שלום

itaihasid

New member
שלום

אני תלמיד כיתה יב', אני במגמת קולנוע ואני מעוניין לעשות סרט תיעודי על נסיעות אחרי צבא לחוץ לארץ. (לא חשוב לאן). אשמח לדעת על אנשים אשר מעוניינים להשתתף בסרט כזה. על מנת שאוכל להראות את הסיכונים שבדבר (בטיולים) אני עורך תחקיר אחר, תרמילאים אשר נהרגו בטיול מסוג זה. (תאונות, מחלות, שודדים וכו'..). אם אתם מכירים משפחה שכולה מסוג זה והם מעוניינים לספר את סיפורם, בבקשה הפנו אותם אליי... אני אנסה להיות להם ולכם אוזן קשבת ובמה לסיפורכם..

jeshu

New member
אחד הדברים שתרמילאים אוהבים לומר הוא שהסיכון העיקרי בארצות עולם שלישי (שחלק גדול מהו טרופיות) הוא שייפול לך אגוז קוקוס על הראש....

itaihasid

New member
אני מדבר

על סיכונים יותר ממשיים ומפחידים.. ניסיונות חטיפה, שוד, סחר באברים... ב-28/09/2004 היו מעורבים קבוצת ישראלים בניסיון חטיפה, הם התנגדו, 3 פצועים פיסית, 1 מת. זה סכנה, לא אגוז קוקוס (שזה מסוכן בפני עצמו, אבל אל תוזיל את הסכנות האחרות, כי הן קיימות שם ונראה לי שכל טייל מודע להן..)

jeshu

New member
זה לא היה נסיון חטיפה אלא סתם שוד והם סתם ניסו להיות גיבורים.וצריך לזכור שמקום שיש בו כל כך הרבה תיירים כמו המסלול ההוא בהוארז,פרו,הוא מגנט לשודדים.

itaihasid

New member
אני חושב שאתה לא מכיר את הסיפור

כל כך.. ואם מישהו מהם היה שומע הערה זאת זה היה יכול לפגוע מאוד.. אז מה שהיה, זה שכן היה ניסיון חטיפה ולא רק שוד, כי בשביל לקחת מצלמה מאדם כשיש לך רקדח אתה לא צריך לירות עליו צרור... והם לא רצו להיחטף, זה מה שהוביל אותם לאורך כל הדרך.. וגם לא את כולם השאר פשוט לא רצו להפקיר את החברים שלהם...

kogawa

New member
כל נושא ראוי לסרט

וישנם מקרים בהם טיול נגמר באופן טרגי - מה לעשות, מוות הוא לא דבר יחודי לישראל וגם בעולם השלישי סטטיסטית קורים מקרי אלימות שוד ורצח, וגם במהלך טיולים כמו לייד בית הספר שלך חולפות מכוניות ויש תאונות, אבל בנקודת המוצא שלך אני חושב שאתה מפספס ובענק: המקרים הטרגיים הבודדים זוכים גם היום לחשיפת יתר לא מוסברת, המעוותת את הראיה הציבורית שגם כך משוחדת. חפש מקרה של תאונת דרכים באנדים ותראה אילו כתבות ובאיזה מיקום הן זוכות, וכמה סיקור טלביזיוני ופרשנים באולפן ומה לא, ובאותו שבוע סביר שעוד 12 איש נהרגו בכבישים בארץ, וסטטיסטית, עוד כעשרה באינטיפדה, ועוד במלחמות עברינים, ועוד בטעויות רופאים, ועוד מספר מאות מסיבוכים בריאותיים. כל שבוע מספר מאות אנשים מאבדים בארץ את יקיריהם בשלל רב של סיבות, ודוקא כל התקשורת מדברת על המטייל שישן בשק שנה בשמורת תמסחים ונטרף. מוות בגיל צעיר היא טרגדיה למשפחה ללא קשר איך ארע, וסטטיסטית בגילאי 18 עד 28 מקרי המות בטיול (בהתחשב במספר המטילים) הוא בבחינת "אדם נשך כלב" ולכן כנראה זוכה לסיקור מוגזם בעליל. שואל אם אני מכיר אנשים שנהרגו? בוודאי, חלקם אישית וחלקם בשל הפיכתם לידוענים לאחר מותם בשל הסיבות שהזכרתי קודם. האם סיפור המשפחות שלהם מעניין? אותו סיפור אבדן פרט לפרק קטן ואכזרי שמתלווה והוא חיפוש/חילוץ/הטסה. כבר נכתבו ספרים רבים בארץ על טיולים טרגיים, הבחורה שטיילה עם אחיה בסין והוא מת בקשגאר, האב שחיפש את בנו בבהוטאן, יוסי גינסבורג והמסע הכושל שלו בנהר הבני, ועוד ועוד. בקיצור, אם תרצה נושא מחקר טוב אז קח שבוע טרגי בטיול, והשווה את הסיקור לסיקור מודעות אבל אחרות.

jeshu

New member
להטרף ע"י תנין זה מוות הרבה יותר אקזוטי.חוץ מזה כל תרבות הטיול לחו"ל בישראל ובמערב היא מוחצנת ומוגזמת ומשרתת מטרות אחרות מלבד טיול - כגון סוג של טקס של הוכחת בגרות וכו'.אז ארוהבים לעשות מזה עניין.... מה גם שאנשים אוהבים לפחד וזה מעצים את תחושת ההרפתקנות שלהם - וכך תשמע סיפורים דווקא על כביש המוות בבוליביה שהוא כל כך מסוכן,למרות שהוא אחד הרחבים והסלולים במדינה... זה לעומת תאונות הדרכים אצלנו,שאם תצטרך להרגיש שאתה לוקח סיכון כל פעם שאתה נוסע - יהיה לך קשה יותר לתפקד - וכאן יכנס אולי מנגנון הגנה של התעלמות מהמצב (סתם מחשבה שלי) - וכל זה כמובן ישפיע גם על התקשורת.

kogawa

New member
מספרים על בלונדה

שישנה בקמפינג על יד הכינרת - בא התנין המיתולוגי של הכינרת וטרף אותה. בעודו מעכל ושערות הבלונגה נשפכות מפיו, עבר זוג בסביבה. אמר ז'וז'ו לאישתו: תראי ז'ורז'ט, הווסווסים האלו, אפילו שק שינה יש להם של LACOST אקסוטי? לא יודע! תרבות מוחצנת? בעיקר לישראלים, מרבית האחרים רק מטיילים. כביש המוות? שם לא הולם שניתן לאחד הכבישים היפים בעולם. לא הרפתקאה ולא בטיח. המוות בטיול הוא בד"כ לא אקזוטי אלא תשלום יקר על שטויות מסוג הבחור שניסה להגיע באופנוע בנסיעה על האקוודוקט מלה-פאז למערת הקרח, 7 ק"מ של נסיעה על 30 ס"מ רוחב מעל תהום של מאות מטרים. להגיע דווקא הגיע אבל בחזרה כנראה עשה קיצור דרך, והרי הוא מטכליסט...

jeshu

New member
בנוגע לישראלים - אני מסכים איתך ויש כמובן הרבה ממסמני ה- V שלא באים לטייל לא רואים שום דבר כמעט,אבל יכולים אחר כך לומר "הייתי".ולשאול "עשית את בוליביה" - כי הם הרי לא ראו שם יותר מידי,לא למדו כמעט דבר ויספרו לך כמה המקומיים מגעילים - הם "עשו"...

natyh

New member
בני ברטוב

קיבוצניק מאור הנר : חפש את חוברת מסע אחר מספר 5 פנה אליהם והסבר והם אולי יפנו אותך לעופר ביידר חברו הטוב של בני שטייל איתו וכתב את הסיפור . כדאי לך גם לפגוש בארנון פניני שפגש בהם בלה פז יום לפני ושמע במו אוזניו את האזהרה נגד הנסיעה . אם תפנה לערוץ 8 או לאולפני חיפה ותבקש קטעים מן הסרט ראלי לוקאלי על ראלי אופנועים לזכרו של בני משנת 90 ומשהו בו השתתפו האחים הר ציון ועוד חברים מהיחידה ( בא נגיד סיירת ) תוכל לקבל פרטים נוספים . עופר ביידר והילל קרמר שרכבו עם בני לא ישתפו איתך פעולה מניסיון . כנ"ל סיפור דומה מדרך המוות בבוליביה בו נהרג עירן יופה בנו של מולה יופה מנכ"ל החברה הגיאוגרפית ואיתו 9 נוסעים ברכב בו נהג עירן . רוב הסימנים מעידים על פגיעה במזיד ולא תאונה : שאל את חיליק מגנוס מביטוח נוסעים שילוח הראל . נתי

kogawa

New member
שמות לא חסר

המצבה לבני ברטוב מזהירה בפני היהירות, מקום מותו של אלי סוויסה מירוחם בהווארז פרו מזהיר מאותה הגבריות הישראלית, מקום מותו של נדב מינצר ממרחביה בדרך מקאסול למלנה בהודו מסמן את האיסור בהליכה לבד עם מדריך לא אמין, ומקום מותו של מורן ריבנר, גם הוא ממרחביה, שככל הנראה נזרק מרכב בין אקוודור לפרו ולא נמצא, מזכיר לא להתעסק בחומרים אסורים ובטרמפים מפוקפקים, ועוד ועוד, אבל כאמור קודם, לכולם הוקדשו שעות טלויזיה רבות למרות שבמותם לא ציוו לנו את החיים, אלא רק היו חלק מתצריף סטטיסטי של מוות אלים, דבר שלצערי אנו חווים כל יום בכבישי ארצנו ומחוצה להם.

jeshu

New member
זוכר את השיר הסטירי הזה של מוני מושונוב ורבקה מיכאלי? "כן העולם הוא מקום לא פשוט הוא מתנדנד בין רשעות לטפשות כן העולם מסוכן ואני הרפתקן והכי מסוכן זה כאן"

natyh

New member
העניין הוא

לא הסיכון פה , אלא הסיכון הלא מחושב שלקחו מספר הרפתקנים . סיכון במינון לא נכון . נתי

למעלה