שלום!

רותי25

New member
שלום!

רציתי לדעת האם יש פה מישהי שנשואה למישהו עם טורט? אני רוצה להתייעץ...

אני נשוי למשהי שנשואה למשהו עם טוראט

אפשר לעזור ?

4לימורי

New member
שלום רותי

אני לא כותבת פעילה בפורום, אבל אני קוראת מדי פעם. אמנם לא הגענו לחתונה, אבל היתה לי מערכת יחסים ארוכה עם גבר שחולה בטוראט. אני אשמח לעזור. לימור

השגיא

New member
אילנה

בבקשה, אל תיפגעי, כולנו באותה הסירה, אפשר לאמר לוקה, ואפשר לאמר חולה, כל אחד ע"פ הרגשתו. זה לא נעים שמתקנים אותך, אז בואי ניתן לכל אחד להתבטא כפי שהוא מבין כל עוד הוא לא גורם נזק או עלבון. גלית

mazy

New member
../images/Emo45.gifגלית..

מסכימה איתך. המינוח ממש לא משנה... חולה, לוקה, כל אחד שישתמש במינוח המתאים לו.

ברוכה הבאה לימור ../images/Emo13.gif

את מוזמנת להשאר כאן איתנו ואפילו לכתוב מפעם לפעם, אנחנו לא נושכים ..
ספרי קצת על עצמך. אני גיל

הלנה

New member
נכון, זה באמת לא משנה

לימור ברוכה הבאה לפורום...מקווה שתישארי איתנו.

יש לי שאלה

לפני חודש במפגש אני אמרתי בטעות שי חולה בטוראט כולם אמרו לי בצעקה לוקה בטוראט .אז תחילטו לוקה או חולה כי אני לא מבניה

אין מה להחליט אילנה ../images/Emo13.gif

את יכולה להגיד מה שתרצי .. חולה, לוקה או אפילו יבחוש בן שלולית
כל אחד וההרגשה שלו
ואני רוצה לראות מי יעיז לצעוק עליך

חגית35

New member
סמנטיקה בלבד אני מציעה

כמו בחו,ל- להשתמש במילה מאובחן למשל DX Tourette שמשמעו diagnosed הויכוח הזה עולה כל פעם מחדש - גם דכאון זו מחלה ויש לה טיפול תרופתי כל מה שמשפיע על מהלך החיים הוא מחלה או הפרעה וכשיש איבחון- דיאגנוזה (הקיימת בספרות המקצועית ויש לה שם וקריטריונים) אז למה להתווכח? אם הוא לוקה ולא חולה אז הוא פחות טוראט? הכי פשוט לאמר "הוא טוראט" או "טוראטי" לא? אל תשכחו שאלמלא ההגדרה "מחלה" - לא היו תרופות בסל התרופות וגם ככה אין הרבה ואנו רוכשים אותם ביוקר לא אחת בגלל שאין התוויה רפואית כמו עם הריספרדל שיש לה כן התוויה לסכיזופרניה אבל לא לטוראט ו-ADHD (בחו"ל אגב זה כן קיים והמרויח הוא החולה שצריך את התרופה ולא צריך לשם מאות שקלים בחודש עליה) וגם לא היו איבחונים או פסיכיאטרים בקופ"ח ומשרד הבריאות או החינוך לא היו מכירים בזה ומכאן השאר ידוע לכולנו על חוסר המודעות וההכרה אז עם כל הרגישות- זה מה יש. (לעניות דעתי בכל אופן)

יעלבל

New member
אחחח...עברית שפה קשה....

פעם...שאלתי באקדמיה ללשון. הבחירה נתונה לכל אחד באופן אישי. חולה - הוא מי שסובל מבריאות לא תקינה. לקה במשהו - א. משהו חסר או פגום במשהו (העברית של העולה לוקה בשגיאות רבות). ב. לקה במחלה - חלה בה. תסמונת - צירוף של סימפטומים (תסמינים) המציינים את קיומה של מחלה מסויימת. בלועזית סינדרום. אישית - אני חושבת שבלהגיד אני חולה בטוראט - זו מעין הכרה אישית מלאה ומוחלטת שאני סובל מבריאות לא תקינה, שיש בי סימפטומים המעידים על קיום משהו חסר, פגום...להגיד אני לוקה בטוראט - זו העברית הספרותית שבנו ולא מעבר... אבל בעצם מה זה חשוב, לוקה/חולה - העיקר יש לנו טוראט....ושנעמוד על דיוקם של אך ורק דברים כאלו בחיינו.

yakovs

New member
יעל, לא נכון

עברית לא שפה קשה. עברית לא שפה קלה, אבל מעניינת ומיוחדת. למשל: במקום לומר "יש לי טיקים" (ממש עכשיו בא לי אחד והלך), עדיף "אני מטייק". במקום לומר "אני חולה בטוראט", או "יש לי תסמונת טוראט", עדיף "אני מטוראט" (כמו "מאושר"). ואפשר להוסיף "על כל הראש". במקום להתעסק עם איך קוראים לזה, עדיף מבחינתי להתרווח בכורסה נוחה, ולקרוא סיפור נחמד על גמדטיקים. אופס, פליטת פה, כלומר טיק. הבטחתי לעצמי להתאפק, אבל קשה לי...תיקי, מה יהיה הסוף? יעקב.

4לימורי

New member
מצטערת שגרמתי לוויכוח

החבר שלי תמיד אמר שהוא חולה בטוראט ואני מקבלת את המונח שלו. אני מתארת לעצמי שזה באמת תלוי לאיך האדם מרגיש. גיל, נעים מאד. כפי שכתבתי הקשר שלי לטוראט הוא דרך החבר שלי, הוא אמר לי על הפורום ומאז אני נכנסת לקרא וזה מאד מעניין, בעיקר לראות איך כל אחד מתמודד עם הבעיה בצורה אחרת. רותי, עניתי לך על המסר.

למעלה