שלום

שלום

התחלתי לשפץ דירה בגבעתיים, הדירה היא צמודת קרקע בבניין משותף ועורפית. הגינה לא מטופחת, דיברתי עם השכנים וקיבלתי את הסכמתם ליטול את האחראיות לטיופל בגינה. אני מעוניין לייצור גינה במראה לש גן יפני, עם הרבה אבנים ומעט צימחיה, למזלי לא הרחק מהדירה יש את אבן-סיב שמוכרים אבני דקורטיביות. אשמח עם תוכלו לתת לי רעינות לעיצוב ו\או הפניות לאתרים בנושא עיצוב גנים בסיגנון יפני. בכבוד רב גידי

בדיקת ניקוז בשטח...

זה הזמן... צריך לישר את האדמה, אבל כך, שחלק העליון (כ:20 ס"מ) יהיה מאובד טוב, לא גושני... בא הגשם, ואתה בודק לען יורד המים... כאשר מתכנן את הפיתוח, עדיף לזרום עם המיים, בתנאי, שלא לכיוון הבית, אלה החוצה ממנו. אפשר להשתמש באבנים, למשל במקומות, שיש מרזב, ומתחת לניקוז מרפסות שום דבר לא גודל בצורה סבירה... לעשות גינה יפנית? לא יודעת...לפי דעתי אפשר לעשות גינה מתאים למקום שלנו... שימוש בצמחים של אזורינו , אבל זה עיניין של גישה..

TalHai

New member
אתה בטוח לגבי העיצוב היפני?

אני רק מזכיר שהאבנים באות במקום הצמחיה, ועם הכל כך מעט ירוק שיש לא בטוח שזה כדאי חוץ מזה לךא כולם אוהבים את הסגנון היפני לכן תתייעץ עם השכנים לגבי העיצוב בו הם מעוניינים.

אני מאד חפץ בסיגנון היפני

זרם של זן, גן מינימליסטי, מעט צמחיה כך שלא תדרוש הרבה זמן טיפול. לגבי השכנים אין לי שום כוונה להתייעץ עימם מאחר ומדובר בכספי האישי ולא בכספי ועד הבית.

TalHai

New member
אבל מדובר בגינתם

לכן אם אתה לא מתייעץ לפחות תודיע

TalHai

New member
אני לא אמרתי שזה הקונספט של הגן

היפני אלא שבגן יפני ריבוי האבנים בא על חשבון צמחים.

גולי מ

New member
תמיד אתה נותן לי עבודה... אוף איתך!

טל היי, הסתכל מסביבך... אבל הבט על המציאות ממש, ולא מה שנדמה לך שנמצא שם, או שאתה זוכר... ב"טבע" יש גם אבנים... רקפת גדלה בין סלעים... ובעניין אחר, נעזוב את האבנים ונחזור לגנים היפנים: כפי שכבר צויין בשירשור הזה, אין "גן יפני טיפוסי". בזמנו היתה בערוץ 8 תוכנית על מישהו (שכחתי את שמו ומקצועו), שהסתובב בגנים בעולם. החל מיפן, דרך אירופה, וכלה בארה"ב. בתכנית שהוקדשה ליפן הוא בילה ב- 3-4 גנים. הראשון, גן שכולו מבוסס רק על סוגים שונים של טחב (מדהים - גודש של ירוק, תחושת עומק מרהיבה, פינות נסתרות, ערפילים יפיים בשעות הבוקר, פרספקטיבות ציוריות, סצנות "קלאסיות" - הגשר המעוקל כקשת מעל נהר). גן אחר היה גן זן חדש, מסתבר שכיום יש רק נזיר זן אחד המתמחה בתיכנון גני זן (מדהים - השקט, הסימטריה שנובעת משיווי משקל ולא משיכפול על ציר, החלל המדיטטיבי, וכן האבנים-אלמנט האדמה, שנמצא יחד עם אלמנט המים-מזרקה, רוח-צמחיה, ואש-המזבח, פרופורציות מסורתיות של הטאטאמי לכדי חילחול חוץ-הגינה לפנים-הבית ולהיפך - הכל לכדי נקודת איזון מושלמת). גן אחר היה גן הזן המפורסם ששכחתי את שמו (מדהים מרפסת במנזר המשקיפה על חצר זרועה חצץ. מתוך החצץ "צומחים" סלעים. החצץ מגורף בצורת עיגולים סביב הסלעים (מדהים - חלל מדידאטיבי מושלם, ממש קודש קודשים - רק לראות לא לגעת - אם אלו סלעים, כיצד הם "צומחים"? ואכן הגן הזה רווי מטאפורות, האם הסלעים הם האיים של יפן, והחצץ הוא המים שמסביבים? עוד כהנה וכהנה... ככל שיותר מסכלים, כך יותר רואים - הסלעים והאבנים אינם עוד אובייקטים ותו לא, הם הופכים יותר ויותר אורגאנים). ובסוף גן חדש, בן ימינו, על פניו מנותק מהמסורות היפניות. גן שבעיקרו לילדים, או לילדים שבתוכנו. גן רווי מתקנים, אבל לא "מגלצ'ות" ו"קארוסלות" כי אם מתקנים שמפעים את החושים - מתקן שעל=פי תנאי מזג האוויר יוצר ערפל. מתקן שעל-פי הרוח יוצר קולות וניגונים. גן שפועל ומפעיל את כל החושים. יש ב"גן היפני" יותר ממה שנדמה לנו שאנו יודעים. וודאי שיש יותר ממה שאנו מכירים ממגזינים.

TalHai

New member
../images/Emo7.gif העלבת אותי...

אומנם אין דגן יפני אחד אבל לכולם מאפיינים משותפים וזו הייתה הכוונה. אני לא חולק על זה שיש אבנים וסלעים בטבע, חס וחלילה אבל בדרך כלל זה נמצא הרבה פחות בגינות.

גולי מ

New member
../images/Emo185.gif../images/Emo65.gif רק לא לבכות, הכל בחיבה

גנן גידל דגן בגן, דגן בגן גדל בגן. כל העניין הוא שלא. לא בהכרח מאפיינים משותפים. אפשר למצוא את המקור התיאורתי המשותף לגן הטחב ולגן הזן, אבל לא מהימצאות שם. וגינון, אם תחשוב על זה, אינו "טבע" כי ייצוג של טבע. כך שגינות "ירוקות" הן בגדר אפשרות, אחת מיני רבות, ולא בגדר משהו שיש בהכרח לשאוף אליו... לילה טוב, (הדוד פועל כבר 3 שעות, ככה זה, אולי ביום שני יבוא אינסטלטור, ואוכל להתרחץ מתחת לזרם מים הגון). גולי.

mucool2

New member
יש הרבהב סוגים של גנים יפניים

ולא כולם גני סלעים וחצץ נטולי צמחיה. יש גנים שנראים כמו יערות עבותים, יש גנים של עצים מיניאטוריים, טחבים ושרכים, במבוק, צמחי מים ועוד ועוד. הגנים היפים ביותר שראיתי ביפן שילבו תמיד מספר אלמנטים רב, כשהדגש הוא על הרמוניה מלאה בין המרכיבים (הרבה פעמים מאחורי המראה ה"טבעי" מסתתר תכנון מוקדם והשקעה רבה בטיפוח). חשוב גם שיהיה מעניין בכל עונות השנה. כמובן שהאקלים ביפן שונה מהארץ - בקיץ חם ולח אבל גם גשום! ובחורף קר מאוד ולפעמים מושלג. בכל אופן, הגינון הוא חלק חשוב מאוד מהתרבות היפנית, ואם אין לך רקע, או רצון עז ללמוד את הנושא, הייתי ממליץ על משהו יותר מקומי, שלא ייראה כמו חיקוי. אם בכל זאת החלטת ללכת על יפני, אני בטוח שיש ספרים ואתרים רבים על הנושא, אבל אני לא מכיר כאלה שאני יכול להמליץ עליהם. כרגע עשיתי חיפוש של japanese garden בגוגל וקיבלתי מעל מיליון תוצאות. כבר בדף הראשון יש כמה אתרים שנראים מועילים מאוד.

למעלה