שלום..

• פותח הנושא T S4
  • פורסם בתאריך

T S4

New member
שלום..

החוש אני טסה לפולין ואנחנו מכינים את הטקס למסע. אני מחפשת שיר לשיר שם, יש למישהו המלצות?

אביגל ג

New member
אבר ואבק, פרח -שניהם יהודה פוליקר

אלו השירים הראשונים שעולים לי בראש ושאני יודעת שאצלינו בטקס ישירו.

גל1234

New member
עד שתעזוב של ריטה

כן אני יודע שזה לא ממש שיר שמתאים לשואה , וגם עלי התנפלו שבחרתי לשים אותו בטקס באושוויץ אבל אני חייב לציין שזה יצא פשוט מדהים!!!!!! מומלץ בחום

גל1234

New member
האמת שלא.......

נכון היא שרה את זה לאהוב שלה - אבל את יכולה לפרש את זה אחרת , כמישהי שמחכה לאהוב שלה מי אמר שהוא עזב אותה ולא מת ......... יש שם כל מיני מילים חזקים "שהאויר לא ישא את הריח " - לא חושב שיש משהו יותר מתאים לזה לאושוויץ...... בכל אופן תחשבי מה שבא לך , זה לגיטימי אני יודע שכמעט כל מי ששמע על זה חשב כמוך אבל אחרי ששמעו תשיר בטקס כולם היו בשוק יצא מדהים לא היה אחד שלא הפסיק לבכות , אפילו בערב סיכום להורים בישראל , אז לקחו קטעים מרגשים מכל מיני טקסים - לקחו גם את השיר הזה וגם ההורים נדהמו וחשבו שזה כל כך מתאים

גל1234

New member
הנה המילים

אם יהיה לך זמן תעברי עליהן בראש פתוח , את לא חושבת שזה יכול להתחבר למקום כזה? הלוואי יהיה בי כח עוד מעט לא להשבר כאן למולך הלוואי יהיה בי כח לא ליפול על ברכי מכובד אהבה הלוואי יהיו עוורות עיני כל זמן שתשאר שלא אראה את פניך שלא אושיט את ידי לאתר עוד מעט אנשום לאט אפצע את ידי עד ישותקו לא יתקרבו אל גופך המוכר האהוב שאפי לא ישאף את הריח אלוהים את הריח שלא ארד על ברכי שתישאר הלוואי יהיה בי כח עוד מעט לא להשבר כאן למולך הלוואי אהיה חזקה עד שתעזוב זאת תהיה נקמתי היחידה אפצע את ידי עד ישותקו לא יתקרבו אל גופך המוכר האהוב שאפי לא ישאף את הריח אלוהים את הריח שלא ארד על ברכי שתשאר

PaNDa BoY

New member
היה שרשור שעסק בדיוק בשירים למסע..

כדאי לך לחפש אותו בארכיון.

PaNDa BoY

New member
ואם כבר יש הזדמנות, בלי קשר, אמליץ

על "כולנו רקמה אנושית חיה" של חווה אלברשטיין. עין אחת לא נשארה יבשה במשלחת ששמענו את השיר. מרגש ועוצמתי.

החול יזכור.

..עם המדריכים מהמעורר עשינו מעין טקס שהם נתנו לנו את המילים של השיר וכולם שרו.. זה היה בורשה..
המקום שבו "נולד" הרעיון למרד דלז'נה 34 או משהו כזה

בילבי16

New member
כמה שירים

שאנחנו שרנו בפולין. שער הרחמים - אהוד בנאי הליכה לקיסריה (אלי אלי) פונאר( אם אתם עושים טקס בבורות הידי, זה יתאים מאוד). לכל איש יש שם (מתאים מאוד לאושוויץ) העירה בוערת (אש בעיירה) אפר ואבק - יהודה פוליקר שיר הפרטיזנים. ואם אתם מחפשיםפ שירים יותר מודרניים אז אממ אולי..מקיץ אל חלום, נוצה ברוח...

T S4

New member
אוףףףף איזה מעצבן..

אני לא מוצאת שום שיר שאני יכולה לשיר ושגם אני מתחברת אליו..

גל1234

New member
אולי

כשהלב בוכה - שרית חדד (חרוש) יש מקום במחשבה ראשונה לא ממש מתאים אבל כמה סיפרו לי שהיה להם בטקס ושאני חושב על זה זה דוקא נשמע לי הגיוני - אי שם מעבר לקשת

למעלה