שלום

אשלונית

New member
שלום

שלום, אני חיילת בת 20. לאחרונה אחרי תהליך ארוך החלטתי שאני רוצה להתחיל וללמוד על הדת מאחר ואני באה מבית חילוני לחלוטין ואין לי כלל ידע בנושא. אני מעוניינת ללמוד, וללמוד איך להתפלל כי יש לי את הרצון בכך. האם יש מקומות בהם ניתן ללמוד? מישהו שיכול לעזור בתהליך של "חזרה בתשובה"? תודה מראש.

לדעתי, אל תקשרי עצמך מדיי הרבה

למושג 'חזרה בתשובה'. מושג זה הופך בדורנו אנשים להיות בקטגוריה מסויימת, בזמן שעל כל אדם ואדם מישראל יש מצוה תמידית של בצר לך ומצאוך כל הדברים האלה באחרית הימים ושבת עד יהוה אלהיך ושמעת בקלו (דברים ד. ל) אלא מאי. פשוט, בכל הזדמנות יש אפשרות להכיר, לדעת וללמוד. האמיני לי. אני איני מוגדר בפי העם 'חוזר בתשובה'. גם היום למדתי כמו כל יום לדעת עוד ועוד. כי בזה יש מצוה תמידית של וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד (דברים ד. לט). אני מציע, הצטיידי בסידור תפילה. קיימים סידורים קטנים ובינוניים כרוכים בהידור בכריכת עור. סידור השלם לדוגמא, מהוצאת מילר. שזה כה נח וקריא. כאלה נתתי כשי לא אחת לידידים וכאלה שרצו לדעת ולהשכיל. יש שם תפילות, לחול, לשבת וכל מיני עניינים. אפשר להציץ שם בפרקי אבות. ובקיצו7ר, יש הרבה מה ללמוד, ואף פעם לא מסיימים. אם תהיינה לך שאלות ספציפיות, נוכל להציע עזרתינו תמיד, במידה ותהיה לנו האפשרות והידע לסייע. במקביל, בכל הזדמנות שאפשר, ניתן להשתלב בבית כנסת בשבת לדוגמא. לשמוע קריאת התורה, אפשר להתעניין ולשאול מאחרת הנמצאת שם. אני מאמין שלא צריך להתאמץ בזה הרבה. ויתקיים בך הבטחת הקב"ה לישראל פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם

הסיום לצערי הושמט בשוגג

ויתקיים בך הבטחת הקב"ה לישראל פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפתחו של אולם. ב ה צ ל ח ה .

למעלה