שלום...

pitput1

New member
שלום...

רציתי לשאול אתכם.. אלה הלוקחים ריטלין, מה זה עושה לכם? כאילו, מה ההרגשה? כמה זה באמת עוזר ומשפיע? כי אני כבר לוקחת מספר ימים.. ולא מרגישה הבדל.. תודה

zivadina

New member
איך ההרגשה עם ריטלין?

אצלי זה "מנקה את הראש" מהזמזום הרגיל שבו, ועוזר להתרכז במה שצריך. אם את לא מרגישה הבדל ביכולת הרכוז שלך, כנראה שהמינון שלך נמוך מדי. אולי תכתבי כאן מה משקלך ומהו המינון שניתן לך? אני מבינה שאת בת 19? אלו נתונים שכדאי לדעת כאשר בודקים את יעילות המינון.

שבט

New member
זה מדהיםםם, זה כמו קסם

דפים ומשימות שאני מנסה לעשות כבר שנה וחצי הצלחתי לעשות פתאום עם הרטלין. פשוט הייתי כל כך מרוכזת במשימה, לא התייחסתי לרעשים מסביב שתמיד מאודד מפריעים לי, לא חשבתי על דברים אחרים.פשוט אני רואה את התשובות...בהתחלה לא רציתי להפסיק לעבוד להמשיך עוד ועוד שההרגשה הזא של ההצלחה לא תעלם לתמיד. אני גם זוכרת הרבה יותר דברים לדוגמא את הקוד במחשב שהוא גם תאריך היומולדת של אח שלי ואני משתמשת בו כבר שנתיים .רק בשבוע שלקחתי את הרטלין בפעם הראשונה הצלחתי לזכור. יש עוד המוןןן דוגמאות.. אני מקווה שתרגישי אותם לבד בקרוב. אולי את צריכה לשנות את המינון. כי אצלי למשל כדור אחד של 10 מ"ג לא עזר בגרוש ובאמת לא הרגשתי שום שינוי. רק אחרי שהעליתי את המינון הרגשתי את הקסם הזה... בהצלחה!

גווניבר

New member
המממ

אני מרגישה יותר רגועה. אני תופסת את עצמי שיש לי שקט, ואני לא צריכה לקפוץ ולעשות משהו. אני לא מרגישה הבדל דראסטי. קראתי בפורום הזה או בפורום תמיכה למבוגרים משפט חכם: הריטלין עוזר להתרכז. אנחנו בוחרים במה להתרכז. עיקר העבודה עדיין צריך להיות שלנו. להזיז את עצמנו ולפעול. אולי זה עיניין של מינון, של הסתגלות, אולי ריטלין לא משפיע עליך. תדברי עם מי שנתן לך את הכדורים עוד שבועיים שלושה. בהצלחה.

דליה.ד

New member
הבת שלי אומרת

שהיא לא כל כך שמה לב להבדל אלא שאנשים אחרים שמים לב להבדל שזה יוצר. המורים אומרים שזה מאפשר לה "לשבת על התחת", להשתתף בשיעור ולהתרכז בו במקום להתעסק בכל מיני דברים לא חשובים... בדיוק עכשיו היא לומדת למבחן ולקחה ריטלין לצורך כך ובבית מסתובבים כרגע עוד שלושה אחים, שני הורים, כלב וחתול ושלוש טלוויזיות פועלות...והילדה - לומדת!

כאשר המינון מתאים,

אם אכן התרופה מתאימה, מרגישים מיד בהבדל. העננות מתפזרת והמוח חושב בבהירות ובקלות. הריכוז בא בקלות, ללא צורך להתאמץ להשאר קשובים. למשל בהרצאה, או פגישה, או שיחה ארוכה. קריאה לפתע היא רק קריאה, לא רק מחשבות שמתרוצצות לאלפי כיוונים. וחשוב מאוד, מינון נכון.

אנרגטית

New member
עם ריטאלין לקח לי שעה וחצי לעבור על

דו"ח ששנים לקח לי לעשות אותו כמה ימים (כל כמה חודשים צריכה לעבור על דו"ח מסוים). הסביבה פתאום שקטה לי, אני לא שומעת את כל הרעשים של כולם רק את הרעש של המחשבות שלי. יש לי מרץ לעשות דברים. האנשים מסביבי אומרים שאני פחות תזזיתית. שאני יותר יושבת במקום. שאני לא חותכת שיחות. מקווה שעזרתי.

pitput1

New member
תודה לכולכם על התגובות..

בכל מקרה.. דיברתי עם הפסיכיאטר שהמליץ לי על הריטלין והוא אמר שאני יעלה במינון ונראה מה יהיה עוד כמה ימים.. מקווה לטוב..

למעלה