחמות עברינים, ועוד בטעויות רופאים, ועוד מספר מאות מסיבוכים בריאותיים. כל שבוע מספר מאות אנשים מאבדים בארץ את יקיריהם בשלל רב של סיבות, ודוקא כל התקשורת מדברת על המטייל שישן בשק שנה בשמורת תמסחים ונטרף. מוות בגיל צעיר היא טרגדיה למשפחה ללא קשר איך ארע, וסטטיסטית בגילאי 18 עד 28 מקרי המות בטיול (בהתחשב במספר המטילים) הוא בבחינת "אדם נשך כלב" ולכן כנראה זוכה לסיקור מוגזם בעליל. שואל אם אני מכיר אנשים שנהרגו? בוודאי, חלקם אישית וחלקם בשל הפיכתם לידוענים לאחר מותם בשל הסיבות שהזכרתי קודם. האם סיפור המשפחות שלהם מעניין? אותו סיפור אבדן פרט לפרק קטן ואכזרי שמתלווה והוא חיפוש/חילוץ/הטסה. כבר נכתבו ספרים רבים בארץ על טיולים טרגיים, הבחורה שטיילה עם אחיה בסין והוא מת בקשגאר, האב שחיפש את בנו בבהוטאן, יוסי גינסבורג והמסע הכושל שלו בנהר הבני, ועוד ועוד. בקיצור, אם תרצה נושא מחקר טוב אז קח שבוע טרגי בטיול, והשווה את הסיקור לסיקור מודעות אבל אחרות.

kkarinn

New member
תנסה ב...

תנסה באיסתא, יש להם ביטוח 669 למטיילים, ויש שם כל מיני סיפורי זוועה כאלה... אולי תפנה אליהם ויפנו אותך למשפחות או משהו

למעלה